joi, aprilie 25, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Ucraina a respins cel mai mare atac mecanizat lansat de Rusia...

VIDEO. Ucraina a respins cel mai mare atac mecanizat lansat de Rusia în ultimele 6 luni. Parașutiștii ucraineni au distrus 12 tancuri și alte 8 blindate ale Diviziei 90

-

Parașutiștii ucraineni din Brigada 25 au respins sâmbătă cel mai mare atac mecanizat lansat de Rusia din ultimele 6 luni. Pe măsură ce încep să sosească informațiile și mărturiile video despre confruntarea de lângă orășelul Tonenke, din zona Avdiivka, se conturează imaginea unui masacru de proporții.

Regimentul 6 Blindate din Divizia 90 Tancuri Gardă a rușilor a aruncat în luptă cel puțin 36 de tancuri și 12 transportoare blindate pline cu soldați. La sfârșitul luptei, 12 tancuri și 8 transportoare fuseseră distruse, iar câmpul era plin cu cadavrele rușilor. Liniile ucrainene n-au fost străpunse.

Ucraineanul Ilia Ponomarenko, corespondent de front, a comentat această bătălie: „Serios, n-am nicio idee cum reușesc trupele ucrainene să facă lucrul ăsta, din nou și din nou, deși sunt atât de masiv și cronic surclasate numeric și ca putere de foc. Este pur și simplu un miracol făcut de om ceea ce reușesc ei”.

- Advertisement -

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), din SUA, notează: „Este primul asalt mecanizat de mărimea unui batalion lansat de forțele ruse de când a început campania pentru cucerirea orașului Avdiivka, la sfârșitul lui octombrie 2023. Acesta pare să fie primul raport privind implicarea unor elemente ale Diviziei 90 Tancuri Gardă într-o operațiune de luptă, după ce a fost capturată Avdiivka. ISW a estimat anterior că elementele Diviziei 90 Tancuri Gardă, alături de alte formațiuni și unități rusești, reprezentau o însemnată rezervă operațională pe care Comandamentul o putea introduce în luptă pentru a continua și intensifica eforturile de a înainta la vest de Avdiivka. Dimensiunile asaltului mecanizat lansat de ruși pe 30 martie sunt semnificative, iar disponibilitatea Comandamentului rus de a arunca în luptă un întreg batalion de tancuri lângă Avdiivka indică faptul că această operațiune a fost prioritară și de mare importanță“.

Imaginile video sunt impresionante. Pierderile de vieți omenești și echipamente sunt masive. Ucrainenii i-au oprit pe ruși cu tiruri de artilerie și cu lansatoare de rachete antitanc de tip Javelin.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Piedone, după ce și-a angajat toate neamurile în Primărie: „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Cu dinozaurii?”

EDITORIAL CARTIANU: Mutarea șmecherească, dar inutilă a lui Ciucalacu

România „specialilor”, cu viteză maximă spre prăpastie: în februarie, deficitul a ajuns la 1,67% din PIB! La Bruxelles există temeri că Guvernul PSD-PNL bagă țara în faliment

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -