Timmermans, scrisoare de dragoste către Marea Britanie: „Te cunosc și te iubesc!”

1
413
Frans Timmermans
Frans Timmermans se declară îndrăgostit de Marea Britanie și anunță că e îndurerat că acest stat va ieși din UE

Frans Timmermans, vicepreședintele Uniunii Europene, a scris o scrisoare de dragoste către Marea Britanie în care își mărturisește dragostea și recunoaște că decizia de a pleca a acestei țări din Uniunea Europeană s-a făcut în mod democratic, dar anunță că brațele UE vor rămâne mereu deschise pentru britanici.

Iar la trei ani şi jumătate după ce aproape 52% dintre britanici care sau prezentat la vot s-au pronunţat în referendumul din 2016 în favoarea taberei ”Leave”, vicepreşedintele CE este ”în continuate trist că unul dintre membrii vechii noastre familii vrea să rupă legăturile” după 47 de ani ai unei convieţuiri comune tumultuoase, a scris Frans Timmermans, citat de News.ro.

”Însă, în acelaşi timp, gândul că legăturile familiale nu pot fi niciodată rupte cu adevărat mă alină. Noi nu plecăm şi vei fi întotdeauna binevenită din nou”, continuă Frans Timmermans.

În scrisoarea sa, el rememorează naşterea primelor sale sentimente, nu pe teritoriul britanic, ci la Roma, la Şcoala Internaţională Britanică Saint George, unde tânărul Frans Timmermans a învăţat engleza.

Peste 40 de ani au trecut de atunci. ”Te cunosc, acum. Şi te iubesc. Pentru ceea ce eşti şi pentru ceea ce mi-ai oferit. Sunt ca un vechi îndrăgostit. Îţi cunosc punctele tari şi slăbiciunile. Ştiu că poţi fi generoasă, dar şi zgârcită. Ştiu că tu crezi că eşti unică şi deosebită. Bineînţeles că eşti, în atât de multe privinţe, dar poate că mai puţin decât crezi tu”, scrie el.

”Nu vei înceta niciodată să ne spui că noi suntem «continentul». Asta te ajută să creezi distanţa de care crezi că ai nevoie. Dar asta te împiedică totodată să vezi că avem cu toţii nevoie de un pic de distanţă între noi. Toate naţiunile europene sunt unice. Diferenţele noastre sunt sursă de continuă admiraţie, de surpriză, de disconfort, de neînţelegere, de ridicol, de caricatură şi, da, de dragoste”, a scris cu multă sensibilitate Frans Timmermans.

Acesta e un campion al încercării de a păstra Marea Britanie în Uniunea Europeană, e un politician de stânga care militează pentru o uniune mai bună. S-a implicat activ în ce privește stoparea derapajelor României de la regulile democratice și l-a blocat pe Liviu Dragnea în încercarea acestuia de a pune justiția sub control politic.

Din acest motiv, Dragnea a instigat Secția Specială de investigare a magistraților împotriva lui, iar procurorul Adina Florea s-a făcut de râs, deschizând un dosar de urmărire penală împotriva lui Frans Timmermans deși acesta era protejat de imunitate diplomatică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin, pus sub acuzare de procurorii ucraineni pentru trecere ilegală a frontierei. Kievul consideră Crimeea parte a Ucrainei

* Și-a mărturisit Dragnea toate păcatele? Un preot catolic l-a vizitat la Rahova

* Becali anunță că fuge din România de frica procurorilor! A cerut cetățenie grecească

* VIDEO. 7 crize ce vor afecta omenirea în 2020 prezentate de Papa Francisc în mesajul de Crăciun

* A fost arestat de Ceaușescu, a murit – ca și Ceaușescu – în ziua de Crăciun! Destinul unui ziarist disident

* VIDEO. De Crăciun, la mormântul lui Ceaușescu, nebunii au strigat: „Cumpănașu președinte!”

* VIDEO. Vreme extremă în 2019. Greta Thunberg: „Oamenii tot mai conștienți de criza climatică!”

* De Crăciun, judecătorii români au salvat viața unui om: „Erdogan m-ar fi torturat!”

1 COMENTARIU

  1. La modul fara scrupule in care a fost manipulata populatia in UK impotriva EU si la aroganta politicienilor si a elitei britanice vizavi de autoritatea EU pe care ei nu o suporta, nu vad cum textul lui Timmermans ar putea avea vreun impact pozitiv. Oricum, e un semn de civilizatie si EU asta trebuie sa se straduiasca, sa creeze o organizatie care aplica principii si valori de necontestat si explica tot ceea ce face si ceea ce inca nu poate face dar intentioneaza sa faca intr-un viitor apropiat. Daca EU se manifesta ca un santier al unei organizatii la nivelul evolutiei actuale a societatii omenesti, asa cum sunt asteptarile tuturor oamenilor ce cred in progres si in viitorul omenirii spre mai bine, nu are de ce sa se teama, UK va avea ce regreta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here