duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăShowVIDEO. Viața, moartea și cariera unei legende: Tina Turner

VIDEO. Viața, moartea și cariera unei legende: Tina Turner

-

Legendara cântăreaţă americană Tina Turner a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. Potrivit BBC, artista a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, printre care un cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Tina Turner a fost cântăreață, actriță, scriitoare și compozitoare de muzică pop-rock, făcându-le pe toate la nivel de excelență.

Ike și Tina

S-a născut pe 26 noiembrie 1939, la Brownsville, statul Tennessee, sub numele Anna Mae Bullock, ca mezină a lui Floyd Richard Bullock și a soției sale, Zelma Priscilla (născută Currie). Familia Bullock a locuit în comunitatea rurală neîncorporată din Nutbush (Tennessee), unde tatăl ei a lucrat ca supraveghetor al cultivatorilor de la ferma Poindexter. Mai târziu, artista avea să declare că a cules bumbac cu familia ei de la o vârstă fragedă. Acolo, pe plantație, a cântat de fapt prima dată, în „concerte” improvizate.

Conform biografiei sale de pe Wikipedia, TinaTurner și-a început cariera de artist în 1958, la vârsta de 18 ani, alături de grupul lui Ike Turner, Kings of Rhythm. A fost prezentată publicului ca Tina Turner în 1960, odată cu lansarea single-ului „A Fool in Love”.

- Advertisement -

S-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar împreună au lansat hituri precum „It’s Gonna Work Out Fine”, „River Deep – Mountain High”, „Proud Mary” și „Nutbush City Limits”. Cei doi au înființat formația The Ike & Tina Turner Revue.

VIDEO: Tina Turner – „Proud Mary”

Crescută ca baptistă, Tina s-a convertit la secta budistă Nichiren în 1973.

Soții Turner, care aveau trei copii, s-au despărțit în 1976 și au divorțat oficial în 1978, după 16 ani de căsnicie.

- Advertisement -

În autobiografia „I, Tina: My Life Story”, Tina Turner a recunoscut că a fost o victimă a violenței domestice. Filmul biografic „What’s Love Got to Do with It” (1993) urmărește viața artistei și relația sa toxică cu Ike Turner.

Tina era scundă, avea 1,63 metri înălțime, dar pe scenă părea un vulcan în erupție.

După divorț, Tina a continuat să aibă un succes și mai mare ca artistă solo în anii 1980.

A devenit una dintre cele mai mari vedete pop și rock ale anilor ’80 și ’90, cu hituri precum „Let’s Stay Together”, „Steamy Windows”, „Private Dancer”, „GoldenEye” (cu tema James Bond), „I Don’t Wanna Fight” și „It Takes Two” (un duet cu Rod Stewart).

VIDEO: Tina Turner – „GoldenEye”

Supranumită „regina rock’n’roll-ului”, Tina Turner a fost renumită pentru spectacolele sale de scenă și pentru vocea sa și puternică.

Având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Tina Turner este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii.

A câștigat 8 premii Grammy și a fost inclusă în Rock’n’Roll Hall of Fame în 2021.

A jucat în filmul „Mad Max Beyond Thunderdome”, în 1985 (care a inclus un alt hit al ei, „We Don’t Need Another Hero”), și în opera rock „Tommy” a trupei The Who, în rolul Acid Queen, în 1975.

În 2013, Tina s-a recăsătorit cu germanul Erwin Bach, director muzical, având o căsnicie solidă. Tot în 2013, artista americană a obținut cetățenia elvețiană, fiind rezidentă a municipalității Küsnacht încă din 1994.

Tina Rurner și Erwin Bach

Tina Turner a avut trei copii: Ronnie, Raymond Craig și Ike Jr, toți trei cu primul ei soț, Ike Turner.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Profesorii, îndemnați să condiționeze încetarea grevei de tăierea pensiilor speciale, a salariilor nesimțite la stat și concedierea clientelei politice

* EDITORIAL CARTIANU. Tăiați, bă, pensiile speciale!

* ANALIZĂ. Cum i-a trecut României glonțul pe la ureche, sub Năstase, Ponta, Dragnea și Dăncilă. China, „cel mai neiertător creditor din lume“, distruge țările pe care le împrumută

Cuib KGB-ist la Eparhia Cernăuți: starețul Mănăstirii „Sfânta Înălțare“, prins când striga în timpul liturghiei că Biserica Ortodoxă a Ucrainei e „satanică“. Se așteaptă zvârcolirile RTV și Antena 3

VIDEO. Marcel Pavel a cântat la protestul rusofililor lui Șor, la Orhei, la concurență cu mitingul pro-european al Maiei Sandu de la Chișinău. S-a trezit cu piața goală: „Unde sunteți? De ce-ați plecat?”

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -