VIDEO. Ucrainenii au străpuns apărarea rușilor pe râul Inhuleț, pătrund masiv în zona Herson și au capturat un important nod rutier. Rușii se retrag: “Nu mai au rezerve”

0
6669
Se estimează că ucrainenii au înaintat circa 10 kilometri după ce au spart frontul rusesc pe râul Inhuleț

În timp ce rușii își concentrează toate forțele rămase pentru a cuceri Severodonețk, în Donbass, ucrainenii își consolidează ampla contraofensivă începută în sud, zona Herson, unde au reușit – conform ultimelor rapoarte – să străpungă apărarea invadatorilor și să traverseze răul Inhuleț. Ucrainenii au distrus 6 tancuri T-62, vechi de 50 de ani, pe care rușii le-au aruncat în luptă.

Imagini și rapoarte multiple relevă că ucrainenii au trecut masiv râul Inhuleț, care în ultimele două luni a reprezentat linia frontului, și au stabilit un amplu cap de pod pe malul estic. Armata 58 rusă, răsfirată pe 180 de kilometri și fără rezerve, a cedat și se retrage precipitat, cu grele pierderi.

S-a capturat importantul nod rutier Davidiv Brid, iar rușii au evacuat Mikolaivka

În ultimele 24 de ore s-a confirmat, inclusiv vizual (filmări video), că ucrainenii au capturat importantul nod rutier de la Davidiv Brid. În alte două puncte ale frontului există atacuri și străpungeri ale ucrainenilor, care deplasează acum armament greu și numeroase trupe înspre orașul-port Herson – punct cheie în aprovizionarea Peninsulei Crimeea.

Armata ucraineană a confirmat informațiile venite întâi de la fața locului și a anunțat că face progrese în contraofensiva din sud, în timp ce face eforturi mari pentru a opri avansul rușilor în regiunea Donbass, din est. Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Rusia și-a întețit eforturile de a rupe apărarea ucraineană în Lugansk și Donețk. Ineficienți în atacurile la sol cu blindate și infanterie, rușii folosesc masiv artileria, loviturile aeriene și rachetele inclusiv în Lisiceansk și Soledar.

Dar, în timp ce rușii atacă pe frontul din Donbass, Ucraina anunță succesul ofensivei sale din sud, care a început în weekend. Statul Major General a declarat că „inamicul a suferit pierderi și s-a retras din satul Mikolaivka, regiunea Herson, ceea ce a dus la panică în rândul militarilor din alte unități ale forțelor armate ale Federației Ruse”.

Spre surpriza tuturor, rușii au aruncat în luptă bătrânele tancuri T-62, victime sigure ale armamentului antitanc din mileniul trei

Forțele ucrainene au raportat că se confruntă în zonă cu bătrânele tancuri rusești T-62, produse în urmă cu 50 de ani, ceea ce confirmă că invadatorii încep să-și termine stocurile de tancuri mai moderne (T-72, T-80, T-90). Cel puțin 6 tancuri T-62 au fost distruse până acum în timpul contraofensivei. Rușii ar mai fi pierdut, în ultimele 24 de ore, și 67 de militari, două sisteme „Grad” (lansatoare de rachete), 3 tunuri autopropulsate Msta-C, 3 vehicule blindate și 13 alte mașini. Ucrainenii au capturat și un post de comandă al Armatei 58.

Phillips O. Obrien, profesor de studii strategice și redactor șef la publicația „War in History”, s-a declarat surprins de folosirea tancurilor T-62 în prima linie – ceea ce indică o criză chiar mai mare decât se credea în armata rusă. În ultimele 10 zile au apărut rapoarte despre faptul că, intrați în criză de blindate, rușii scot din depozite bătrânele T-62 – niște tancuri depășite tehnologic, uzate moral și fizic, care pot fi distruse ușor cu actualul armament antitanc. Experți occidentali au bănuit că aceste tancuri vor fi folosite în spatele frontului, ca rezervă și pentru a lupta cu partizanii ucraineni. Însă acum se descoperă că, de fapt, sunt aruncate chiar în linia întâi, unde toată lumea estimează că vor fi „capcane ale morții” pentru echipajele lor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Putin și ai lui, acuzați că și-au înecat intenționat marinarii de pe crucișătorul Moscova! „Au fost abandonați în bucătărie. Ofițerii au scăpat primii, ca șobolanii”

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Cum a fost posibilă a doua excludere din magistratură pentru Cristi Danileț în epoca Iohannis-PSD. „Asistăm la o anesteziere a Justiției pentru o epocă de concordie politică”

* Guvernul PSD-PNL, marele câștigător al inflației: a încasat, în doar 4 luni, cu 23 de miliarde de lei mai mult de pe urma exploziei prețurilor

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.