Clotilde a câștigat procesul cu fostul șef al ADP Sectorul 1, „unul dintre artizanii principali ai operațiunii «Panseluța»”

2
1456
Conform rechizitoriului DNA, Alin Vieru (stânga), fostul șef al ADP Sectorul 1, spunea în 2017 că primarul Tudorache (dreapta) l-a rugat să nu mai ia șpagă „o perioadă“

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, a câștigat procesul pe care i-l intentase Alin Vieru, fostul șef al ADP Sectorul 1 în mandatul administrației PSD. Vieru se declarase ofensat de faptul că noul primar făcuse publice neregulile din achizițiile publice ale ADP Sectorul 1 și o dăduse în judecată, solicitând 50.000 de euro daune și ștergerea a 11 postări pe Facebook.

Sentința definitivă a instanței este respinderea recursului făcut de fostul șef al ADP Sectorul 1 și obligația acestuia de a-i plăti Clotildei Armand avocații – onorariu în valoare de 8.692,95 lei.

Informația a fost publicată pe contul de Facebook al lui Ionel Stoica, purtătorul de cuvânt al primarului de la Sectorul 1. Fost jurnalist, Ionel Stoica l-a numit pe Alin Vieru „om de bază al «grupării Diamant», unul dintre artizanii principali ai operațiunii «Panseluța»”, amintind că acesta a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi cerut mită 1,8 milioane lei pentru ca ADP S1 să încheie un contract cu firma unui om de afaceri.

Ce a scris purtătorul de cuvânt al Clotildei Armand

„Tipul din fotografie este Alin Vieru, fost șef al ADP Sectorul 1, om de bază al «grupării Diamant», unul dintre artizanii principali ai operațiunii «Panseluța». A fost trimis în judecată, în urmă cu trei ani, pentru luare de mită- potrivit DNA ar fi cerut șpagă de la un afacerist un procent de 10% (în total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestări servicii încheiat cu ADP Sector 1. În dosarul lui mai sunt trimiși în judecată un fost consilier PNL, transferat în 2020 la PSD (da, USL trăiește la Sectorul 1!), și fosta șefă a Serviciului Juridic din ADP.

Conform rechizitoriului DNA, Alin Vieru i-a spus unui complice, în august 2017, că primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, «şefu’ mare», i-ar fi cerut ca nici el şi nici subordonaţii să nu mai ia mită «o perioadă». Dar postarea asta nu este despre dosarul de corupție, care trenează de trei ani pe rolul Tribunalului București -consilierul local PSD (ex-PNL, cum spuneam), Daniel Viorel Chirvasă, contestă mai multe probe, cere anularea lor, cazul are următorul termen pe 17 septembrie. Procesul și detalii despre situația cazului, pe portalul instanțelor.

Nemulțumit că Clotilde Armand a dezvăluit public neregulile din achizițiile publice și managementul defectuos de la ADP Sector 1, solicitându-i demisia, Alin Vieru a început hărțuirea în instanță, și a deschis, în civil, un proces în care-i cerea daune morale de 50.000 de euro și ștergerea a 11 postări pe Facebook.

Trei instanțe au respins ca neintemeiate cererile lui Alin Vieru (Judecătoria Sectorului 1- 30 octombrie 2018, Tribunalul București – 28 octombrie 2019 și Curtea de Apel București- 8 septembrie 2021). În plus, Alin Vieru trebuie să plătească cheltuieli de judecată:

«Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la 8.692,95 lei, cheltuieli de judecată în recurs către intimată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08.09.2021.» Decizia judecătorească definitivă, pe portalul instanțelor“.

https://www.facebook.com/ionel.stoica.7/posts/4802440216433501

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* Rareș Bogdan vrea să pedepsească USR-PLUS: „Nu le mai dăm 5 ministere, ci 3-4. Trebuie să plătească”. Înainte aveau 6

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* VIDEO. Orban l-a reevaluat pe Iohannis: „președintele care tace și NU face… sau face?!”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

* Un primar PNL acuză: „În Suceava e «Festivalul dictaturii»! Flutur a eliminat de pe lista pentru Congres toți simpatizanții lui Orban”

PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Mesaj straniu în echipa sovietică a „revoluției televizate”. Mircea Dinescu: „Odă lui Iliescu la moartea lui Caramitru”

* VIDEO. Emma Răducanu și-a desăvârșit legenda: campioană la US Open la 18 ani, după 10 meciuri fără set pierdut! Prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Mare Șlem venind din calificări

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.