vineri, mai 24, 2024
AcasăCulturăVIDEO. A murit actorul care l-a jucat pe Ceaușescu. S-a născut în...

VIDEO. A murit actorul care l-a jucat pe Ceaușescu. S-a născut în zi de Paște și a murit în postul Paștelui, iar în film a fost „executat” în ziua de Crăciun

-

Actorul Constantin Cojocaru, care în ultimele două decenii a făcut roluri memorabile jucându-l pe personajul Nicolae Ceaușescu, a decedat sâmbătă, la vârsta de 78 de ani. Acesta a fot înmormântat luni, 15 aprilie, la Cimitirul Eternitatea din București.

Anunţul morții lui Constantin Cojocaru a fost făcut sâmbătă de reprezentanţii Teatrului Odeon din București.

Trupul neînsufleţit a fost depus la capela Cimitirului Eternitatea (la capătul Bd. Metalurgiei).

Slujba de înmormântare a avut loc luni, 15 aprilie, de la ora 12,30.

- Advertisement -

Constantin Cojocaru s-a născut pe 6 mai 1945, în satul Borolea, comuna Hănești, județul Botoșani. Peste mai puțin de o lună, el ar fi împlinit 79 de ani.

Acesta a fost destinul lui Constantin Cojocaru: s-a născut în zi de Paște și a murit în postul Paștelui.

Constantin Cojocaru a jucat magistral rolul lui Nicolae Ceaușescu atât într-o piesă de teatru jucată cu sala plină la două decenii după execuția dictatorului, cât și în filmul documentar (docu-drama) „Trei zile până la Crăciun” – scenariul Grigore Cartianu, regia Radu Gabrea.

- Advertisement -
Coperta DVD-ului „Trei zile până la Crăciun”

Filmul a avut ca punct de plecare volumul „Sfârșitul Ceaușeștilor”, publicat de Grigore Cartianu în anul 2000. Rolul Elenei Ceaușescu, în această producție cinematografică de referință, a fost jucat de actrița Victoria Cociaș.

VIDEO: Filmul „Trei zile până la Crăciun” (90 de minute) – scenariul Grigore Cartianu, regia Radu Gabrea. Cel mai bun documentar despre sfârșitul soților Ceaușescu

Anunțul Teatrului Odeon

„𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 anunță cu mare durere că astăzi, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiți actori – 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮.

Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști, și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 @𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍*, difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani:

«Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil.

Dacă aş fi o stare… starea de drag.

Dacă aş fi un verb… aș fi verbul a iubi!»

Iubire a fost – și suntem recunoscători pentru tot.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar din 1975 la ODEON.

A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.

La 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim.

Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din «Gaițele» de Al. Kirițescu, «joi.megaJoy» de Katalin Thuroczy și «Jurnalul lui Robinson Crusoe» după Gellu Naum.

Teatrul ODEON este alături de familia îndurerată.

Dumnezeu să-l odihnească cu cei drepți!

Later edit: Trupul neînsuflețit este depus la capela Cimitirului Eternitatea (capătul Bd. Metalurgiei). Slujba de înmormântare va avea loc 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝟏𝟓 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐.𝟑𝟎.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. In ’72 cand eramin liceu Constantin Cojocaru , atunci actor al Teatrului Tineretului din P Nemt era idolul tuturor fetelor din liceu dupa ce-l jucase pe Romeo.Era casatorit atunci cu o profesoara de chimie de la Liceul de Chimie din oras.Era un actor minunt. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -