luni, martie 4, 2024
AcasăMainTRAGEDIE! 10 bolnavi Covid, intubați la Terapie Intensivă, au murit arși de...

TRAGEDIE! 10 bolnavi Covid, intubați la Terapie Intensivă, au murit arși de vii în spitalul baronului „Ciorăpel”

-

Tragedie de mari proporții la Piatra Neamț: 10 persoane și-au pierdut viața, sâmbătă seară, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Neamț. Victimele erau persoane bolnave de coronavirus și erau intubate la ATI, în două saloane alăturate. Incendiul ar fi pornit de la o candelă aprinsă.

De asemenea, medicul de gardă de la Secția de Terapie Intensivă a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ISU Neamț, Irina Popa.

Medicul de gardă, aflat acum în situație critică, a intervenit pentru a-i salva pe bolnavi din foc, dar echipamentul său de protecție s-a aprins de la flăcări.

Mai sunt și alte cadre medicale cu arsuri, însă nu atât de grave.

- Advertisement -

Spitalul Județean Neamț se află în administrarea Consiliului Juudețean Neamț, instituție condusă de 4 ani și jumătate de Ionel Arsene, baron PSD cunoscut și ca baronul „Ciorăpel”.

Directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț este Lucian Micu, fost primar al orașului Roman în perioada iunie 2016 – august 2020. Demis de prefectul George Lazăr în urma unei decizii definitive de incompatibilitate, Micu a trecut de la PNL la PSD și a fost numit la conducerea Spitalului Județean de baronul Ionel Arsene.

VIDEO: Imagini de la locul tragediei

- Advertisement -

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a deplasat de urgență cu elicopterul, în această seară, la Piatra Neamț, pentru evaluarea situației. Tătaru a confirmat că și cel de-al 8-lea pacient Covid ars în incendiu a decedat. El se afla în stare critică. „Avem 8 decese. Alți 8 pacienți vor fi transferați la Iași”, a anunțat ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi 24. Ulterior au fost confirmate alte două decese, din rândul pacienților arși.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a declarat, prin telefon, la Digi 24: „Este activat planul roșu, suntem în celulă de criză. urmează să ajungă mai multe ambulanțe de la Iași, sunt deja pe drum. Pacienții decedați erau bolnavi cu coronavirus. Se pare că incendiul ar fi pornit de la un injector. Din datele pe care le avem, alte secții nu au fost afectate de incendiu”.

Ulterior a apărut informația că incendiul a pornit de la o candelă aprinsă, aflată într-un salon de Terapie Intensivă.

Comunicat intermediar al IGSU: „În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe și una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală. Alți 8 pacienți, internați într-un salon alăturat, care au fost salvați, vor fi transportați la Spitalul Județean Iași”.

Potrivit unui alt comunicat, transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18.30, iar la secția de Terapie Intensivă erau internate 16 persoane.

”Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiul a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, se mai arată în comunicatul Spitalului Județean.

Anterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunțase că un incendiu puternic, cu flacără deschisă și degajare mare de fum, a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Pompierii au acționat cu 5 autospeciale. Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră.

CITIȚI ȘI:

* Așa arată un erou! Dr. Denciu a intrat în foc încercând să-și salveze pacienții. Are arsuri grave și va fi transferat în Belgia

* Medicul-erou a fost trimis în Belgia la 13 ore de la incendiu. Arșii de la Colectiv – după o săptămână

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -