Tudorel Toader, ministrul interlopilor

0
53

Guvernul Tudose trebuia să transpună în mod „complet şi fidel” Directiva Uniunii Europene privind confiscarea extinsă a averilor obţinute ilicit, a solicitat, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei, care s-a arătat indignată de „maşinaţiunile” făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în favoarea „penalilor”.

„Tudorel Toader [ministrul Justiţiei – n.r.] şi-a bătut joc de Directiva confiscării extinse, de Uniunea Europeană şi de românii cinstiţi care cer de mulţi ani confiscarea banilor, nu numai pedepse cu închisoare, indiferent pe ce nume le-au pus condamnaţii (confiscarea de la terţi) şi punerea sechestrului pe bani şi averi încă de la începutul anchetelor, pentru a nu ajunge la decizii definitive de confiscare când banii şi bunurile s-au evaporat şi nu mai este nimic de confiscat”, a declarat Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, în Tabelul de Concordanţă între Directiva europeană şi proiectul lui Toader de transpunere a sa, la „confiscarea de la terţi” scrie: „Nu face obiectul prezentului proiect„. În acelaşi Tabel, la punerea sechestrului pe bani şi averi încă de la începutul anchetelor ministrul scrie: „Nu face obiectul prezentului proiect”. Exact ca „Altă întrebare” a lui Iordache.

„Dacă la marea majoritate a articolelor din Directiva confiscării extinse Tudorel Toader a scris „Nu face obiectul prezentului proiect”, de ce a susţinut public că a transpus Directiva europeană? Pe cine vrea să păcălească? Dacă articolele importante din Directivă, care dau sens confiscării extinse şi punerii sub sechestru, „nu fac obiectul prezentului proiect”, unde se regăsesc acestea? Adoptarea proiectului de lege în Parlament în forma actuală ne duce din „avem corupţie, dar nu corupţi” de pe vremea lui Năstase la „avem corupţi, dar nu le luăm banii” şi la „condamnaţii rămân tot bogaţi şi românii tot săraci”. În aşa-zisa transpunere a Directivei confiscării extinse, Tudorel Toader a ales clar să fie de partea penalilor. Cele câteva articole modificate din Codul Penal şi prezentate de Toader ca fiind transpunerea Directivei nu au legătură cu Directiva europeană”, a precizat Macovei, citată de epochtimes-romania.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here