Visul CORUPŢILOR, trăit în Serbia de „Sebi” Ghiţă. Mogulul scapă de ancheta privind identitatea falsă donând 10.000 de euro

2
10446

Autorităţile din Serbia au suspendat procedura penală în ancheta privind presupusa folosire de către Sebastian Ghiţă a unui paşaport fals după ce omul de afaceri a acceptat, în cadrul unui acord judiciar, să facă o donaţie caritabilă de aproximativ 10.000 de euro, informează publicaţia sârbă Krik, anunţă Mediafax.

Surse din cadrul Parchetului din Belgrad au declarat pentru site-ul de ştiri Krik.rs că procedura penală în cazul folosirii unui paşaport fals a fost oprită după ce fostul deputat român Sebastian Ghiţă a făcut o donaţie umanitară de 1,2 milioane de dinari sârbi (aproximativ 10.000 de euro).

Procurorii sârbi declanşaseră o anchetă privind prezentarea de acte false de către Sebastian Ghiţă în momentul reţinerii acestuia la Belgrad, în aprilie 2017.

În august 2018, Curtea de Apel din Belgrad a confirmat decizia Înaltei Curţi de Justiţie prin care este respinsă solicitarea de extrădare în România a fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale. Sebastian Ghiţă a fost eliberat, la finele lunii mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.

De menţionat că o astfel de anulare a unei anchete penale printr-o donaţie caritabilă nu e posibilă nicăieri în lumea civilizată. Serbia nu face parte din Uniunea Europeană, fiind încă o aspirantă la acest statul. Dar cazuri precum cel al lui Sebastian Ghiţă n-o vor aduce niciodată în Europa, unde nimeni nu e mai presus de lege, indiferent câte donaţii ar putea face.

2 COMENTARII

  1. Saracii banii romanilor!
    Ghita contribuie pentru necajitii din Serbia cu banii luati de la gura saracilor din Romania.
    Alti bani sunt tocati in Costa Rica, in Madagascar si pe alte coclauri.
    Halal stat! Muma pentru infractori si ciuma pentru bietul popor.,

  2. o sa vina vremea ca serbia sa adere la ue. si in ro sa fie altii la conducere. cert e ca o sa ne opunem. mai mult poate o sa recunoastem si kosovo si poate o sa ne aducem aminte sa reintregim banatul. serbia a jucat o carte proasta cu ghita. prea multe concesii am facut acestei tari care ne face rau in mod gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here