VIDEO. Cum bagă Putin zâzania în NATO: prin jocurile internaționale ale armatei, organizate de Rusia

0
1079
Jocurile armatei
Rusia investește masiv în jocurile armatei, un eveniment propagandistic care vrea să arate cât de bine pregătit e soldatul rus - Foto: YouTube/Captură Videio Russia Today

Vladimir Putin a mai găsit o modalitate de a crea tensiuni în interiorul NATO. Organizează jocurile armatei la care invită militari din mai multe țări. Această „competiție” a fost lansată în 2015 și de fiecare dată au fost invitați și mebrii NATO. Aceștia n-au participat până anul trecut când grecii au trimis o delegație la Moscova.

VIDEO. Cea mai populară probă e biatlonul cu tancuri. Imagini de la jocurile din 2019.

Rusia a anunţat vineri că invită militari din 90 de ţări, printre care membri ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), să participe la „jocurile armate internaţionale” pe care le va organiza vara aceasta şi care include, printre alte probe, un biatlon cu tancuri de asalt, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

La această ediţie, care se va desfăşura din 23 august până în 5 septembrie, sunt aşteptaţi 6.000 de militari, a precizat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, în timpul unei conferinţe de presă retransmise pe site-ul ministerului.

Acest concurs presupune zeci de provocări legate de numeroase specialităţi militare, cum ar fi saltul cu paraşuta, demontarea şi remontarea de arme. Una dintre probele cele mai populare, biatlonul cu tanc de asalt, este o cursă ce alternează cu tiruri de precizie cu tunul.

„Pentru a face aceste dueluri şi mai spectaculoase, noi am majorat dificultatea parcursurilor şi criteriile de notare”, a adăugat Serghei Şoigu.

Inaugurate în 2015, aceste jocuri reunesc în special ţările din fosta Uniune Sovietică, foste regimuri comuniste (China, Vietnam, Angola) sau state apropiate de Rusia (Iran, India). Mai mult de 20.000 de militari din 40 de ţări au participat deja la ele, potrivit Ministerului Apărării rus.

Anul trecut, militari greci, a căror ţară este membră în NATO, au participat la această competiţie, plasându-se pe locul 30 din totalul celor 39 de ţări concurente. De asemenea, au participat observatori din partea Franţei, SUA, Turciei şi Slovaciei, toate ţări membre ale NATO.

Această competiție e una propagandistică și urmărește să arate cât de bine pregătiți sunt militarii ruși. Pe de altă parte, prin invitarea separată a statelor membre NATO, Putin dorește să provoace dezbateri în cadrul alianței și poziționări diverse în fiecare an. 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Oamenii cad din picioare, fiind loviți de boală. Zeci de imagini șocante din Wuhan, China, orașul închis

* 50 de români, în epicentrul epidemiei de gripă! Filarmonica din Timișoara a concertat în Wuhan, orașul închis

* Soros îi dă peste nas lui Trump cu un miliard de dolari! Ridică „un zid” din universități ca să stopeze populismul

* Atac mizerabil la adresa USR. Dana Budeanu, mitraliera PSD-istă de pe Facebook, a luat-o rău razna

* VIDEO. „Morsa” Chirieac îl scoate disident pe „dinozaurul” ceaușist Meleșcanu! Analiza unei manipulări ordinare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here