Acasă Justiție Tudorel Toader, dis-de-dimineaţă: "Doamna prim-ministru decide ce face cu ordonanţa". Aruncă bomba...

Tudorel Toader, dis-de-dimineaţă: „Doamna prim-ministru decide ce face cu ordonanţa”. Aruncă bomba în braţele lui Dăncilă şi fuge la Bruxelles

”La Ministerul Justiției avem un astfel de draft de OUG. Dna prim ministru va decide dacă și când poate fi adoptată o atare astfel de ordonanță. În tot cazul, pentru a fi adoptată, Ordonanța va respecta normele de tehnică legislativă privind transparența decizională, se va solicita avizul Consiliului Legislativ, avizul CSM în funcție de care se va decide dacă și când se va decide conținutul final pe care să îl aibă proiectul de OUG”, a declarat Toader, într-o conferință de presă în această dimineaţă.
Declaraţia sa vine în completare „bombei” aruncate ieri pe piaţă.

„Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Vom putea face contestaţie în anulare, iar instanţa în complet legal îi va judeca, iar dacă sunt vinovaţi vor plăti”, a declarat ministrul Justiţiei, la România Tv.

Întrebat când va fi emisă ordonanţa, Toader a menţionat: „OUG e pregătită. Nu decid eu momentul. Eu propun soluţia, eu am făcut draftul, doamna prim-ministru va decide. Eu cred că în cel mai scurt timp posibil”.

Tudorel Toader a spus că cel mai probabil varianta ordonanţei va fi aleasă şi în cazul dosarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR).

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Toader a refuzat şi de data asta să răspundă la întrebări. „Plec la Bruxelles, voi fi audiat în comisia JAI”, a spus ministrul justiţiei şi a tăiat-o repede din sală.
Să vedem cum ce decide „doamna prim-ministru”.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările