miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Zborul avionului ucrainean, doborât de iranieni, a fost refăcut pe computer....

VIDEO. Zborul avionului ucrainean, doborât de iranieni, a fost refăcut pe computer. Unde a fost lovit și cum s-a prăbușit

-

În data de 8 ianuarie 2020, un Boeing 737-800, aparținând liniilor aeriene ucrainene, a fost doborât de o rachetă iraniană. La bord erau 176 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

VIDEO. Unde a fost lovit de rachetă avionul ucrainean și cum s-a prăbușit.

Avionul a fost doborât în contextul reacției armatei iraniene la eliminarea de către SUA, la ordinul lui Donald Trump, a generalului Quasemi Soleimani, conducătorul Armatei Islamice Iraniene, considerat responsabil pentru mai multe atentate teroriste.

Autoritățile iraniene au încercat să ascundă gafa criminală, dar după 48 de ore, agențiile de informații occidentale strânseseră suficiente date ca să știe că responsabilitatea erorii aparține armatei iraniene.

- Advertisement -

Avionul a decolat la ora 06.12, ora Teheranului, afară fiind întuneric. la bord se aflau foarte mulți cetățeni canadieni de origine iraniană care se întorceau acasă din vacanța de iarnă.

Aparatul de zbor a fost doborât la patru ore de la declanșarea unui atac al artileriei iraniene asupra unor unități militare americane din Irak ca răzbunare pentru uciderea generalului Soleimani.

În acest moment, Canada și Ucraina au deschis anchete pentru a descoperi cine sunt responsabilii pentru această tragedie. Cercetarea penală e în curs.

Printr-o simulare pe computer au fost reproduse decolarea, zborul, impactul rachetei și prăbușirea avionului. Astfel de reconstituiri sunt folosite și de anchetatori pentru a stabili exact desfășurarea tragicului eveniment.

- Advertisement -
Autoritățile iraniene au recunoscut oficial doborârea avionului ucrainean abia în data de 11 ianuarie, la trei zile de la producerea accidentului. Un general al armatei revoluționare și-a asumat întreaga responsabilitate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Zborul până la moarte: 2 minute! Ultimele 120 de secunde ale celor 176 de oameni din avionul doborât de iranieni

* VIDEO. În mintea unui rus. S-a filmat în timp ce se tăvălea pe jos, strigând că are coronavirus. A fost arestat!

* Cele 14 vieți ale Alexandrei

* Finlandez, șocat de România: patron care amenință că nu dă salariile, jucători cu mașini de fițe, dar fără bani de benzină

* Razbunarea Brexit. Dureri de cap pentru Boris Johnson: Irlanda de Nord vrea să plece din Marea Britanie

* România, aurul și repatrierea din capul lui Dragnea! Isărescu anunță că prețul operațiunii e piperat

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -