Un fum alb iese din capul lui Paul Stănescu. Vrea alegeri în PSD ca la Vatican

0
1283
Paul Stanescu, PSD
Paul Stănescu

Senatorul Paul Stănescu, secretarul general interimar al PSD, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că alegerea conducerii partidului ar trebui făcută  într-un mod similar cu cel în care este ales papa la Vatican.

Alegerea unui lider al Bisericii Catolice e făcută de cardinali care votează în secret, iar anunțul alegerii unui nou papă se face prin arderea în soba din conclav a unor substanțe care trimit un fum alb pe hornul Basilicei Sfântu Petru, anunțându-i pe creștinii adunați în piață că „avem papă”.

Din exprimarea lui Paul Stănescu nu se înțelege prea bine ce vrea de la congresul PSD, rezultatul alegerii președintelui în acest partid  a fost întotdeauna cunoscut înainte de începerea votului.

Liviu Dragnea, ultimul președinte ales de reprezentanții formațiunii, a candidat de unul singur. La unul dintre congrese, votul a constat într-o întrebare adresată de acesta sălii: „Mai vreți să fiu președintele vostru?”

La asta s-a redus democrația de partid la social-democrați. De aceea comparația lui Paul Stănescu stârnește zâmbete.

„Într-adevăr, PSD trebuie condus de o echipă, o echipă care trebuie să fie, am făcut o comparaţie,( …) aşa cum conclavul alege papa, cam aşa îmi doresc eu (…) să fie aleasă echipa de conducere a PSD. Să fie o fotografie frumoasă, cum spun eu, şi să fie aleşi în conducerea centrală a PSD cei mai buni colegi care pot să reprezinte PSD în aceste momente nu prea plăcute, în care venim după pierderea a două rânduri de alegeri”, a spus Paul Stănescu la Iaşi, unde a participat la Conferinţa de alegere a delegaţilor pentru Congresul PSD, citat de Agerpres.ro.

Stănescu s-a arătat convins că PSD este pregătit pentru orice „bătălie” politică şi va câştiga atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare, indiferent când ar avea loc acestea din urmă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soros îi dă peste nas lui Trump cu un miliard de dolari! Ridică „un zid” din universități ca să stopeze populismul

* Atac mizerabil la adresa USR. Dana Budeanu, mitraliera PSD-istă de pe Facebook, a luat-o rău razna

* VIDEO. „Morsa” Chirieac îl scoate disident pe „dinozaurul” ceaușist Meleșcanu! Analiza unei manipulări ordinare

* Adevărata unire! Să-i ajutăm să-și găsească părinții. Copiii adoptați după Revoluție descoperă România

* Ura împotriva Prințesei Meghan nu are limite. Titlul „Ducesă de Sussex”, contestat. 10 motive pentru care nu e iubită

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here