VIDEO. Rebengiuc, ce OM! „De 70 de ani trăiesc în comunism, m-am săturat! Cum să aserveşti justiţia unui grup mafiot?!”

2
887

Victor Rebengiuc nu e doar magistral ca actor, e magistral şi ca OM. Iese în stradă, deşi sănătatea nu-l ajută prea mult. Luptă, în timp ce alţii cum mult mai puternici se predau răului, conştient, pentru un bine de moment.

A fost primul dintre intelectualii apăruţi la TVR, în zilele Revoluţiei, care a pus pe masă un sul de hârtie igienică, cerându-le tuturor celor ce mâncaseră „rahat” sub Ceauşescu să se şteargă la gură. Era un gest simbolic, evident, după 45 de ani de comunism, epocă susţinută şi de complicitatea şi laşitatea multor români.

Astăzi, la o vârstă înaintată, actorul nu renunţă la mesajele directe, la îndemnul adresat semenilor săi să nu cadă la picioarele politicului, să nu-şi vândă iar sufletul pentru o mână de bani, distrugând astfel implicit viitorul demn. Într-un interviu la Europa FM, Victor Rebengiuc ne-a spus ce trebuie să auzim de la un mare CARACTER:

 • „Eu nu pot să merg la proteste. Sunt mai tânăr ca domnul Șora, dar am șalele mai subrede decât el și nu pot să stau în picoare. Gesturile de respingere a Partidului Comunist le am încă de dinainte de 1989. M-am săturat de când trăiesc în comunism, sunt 70 și ceva de ani de când trăiesc în comunism”
 • „Dacă suntem tot în comunism? Dar în ce suntem? În orice caz, suntem conduși de comuniști, conducerea e comunistă”
 • „Îi lăsăm să își inchipuie că sunt majoritate, dar nu sunt. Eu sper de 70 și ceva de ani să se schimbe comunismul. Nu mi-am pierdut încă speranța, mai pâlpâie”.
 • „Dacă aservești o justiție unor oameni, unui grup mafiot care e la conducerea statului, dacă te căznești să dai legi care să-i scape de responsabilitatea hoțiilor pe care le-au făcut, atunci nu mai e nicio încredere în viitorul țării.”
 • „Au făcut legea pentru ei, nu se atinge nimeni de ei, vor să pună toți procurorii numai pentru ei, completurile de judecată ale lor, care să zică <<da, domne, ați avut dreptate, nu aveti nicio vină, duceți-vă acasă, vă mai dăm și un premiu>>. Când te gândești că e pe cale să devină așa ceva dacă nu există o reacție din partea cetățenilor, nu o să fie deloc bine”

CITIȚI ȘI:

Victor Rebengiuc, admirabil la 86 de ani. Zeci de actori, solidari cu magistrații. Marș de 3.000 de oameni în Capitală

DNA, plecăciune în faţa României care #rezistă: „Îi mulţumim domnului Victor Rebengiuc şi tuturor celor care apără justiţia”

2 COMENTARII

 1. Un om adevarat! Unul dintre cei care salveaza obrazul elitei noastre care, dupa parerea mea, nu si-a facut datoria fatza de natie.
  Va respect din tot sufletul, domule Voctor Rebengiuc!

 2. Forma de frumos a acestui om paşnic de bine nu insultă pe nimeni în nicio vreme, aruncat omul acesta in forurile Gheenei devreme, prin filmele sale celebre care ne-au supt de forțele intelectuale în marile riscuri oneroase și decriptări de țărani, devine un uriaș cu un nume celebru de care nu ne vom rupe şi despărți uşor în timpii care ne-au fost mari amici menire și prieteni de clasă mondială, vedem zi de zi cum oprimarea legii, foste mare ode bene imperial austriac, face azi din clasa tânără numai o forță de muncă care ține cont numai de propria familie, vârsta e impusă de oameni iar limitele binelui de demoni. Ne rupem de o serie de rele cu fiecare om care se duce în lumea zeului Hades. Ne facem oameni cu zile de bine. Ne aducem aminte de posibilul de a ne suporta ca colegi, de a ne înfrânge pe sine cu dragoste, a face mai bine pe unde noi doi mergem, după potriva sufletului ce simplu nu poate fi conjugat în speța holocaust.

  Trăim un holocaust celebru. Uciderea dacilor de către Emperor Roma. A fura dragul de verde cu roşii care nu mai spun de ce e nevoie de corupție, când lumea şi piețele sunt invadate de oameni, mi-aduc aminte de odele ucigașilor de germani. Dacii albi germani. Cea mai frumoasă țară care nu ne-a făcut rău sau mai bine.

  Dragule actor, oamenii fac binele imediat. ColoşiI filozofici duc binele fiecăruia pe mai departele lumesc, unde dormim ziua.

  Domnule actor… jos pălăria şi mândria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here