Tragicomic: rezerviști în pragul pensionării au primit „chemare la oaste”! Vor fi mobilizați la infanterie dacă ne atacă Rusia

4
7015
Profesorul Traian Anghel, 57 de ani, se numără printre numeroși rezerviști pe care ministerul Apărării condus de Dîncu i-a chemat sub arme în cazul unui atac al Rusiei

Deși ministrul Vasile Dîncu neagă vehement că s-au trimis ordine de încorporare, zeci de rezerviști care se apropie chiar și de 60 de ani au primit deja notificare de la Armată că trebuie să se prezinte la oaste în cazul unui conflict armat cu Rusia, dezvăluie jurnalistul Emilian Isailă în SpotMedia.ro.

Cazul este un de-a dreptul tragicomic. Peste 30 de persoane au primit documentele de încorporare doar în Brăila. Este și cazul unui profesor de 57 de ani, bolnav cronic, pe care armata română l-a anunțat că va fi mobilizat la infanterie dacă ne atacă rușii.

Profesorul Traian Anghel a fost citat la Centrul Militar Județean, unde i s-a adus la cunoștință „marea” veste. Omul avusese ultima oară de-a face cu funcționarii de la Armată acum 30 de ani, când se mutase la Brăila.

Întreaga poveste pare dintr-un roman de Kafka, de un absurd grotesc. Ministerul Apărării condus de PSD-istul Vasile Dîncu i-a dat profesorului de 57 de ani un ordin de chemare în care e avertizat că are la dispoziție trei săptămâni să-și facă „dosar cu șină” în care să pună cartea de identitate, livretul militar, adeverința de salariat și o adeverință de la medicul de familie.

Când, pe 27 ianuarie, s-a prezentat cu dosarul complet la Centrul Militar Județean Brăila, omul a descoperit zeci de alți bărbați, rezerviști și ei, chemați în același scop. „Acolo am găsit circa 30 de bărbați, cu vârste între 35 și 43 de ani. Mi-am dat seama că au venit pentru același lucru pentru care am fost chemat și eu, așa că m-am așezat la coadă“.

O grămadă de oameni puși degeaba pe drumuri, să-și facă un dosar cu șină pe care Armata îl aruncă direct la maculatură

Profesorul estimează că, în ultimele zile, sute de persoane au primit ordine de mobilizare doar în zona Brăila-Galați. Acesta a relatat, pentru SpotMedia.ro: „Gradatul m-a chestionat în legătură cu arma la care am efectuat stagiul militar. I-am spus «vânători de munte» și, râzând, nu am înțeles de ce, mi-a spus că arma respectivă este asimilată infanteriei. Fără să mai întreb altceva, am înțeles că în această etapă a conflictului supra-național din care România face parte, numai infanteriștii în rezervă primesc ordine de chemare pentru o eventuală mobilizare“.

Omul spune că totul a fost, până la urmă, o bătaie de joc specifică statului român. „Nici nu s-au uitat pe fișa medicală. Am înmânat dosarul și mi-au dat ordinul de mobilizare pentru război. Nu am înțeles de ce am fost obligat să alerg dintr-o parte în alta, trei săptămâni, să obțin adeverințe și fișe medicale, din moment ce nu s-a uitat nimeni pe ele“.

Traian Anghel suferă de hipertensiune și aritmie: „Iau 5 pastile pe zi”.

În acest timp, ministrul Dîncu continuă să nege evidențele. Întrebat la Antena 3 despre cazul unui rezervist care a primit ordin de mobilizare, Vasile Dîncu a pretins că ar fi vorba despre un caz izolat și că este exclusă chemarea la oaste a rezerviștilor.

Ironic, profesorul Traian Anghel a replicat pe contul său de Facebook gogomăniilor înșirate de reprezentanții Armatei după ce s-a aflat de cazul său.

Traian Anghel: „Am citit în presă că la un post TV s-au prezentat aseară problemele ridicate de mine în legătură cu ordinele de chemare pe care le-am primit de la armată, iar purtătorul de cuvânt al MAP care a intervenit a spus că în cazul meu este ceva diferit…, acestea emiţându-se dacă apar „schimbări sau modificări”. Mi s-au umezit ochii de emoţie aflând că statul are atât de multă grijă de cetăţenii săi, interesându-se de ceea ce se întâmplă în viaţa lor. Totuşi, l-aş întreba pe domnul purtător de cuvânt despre ce modificare sau schimbare este vorba în cazul meu? Singura schimbare pe care o cunosc este că în 2003 (adică în urmă cu 19 ani) m-am mutat cu familia dintr-un apartament cu două camere într-unul cu trei, situate la circa doi kilometri unul de altul. A, am uitat… În vara anului trecut am lipsit câteva zile din oraş mergând cu familia în concediu. Trebuia să raportez asta? Şi dacă a fost vreo schimbare pe care eu nu o cunosc, trebuia răsplătită cu un „ordin de chemare a rezerviştilor pentru mobilizare sau război” (acesta este denumirea exactă a celui de-al doilea ordin primit, primul fiind un ordin pentru clarificarea situaţiei militare)? Dacă la Bucureşti nu se cunosc răspunsurile la aceste întrebări, poate domnii de acolo ar trebui să-i întrebe pe cei de la Brăila. Şi dacă aceştia au făcut o greşeală, să o repare!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Încă un PNL-ist amenință cu bătaia o USR-istă. „Să facem și la Brașov ca la Mogoșoaia!”, îl îndeamnă un dezvoltator imobiliar

* Minciuna unui ministru PSD, spulberată de premier. Budăi: „E de acord cu renegocierea”. Ciucă: „Este exclusă orice renegociere a PNRR până în 2023”

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* Cum s-a prăbușit Klaus Iohannis în sondajele privind încrederea românilor. Ce s-a întâmplat de la ultimele alegeri prezidențiale

* PNL plătește 100.000 de euro pe lună, pentru „propagandă”, firmei unui PSD-ist din rețeaua Ghiță-Vîntu, anti-european, anti-vaccinist și anti-iohannist

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* Fotografia care le dă fiori rușilor. Multe tancuri nu pot fi aruncate în luptă, fiindcă necesită reparații capitale. Iar cele aflate în uz au mari probleme la acoperișul turnului

* Rafael Nadal încheie glorios Australian Open, întorcând fantastic de la 0-2 la 3-2. O mare lecție dată lui Novak Djokovici

4 COMENTARII

  1. Psd, numele tau e INCOMPETENTA CRASA!

    Dancu spune ca e calificat ptr functia de min al apararii ptr ca a facut armata!

    Ce urmeaza? Un Ministru al Culturii care stie sa citeasca? Sau ca stie la ce foloseste un abecedar? Sau un stilou?

    Sleahta asta de incompetenti e condusa de un analfabet functional, fara profesie, somer pana a intra in politica, pe numele lui Ciolacu „Combinizoane” Marcel. A falimentat mici afaceri, va falimenta Romania… cu „ajutorul” trantorului tradator si las ratacit prin Cotroceni.

  2. Pai cum ramine cu rezervistii iesiti devreme la pensie din armata? Era vorba ca sunt in rezerva si se va apela la ei daca va fi nevoie. Si la o adica civilii ce nu au beneficiat pe timp de pace de atitea avantaje sa mearga tot ei la razboi si sa-i apere pe rezervistii militari?

  3. In armata, ca si în viața civilă, sistemul pile, combinații și relații funcționează perfect. In cele mai multe cazuri locurile de munca la centrele militare sunt ocupate de cadre militare incompetente, care au găsit aici un loc de muncă călduț, fara activități militare prezente în unitățile militare operative, de genul serviciu pe unitate în zile nelucratoare sau participarea la aplicații, unde degeri iarna sau mori de căldură vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here