VIDEO. Tragedie la Zoo. Petardele au ucis-o pe Massa, cea mai bătrână gorilă din Europa, moartă alături de 30 de animale într-un incendiu devastator

3
27778
Gorila Massa
Massa, cea mai bătrână gorilă din Europa, moare într-un incendiu provocat de petardele trase de revelion - Foto: Krefeld Zoo/YouTube

În data de 1 ianuarie 2020, la Grădina zoologică Krefeld, Germania a avut loc un incendiu devastator care a ucis mai mult de 30 de animale – printre care cea mai bătrână gorilă din Europa, Massa, în vârstă de 48 de ani.

VIDEO. Incendiul de la grădina zoologică a fost provocat de petardele trase de petrecăreți cu ocazia revelionului.

Grădina zoologică Krefeld a anunțat că 5 urangutani, un cimpanzeu, două gorile precum și specii mai mici de maimuțe și vulpi zburătoare au fost ucise în incendiul care a avut loc în incinta parcului.

Anchetatorii au constatat că acesta a fost provocat de petardele și artificiile lansate în mod necontrolat de persoane particulare care sărbătoreau revelionul în apropiere.

VIDEO. Gorila Massa, în vârstă de 48 de ani, a murit în incendiul devastator. Era cea mai bătrână gorilă din Europa.

Într-o conferință de presă, directorul grădinii zoologice Wolfgang Dressen a spus că doi cimpanzei au supraviețuit „miraculos” doar cu răni minore, anunță Euronews.

După ce au apărut primele informații despre incendiu, reprezentanții grădinii zoologice au confirmat că în jurul orei 5.30 dimineața, în data de 1 ianuarie 2020, „cele mai grave temeri au devenit realitate”.

„La puțin după miezul nopții, casa gorilei Massa a  ars din temelii”, a spus directorul instituției, citat de Euronews.

James Brückner, de la Societatea Germană pentru Asistența Animalelor, a comentat la scurt timp despre speculațiile că petardele și artificiile ar putea fi de vină pentru incendiu.

„Dacă petardele au provocat într-adevăr incendiul, aceasta ar fi o dovadă teribilă a consecințelor dramatice pe care le pot avea focurile de artificii”, a declarat el.

„Cel puțin în jurul zonelor în care trăiesc multe animale – și, bineînțeles, grădinile zoologice sunt printre ele – există o nevoie urgentă de suprafețe de protecție în care focurile de artificii să fie interzise”.

„În caz contrar, nici incendiile fatale nu pot fi excluse – indiferent dacă e vorba de grădini zoologice, adăposturi de animale sau ferme. Sperăm acum la o clarificare rapidă a tragediei de la Krefeld, iar cei responsabili de provocarea incendiilor trebuie să răspundă în fața legii.”

Gorila Massa era cel mai celebru exponat al Grădinii zoologice Krefeld, situate în vestul Germaniei. Mii de turiști veneau în fiecare an pentru a o vedea. Felul cum a murit a șocat întreaga comunitate din Germania.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mârlănie de Anul Nou făcută de fiul PSD-istului Bădălău soției sale, cu care se află în divorț. Răspunsul artistei

* Ce spun psihologii: de ce se alege praful de relația dintre Irina Tănase și Dragnea? 5 motive

* Povestea de dragoste s-a terminat? Indicii că Irina îi dă papucii lui Dragnea

*Revelionul manelist RTV naște dispute între „jurnaliștii PSD-iști”: Ciutacu face mișto de Sorina Matei printr-o burtieră afișată pe post

* VIDEO. Papa Francisc și-a ieșit din pepeni! I-a dat o palmă peste mâini unei credincioase în ultima zi a anului

* Arafat, „mitraliat” de ministrul Vela în videoconferința cu prefecții: „Ce ați făcut timp de 20 de ani? De ce nu ați angajat piloți SMURD?”

3 COMENTARII

  1. NU petardele ( care si ele sunt periculoase evident ) au cauzat incendiul. De unde va procurati „informatiile” ? Oare chiar NU puteti sa verificati INAINTE DE a publica ? Lanterne chinezesti si lumanarica inauntru. Sunteti de GROAZA . ” ” German police suspect a mother and her two adult daughters of having caused a deadly zoo fire by releasing illegal sky lanterns on New Year’s Eve.

    The blaze killed more than 30 animals, including rare apes and monkeys, in the western city of Krefeld.

    Police say they have questioned the three women, local residents who are said to be „extremely sorry”.

    They allegedly did not realise that the lanterns – bought on the internet – were banned in Germany.

    The fire on the night of 31 December gutted the zoo’s tropical ape house.” https://www.bbc.com/news/world-europe-50971250?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here