Acasă Justiție "Nu mai aşteptaţi AMNISTIA, a venit deja via CCR. Urmează Liviu Dragnea...

„Nu mai aşteptaţi AMNISTIA, a venit deja via CCR. Urmează Liviu Dragnea – premier al României”

Decizia ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a promova o ordonanţă de urgenţă care să le permită corupţilor să atace sentinţele definitive de condamnare e începutul dezastrului. Dacă şi premierul Dăncilă o va adopta efectiv, ea va intra în vigoare imediat şi va produce efecte. Iar principala consecinţă va fi aceea va fi blocajul total al justiţiei la vârf. Pratic, scapă toţi, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com:

„Desfiintarea deciziilor de condamnare pronuntate de completurile de 5, care nu judeca decat demnitari si inalti magistrati. La rejudecare cei mai multi, daca nu toti, vor scapa.

În frunte cu Liviu Dragnea, condamnat de completul de 5 in dosarul Referendumul in 2016.

De ce toate acestea?

Pentru ca amnistia trebuie sa se produca cu orice pret. Pentru toti, dar mai ales pentru Liviu Dragnea.

Ce va urma? Toti beneficiarii vor depune contestatii in anulare.

Probabil ca vor fi admise, pentru ca judecatorii au fost lasati fara putere de decizie in buna masura. Si hotararile vor fi desfiintate probabil. Deci fostii condamnati vor fi din nou nevinovati, cu toate drepturile intacte.

Asa vor intra in campaniile electorale si asa vor putea pretinde functii. In frunte cu Liviu Dragnea care, cu cazierul albit, va putea pretinde să fie şi premier. Şi dacă preşedintele va refuza, CCR îl va obliga, aşa cum l-a obligat să o revoce şi pe Kovesi. Cred că a devenit o chestiune de zile, adică zilele până la desfiinţarea hotărârii în Dosarul Referendumul, până când Liviu Dragnea să pretindă şi să forţeze obţinerea funcţiei de premier al României.

Sigur ca vor mai exista si alte efecte. ICCJ va fi sufocata cu dosare, cele care exista deja, plus cele care intra in rejudecare. Va merge greu, ceea ce va ajuta la implinirea termenelor de prescriptie. Asta desigur daca nu vor fi dinamitate si completurile de 3 si atunci totul va fi reluat chiar de la fond, iar cele mai multe cauze nici nu vor mai ajunge la completurile de 5 vreodata, pentru ca totul se va prescrie.

Cu alte cuvinte, nu mai asteptati amnistia, pentru ca a venit deja. Livrata de CCR.”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările