vineri, aprilie 12, 2024
AcasăEconomieCorina Creţu îi pune oglinda în faţă lui Dăncilă: doar România întoarce...

Corina Creţu îi pune oglinda în faţă lui Dăncilă: doar România întoarce spatele UE cu fondurile europene

-

Comisarul european Corina Creţu şi-a cerut scuze, sâmbătă, pentru faptul că munca oficialilor de la CE a fost ignorată în toate interviurile şi declaraţiile guvernanţilor. Ea a mai spus că Viorica Dăncilă este dezinformată de cei din subordinea sa, lucru pe care i l-a transmis personal.

”Am urmărit cu mare interes declaraţiile autorităţilor privind absorbţia fondurilor europene de către România. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate de serviciile mele, a căror evaluare pe ţări va fi definitivată în ianuarie, nu pot decât să felicit autorităţile naţionale, în mod sincer. Ceea ce este trist în toate aceste declaraţii triumfaliste este ignorarea completă nu neapărat a muncii mele, dar a întregii echipe de experţi de la DG Regio, care au venit cu soluţii, discutate la zecile de întâlniri bilaterale, atât în ce priveşte achiziţionarea de ambulanţe, redirecţionarea fondurilor către IMM-uri, etc. Nu cred că există vreo ţară, după cum văd în Revista Presei pe care o primesc în fiecare zi, în care să nu fie menţionată Comisia Europeană atunci când se vorbeşte de fonduri europene”, a scris pe Facebook Corina Creţu, citată de Mediafax.

Nu este prima declaraţie de acest gen a comisarului european. Corina Creţu a mai avut recent două astfel de reacţii, chiar mai dure decât această ultimă ieşire, în care soma guvernul Dăncilă să nu mai mintă legat de absorbţia fondurilor UE. Capii guvernului PSD-ALDE au spus că renunţă la fondurile UE în dauna parteneriatului public-privat (care nu este supus controalelor europene).

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -