marți, mai 28, 2024
AcasăLumeaVa mai rezista Putin la Kremlin? Rușii, tot mai nemulțumiți de felul...

Va mai rezista Putin la Kremlin? Rușii, tot mai nemulțumiți de felul cum conduce

-

Dintr-un sondaj de opinie realizat de agenția guvernamentală pentru analizarea opiniei publice reiese că rușii sunt nemulțumiți de conducerea de la Kremlin, spunând că anul 2019 a fost unul dificil. Ei sunt pesimiști și în legătură cu 2020.

Un procent de 58% dintre ruşi consideră că 2019 a fost un an dificil sau prost pentru ţară, potrivit unui sondaj publicat joi de Centrul de Studiere al Opiniei Publice (VTSIOM, instituţie guvernamentală), informează EFE, citat de Agerpres.ro.

Aşteptările pentru 2020 sunt mai optimiste: doar 43% dintre ruşi sunt de părere că anul ce vine va fi dificil sau prost pentru Rusia.

În ceea ce priveşte sfera personală sau familială, 54% dintre persoanele intervievate au fost de părere că anul care se încheie a fost un succes sau un an bun, în timp ce 45% au spus că a fost dificil sau rău, iar 1% nu au răspuns.

- Advertisement -

„Aceste aprecieri au o încărcătură emoţională şi (sondajul) trebuie interpretat ţinând cont de acest lucru. Fără îndoială, au existat momente dificile, iar noi le cunoaştem foarte bine”, a comentat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Nu trebuie uitat că sondajul este realizat de guvern care încearcă să ascundă nemulțumirile populației și să prezinte situație într-o lumină favorabilă pentru Vladimir Putin, dar situația e departe de a fi prea optimistă.

Peskov a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut miercuri că, „în pofida muncii intense depuse, cetăţenii aproape că nici nu au perceput schimbări în vieţile lor”. „Pentru Kremlin a fost un an de muncă, încă un an de muncă intensă care are ca scop să sporească bunăstarea cetăţenilor Rusiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

- Advertisement -

Oficialitatea rusă a mai dat asigurări că stabilitatea macroeconomică a ţării nu reprezintă un motiv de preocupare, deşi a admis că „situaţia internaţională lasă de dorit”. „Climatul internaţional este destul de neprietenos, iar acest lucru cu greu ajută la obţinerea de rezultate bune”, a explicat Peskov.

Încercarea disperată a lui Putin de a recupera gloria pierdută a URSS și de a impune Rusia ca o mare putere au izolat țara și au provocat tensiuni violente cu Ucraina. Kremlinul este supus unor sancțiuni economice atât din partea SUA cât și din partea Uniunii Europene, iar politica lui Putin nu oferă perspective de a ameliora modul în care e percepută Rusia în lume.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Timmermans, scrisoare de dragoste către Marea Britanie: „Te cunosc și te iubesc!”

* Putin, pus sub acuzare de procurorii ucraineni pentru trecere ilegală a frontierei. Kievul consideră Crimeea parte a Ucrainei

* Și-a mărturisit Dragnea toate păcatele? Un preot catolic l-a vizitat la Rahova

* Becali anunță că fuge din România de frica procurorilor! A cerut cetățenie grecească

* VIDEO. 7 crize ce vor afecta omenirea în 2020 prezentate de Papa Francisc în mesajul de Crăciun

* A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. De Crăciun, la mormântul lui Ceaușescu, nebunii au strigat: „Cumpănașu președinte!”

* VIDEO. Vreme extremă în 2019. Greta Thunberg: „Oamenii tot mai conștienți de criza climatică!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -