luni, aprilie 22, 2024
AcasăNewsVIDEO. Teroriștii au lovit în inima unei Rusii care și-a trimis apărătorii...

VIDEO. Teroriștii au lovit în inima unei Rusii care și-a trimis apărătorii să terorizeze Ucraina. Bilanțul de la mall: 143 de morți și peste 100 de răniți

-

Rusia e șocată de atacul terorist de proporții de la Moscova. Mai mulți bărbați mascați, înarmați cu mitraliere, au pătruns vineri într-un centru comercial de la periferia capitalei ruse – Crocus City Mall – și au început să-i execute pe toți oamenii întâlniți în cale. Bilanțul, după mai puțin de 24 de ore, este cumplit: 143 de morți și peste 100 de răniți.

În primă instanță, teroriștii i-au ucis pe paznicii de la intrare. Apoi au descins într-o sală de concerte, unde au făcut un adevărat măcel. Cel puțin 70 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 120 au suferit răni de diferite grade de severitate.

VIDEO: Execuțiile sălbatice de la mall

Cu doar câteva zile înainte de tragedie, dictatorul Vladimir Putin anunța, cu emfază, că americanii vor destabilizarea țării sale prin avertismentele legate de iminența unui atac terorist.

Dincolo de această ignoranță catastrofală la nivelul cel mai înalt, rușii au arătat că – mai ales în timpul unui război de agresiune purtat pe teritoriul altei țări – au breșe de securitate foarte mari.

- Advertisement -

Primele forțe au ajuns la locul dezastrului după mai mult de o oră! Și asta deși era vorba despre capitala Moscovei, nu despre vreun loc din îndepărtata Siberie.

Putin și acoliții săi plătesc acum tribut pentru războiul declanșat în Ucraina, unde și-au trimis grosul armatei și al securității.

VIDEO: Scene de cruzime extremă

„Un Renault Symbol de culoare albă, cu care s-ar fi putut deplasa teroriștii, a fost oprit în regiunea Briansk. Doi au luat-o la fugă, alți doi au fost reținuți și audiați”

În loc să-și asume dezastrul din Crocus City Mall, autoritățile putiniste au încercat să dea vina pe ucraineni pentru comiterea măcelului! Au difuzat primele imagini cu presupușii teroriști care s-ar fi aflat într-un autoturism Renault Symbol. Polițiștii i-ar fi oprit în regiunea rusă Briansk, la câțiva zeci de kilometri de frontiera cu Ucraina, relatează canalul propagandistic de Telegram al Kremlinului, Mash. În mașină ar fi fost trei cetățeni din Tadjikistan (fostă republică sovietică) și unul cu pașaport rusesc.

- Advertisement -

Posibilii teroriști, conform autorităților ruse:

  • Mahmadrasul Nasridinov (37 de ani)
  • Rivojidin Ismonov (51 de ani)
  • Șohindjonn Safolzoda (21 de ani)
  • Rustam Nazarov (29 de ani)
Presupușii teroriști

Canalul de Telegram „Mash”: „Un Renault Symbol de culoare albă, cu care s-ar fi putut deplasa teroriștii, a fost oprit în regiunea Briansk. Anterior, mașina a fost depistată în cartierul Navlinski, la câteva zeci de kilometri de granița cu Ucraina. Înăuntru se aflau trei cetățeni ai Tadjikistanului și un cetățean cu pașaport rusesc. După oprire, doi au luat-o la fugă, iar alți doi au fost reținuți și audiați”.

Ziaristii.com vă prezintă cronologia atacului terorist din mall-ul Crocus City Hall, situat la periferia Moscovei, așa cum a apărut pe canalul rusesc de Telegram „Mash”.

Cronologia evenimentelor

Vineri, 22 martie: Atacul de la mall

Ora 19.55 (ora Moscovei): Teroriștii intră în mall și-i mitraliază pe paznicii și oamenii din apropiere.

Ora 20.01: Se fac primele apeluri la ambulanță și la serviciile de urgență.

VIDEO: Teroriștii intră în mall și încep masacrul

Ora 20.03: Atacatorii au deschis focul asupra spectatorilor dintr-o sală de concerte și au dat foc scaunelor.

Ora 20.04: Apar primele relatări despre împușcături de la martorii oculari.

Ora 21.00: La fața locului sosesc peste 50 de ambulanțe și alte servicii speciale. Trupele OMON ale Gărzii Naționale Ruse și cele cu destinație specială ale SOBR se pregătesc pentru asalt.

Ora 21.14: Salvatorii evacuează oamenii de pe acoperișul incendiat al clădirii.

Ora 21.30: Elicopterele de stingere a incendiilor aduc apă din câmpia inundabilă Pavshinskaia pentru a stinge focul izbucnit la acoperișul mall-ului.

Ora 21.40: Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, anunță anularea tuturor evenimentelor publice care urmau să aibă loc în weekend în capitala rusă.

Ora 22.05: Acoperișul mall-ului Crocus City Hall începe să se prăbușească.

Ora 22.13: Centrul de control al FSB raportează 40 de morți și 100 de răniți.

Ora 22.30: Este publicată prima listă a victimelor atacului terorist.

Ora 23.10: Suprafața incendiată crește la 12.900 de metri pătrați.

VIDEO: Teroare în sala de concert

Sâmbătă, 23 martie: Incendiul din Crocus City Mall e stins după 9 ore

Ora 00.55: Incendiul din Crocus City Mall este localizat.

Ora 01.07: Este publicată o fotografie a presupușilor teroriști, aflați într-un Renault Symbol alb cu plăcuțele de înmatriculare T668UM 69.

Ora 05.00: Incendiul din Crocus City Mall este stins după 9 ore.

Ora 08.30: Sute de oameni din Moscova și din regiune s-au deplasat la spitalele capitalei pentru a dona sânge pentru cei răniți în atacul terorist. Oamenii s-au adunat la Centrul de sânge al FMBA din Rusia, situat pe strada Shchukinskaia.

Ora 09.00: Trei copii mor în spital după atacul terorist. 121 de persoane au fost internate.

Ora 12.30: Bilanțul oficial al victimelor urcă la 143 de morți și peste 100 de răniți.

Arde mall-ul din Moscova…

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Rusii sunt un popor care se complace in minciuna, in crima motivata prin minciuna. Un popor care admite sa fie condus de un grup criminal organizat, care ucide in numele lui. Care admite ca orice agresiune facuta in numele lui sa-i fie prezentata ca aparare, orice vina a conducatorilor sa fie inversata, transferata altora.
    Si ce primeste in schimb poporul rus? Satisfactia de a avea o tara mare, cu cei mai bogati oligarhi? O tara care vrea sa le stapaneasca pe cele din jur, dar urata de intreaga omenire?
    Daca nu se va trezi, va ramane in istorie poporul care a facut mult rau omenirii, daca nu cumva cel care a distrus-o.

  2. O facatura a FSBului ,din pacate pentru rusii nevinovati..criminalii nu au scrupule,am trait si noi un scenariu asemanator in decembrie 1989,cu teroristi inventati de KGB pentru a-i spori popularitatea agentului lor,ilici iliescu,de a fi ales presedinte legal in 20 mai 1990…Scorul acela urias,de 87%,va spune ceva? Nu se aseamana cu cel obtinut de putin,in 1999,cand ,dintr-un prim ministru qvasi-necunoscut,a devenit foarte popular dupa un masacru asemanator,facut de KGB dupa acelasi scenariu ca acum ,la un teatru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -