VIDEO. Top accidente de mașină în 2019. UE a introdus 30 de noi tehnologii de protecție

0
1032
Accidente rutiere 2019
Uniunea Europeană a introdus 30 de tehnologii noi pentru a salva viața participanților la trafic. Descoperă cele mai spectaculoase accidente din acest an

Parlamentul european a adoptat, în acest an, noi măsuri pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și reducerea accidentelor. Regulile vor face ca o serie de caracteristici de siguranță să fie obligatorii pentru mașinile noi.

Drumurile UE sunt cele mai sigure din lume, cu o medie de 49 de victime rutiere la un milion de locuitori, față de 174 de decese la un milion de locuitori cât se înregistrează la nivel global.

VIDEO. Cele mai șocante accidente rutiere petrecute în anul 2019.
Decesele rutiere în UE s-au redus cu mai mult de la jumătate în ultimele două decenii, dar ultimele cifre arată că scăderea ratei mortalității este în stagnare și că sunt necesare eforturi suplimentare pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și salvarea de vieți.
Cele mai noi reguli , adoptate la 16 aprilie, vor face ca echipamente de siguranță avansate să devină obligatorii în toate vehiculele rutiere noi vândute pe piața UE.
Această măsură se va aplica, începând cu luna mai 2022 pentru toate modelele noi și începând cu mai 2024 pentru toate modelele existente.
De asemenea, regulile urmăresc adaptarea legislației existente pentru a ține cont de evoluțiile tehnologice și de tendințele sociale, cum ar fi îmbătrânirea populației, noile cauze ale distragerii pentru șoferi (în special utilizarea dispozitivelor electronice în timpul mersului) și numărul tot mai mare de bicicliști și de pietoni pe drumurile UE .
Europarlamentarul polonez Róża Thun, responsabil pentru adoptarea acestor noi reguli în Parlamentul European, a declarat: „Asistența inteligentă va oferi șoferului răspunsuri bazate pe hărți și analizarea indicatoarelor rutiere ori de câte ori depășește limita de viteză.
Nu introducem un limitator de viteză, ci un sistem inteligent care îi va face pe șoferi să fie pe deplin conștienți atunci când vor să se deplaseze cu viteză. Acest lucru nu numai că va fi un nou element de siguranță în trafic, dar va ajuta și șoferii să evite amenzile pentru depășirea vitezei.”
Ce se schimbă?

Toate vehiculele noi vor trebui să includă aproximativ 30 de tehnologii de salvare a vieții . Printre care:

  • Asistență inteligentă a vitezei pentru a aduce la cunoștința șoferului depășirea limitei de viteză.
  • Alertă contra adormirii la volan.
  • Avertisment avansat de descurajare a distragerii șoferului de telefonul mobil pentru a-l ajuta să-și mențină atenția asupra situației traficului.
  • Semnal de oprire de urgență sub formă de semnal luminos, alertând utilizatorii rutieri din spatele vehiculului că șoferul frânează brusc.
  • Sistem de detectare inversă pentru a evita coliziunile cu persoane și obiecte din spatele vehiculului, cu ajutorul unei camere foto sau a unui monitor.
  • Sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope care avertizează șoferul atunci când apare o pierdere de presiune
  • Facilitarea instalării senzorului de blocare a automobilului în caz de consum de alcool.
  • Computer pentru înregistrarea datelor relevante cu puțin timp înainte, în timpul și imediat după un accident rutier.

Pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, va fi obligatoriu și un sistem de frânare de urgență – deja obligatoriu pentru camioane și autobuze – precum și un sistem de menținere a benzilor de urgență.

Camioanele și autobuzele vor trebui să includă funcții de viziune directă, care să permită șoferului să vadă utilizatorii vulnerabili ai drumului și sisteme de alertă care detectează prezența bicicliștilor și pietonilor în imediata apropiere a vehiculului.

Elementele de siguranță obligatorii ar putea reduce drastic numărul de victime rutiere, având în vedere că eroarea umană este implicată în aproximativ 95% din totalul accidentelor rutiere.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Vipera lui Dragnea, chemată la DIICOT! Carmen Dan, mărturie pentru gazarea din 10 august

* Din mormânt, Corneliu Coposu îl acuză pe Iliescu: „Lupta cu teroriștii, o oribilă înscenare”!

* Dan Barna, scrisoare integrală către USR: „Olimpia a aruncat o nedreaptă umbră de îndoială” asupra acțiunii #FărăPenali

* Mafia profesorilor de la Universitatea Spiru Haret, anchetată de procurorii DIICOT

* Ciolacu, disperat să nu-și piardă primarii. PSD face orice ca să blocheze alegerea primarilor în două tururi

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.