VIDEO. Lista „otrepelor” date României de PSD din Oltenia, citită de liberali la Craiova, în bârlogul clanului Olguța-Manda

1
1271

Președintele PNL, Ludovic Orban, a ținut un discurs tăios la Craiova, în calitatea sa de șef de campanie al lui Klaus Iohannis. În Bănie a avut loc sâmbătă Adunarea Regională a organizațiilor PNL din regiunea Sud-Vest (Oltenia).

Orban a spus că PSD a ridicat, din Oltenia, doar „otrepe”, nominalizându-i pe Eugen Nicolicea și Adrian Duicu (din Mehedinți), pe Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Mihai Fifor (din Dolj), pe Darius Vâlcov (din Olt).

Lista e mult mai lungă. De pe ea nu pot lipsi Florin Iordache, Paul Stănescu și Dan Ciocan (Olt), Nicolae Mischie și Ion Călinoiu (Gorj).

Discursul lui Ludovic Orban la Craiova

„Bine v-am găsit, dragi olteni!

În 1875, printre membrii fondatori ai Partidului Național Liberal erau reprezentanți din Oltenia, cum era domnul Stolojan. Din Oltenia, Partidul Național Liberal a dat o personalitate enormă, care nu făcea partea din familia Brătianu și care prin munca lui a reușit să devină prim-ministru al României. Un om renumit pentru modestie, pentru hărnicie și pentru devotamentul față de interesul cetățenilor – evident, este vorba de Ion Gheorghe Duca.

Este momentul ca, din nou, Oltenia, prin Partidul Național Liberal, să ridice astfel de personalități la nivel național, care să pună umărul la creșterea României, care să pună umărul la o Românie puternică, dezvoltată, apreciată în lume.

Pe cine a dat PSD până astăzi din Oltenia? Pe Nicolicea din Mehedinți, chiar dacă și-a căutat azil politic, acum, în Buzău; pe Olguța și pe Manda, niște reprezentanți care, practic, nu sunt cu adevărat reprezentanții Olteniei; pe Duicu tot de la Mehedinți, pe Fifor, pe Vâlcov… și lunga listă a otrepelor, care au fost ridicate de PSD pe spinarea minciunilor și nenorocirilor pe care le-au adus pentru Oltenia, este nelimitată. Din acest motiv vă spun: este momentul ca Partidul Național Liberal să câștige în Oltenia!

Așa cum, acum 4-5 luni de zile, în afară de președintele Klaus Iohannis și de o mână de liberali, aproape nimeni nu credea în victoria Partidului Național Liberal, și astăzi vă spun: putem câștiga alegerile prezidențiale în toate județele din Oltenia! Vâlcea a dat tonul victoriei la europarlamentare, câștigând cu peste 30%, și îi felicit. Am încredere în Olt, în Dolj, în Mehedinți și în Gorj. Aveți capacitatea de a câștiga alegerile, stă doar în puterea muncii fiecăruia dintre noi și în capacitatea de a spune adevărul despre ceea ce vrem să facem bun pentru România – președintele Klaus Iohannis și Partidul Național Liberal.

Nu mai ține cu vorbe! În 2008 am aprobat, în Guvernul liberal, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea drumului expres Craiova–Pitești. Nici astăzi nu este gata, iar ceea ce a făcut PSD, inaugurând o lucrare în care nu erau decât niște borduri pe un teren privat, este o rușine pentru orice fel de om politic din România. Noi vom construi drumul expres Sibiu–Pitești. Dacă eram din 2008 la guvernare, era de mult gata.

La PSD, rar îi auzi vorbind de un proiect care este fundamental: legarea Olteniei de Coridorul IV rutier, atât prin tronsonul de autostradă Sibiu–Pitești, cât mai ales printr-o zonă de autostradă Calafat–Craiova–Lugoj, care să facă legătura cu Coridorul IV de transport european. Lor nici măcar nu le trece prin cap și nu au făcut nici măcar pe hârtie acest tronson de autostradă.

Eu vă garantez că și Sibiu–Pitești, și tronsonul de autostradă Calafat–Lugoj vor fi gata sub o guvernare liberală de 4 ani de zile!

În 2008, când am plecat de la Ministerul Transporturilor, le-am lăsat 400 de milioane de euro, pentru a efectua lucrările de asigurare a standardelor de navigabilitate pe Dunăre. Ce au făcut în 11 ani? Nimic! Dunărea nu este navigabilă! Sudul județelor, mai ales din Oltenia, nu se poate dezvolta pentru că nu poate să fructifice acest avantaj strategic deosebit.

Vă garantez că și acest lucru va deveni realitate. Dunărea va deveni navigabilă și se va umple de barje care să transforme cu adevărat potențialul de dezvoltare și al Olteniei.

Dragi prieteni, închei prin a vă spune că este o onoare pentru mine, ca președinte al Partidului Național Liberal, să sprijin candidatura președintelui Klaus Iohannis. Este liderul român cel mai respectat, cel mai apreciat, care are cea mai mare capacitate de a influența deciziile pe plan internațional și pe plan european. Este un om care întotdeauna a făcut cinste fiecăruia dintre noi oriunde ne-a reprezentat. Este un om care are puterea de a uni tot ceea ce este bun și sănătos în societatea românească, pentru a construi, cu adevărat, România pe care o merită fiecare român.

Dragi prieteni, sus steagurile, sus pancartele! Ridicați-vă și strigați: «Iohannis – victorie!»”

Ludovic Orban

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dăncilă îl susține pe „țărănoiul cu p…a mică”. Clujul devine primul județ din care PSD va fi evacuat total

* E pur și simplu cretină! A îndemnat două fetițe să admire o armă de război. Și-a făcut poze cu ele lângă o pușcă de asalt

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

Traian Băsescu, bântuit de păcatele tinereții. Instanța confirmă că în studenție a fost informatorul „Petrov” al Securității

Victorieeeee! Codruța Kovesi va fi primul procuror-șef al Europei. A câștigat clar și în Consiliul UE: 17-5. Dăncilă a picat iar de proastă!

Alice Iacobescu a plecat de la Digi 24 pentru că nu a vrut să fie „mai înțelegătoare” cu oamenii Puterii

Beizadeaua ucigașă a ratat plecarea la o clinică din Italia pentru că s-a defectat avionul

Șantajistul lui Voiculescu a stat în pușcărie doar 44% din pedeapsă. Beneficiar al legilor PSD-ALDE, el s-a întors la conducerea Antenelor

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

1 COMENTARIU

  1. NE-AM SATURAT, „ca-de-mere-padurete”, de MOACELE astea SCARBOASE, pe care le culege P.S.D. de prin… CANALIZARILE, FOSELE-SANITARE si GROPILE-de-GUNOI de pe TOT (!) cuprinsul acestei SARMANE Românii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here