În timp ce Preasfințitul Ambrozie îndemna la nevaccinare, Preasfințitul Gurie Nevaccinatul era răpus de virus. Avea plămânii afectați 85%

4
4133
Preasfințitul Gurie al Devei și Hunedoarei avea doar 52 de ani când l-a răpus virusul

Situație de-a dreptul schizoidă în Biserica Ortodoxă: la doar câteva zile după predica virulent conspiraționistă și antivaccinare a Preasfnțitului Ambrozie, Episcopul de Giurgiu, un alt înalt prelat moare de Covid. Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a decedat joi, din cauza virusului. Avea 52 de ani și era nevaccinat.

Șansele de supraviețuire a Preasfințitului Gurie erau mici, plămânii fiindu-i afectați de virus în proporție de 85%, scrie Hunedoaralibera.ro. În dimineața zilei de joi s-a încercat transferarea prelatului de la Spitalul Județean de Urgență Deva la Spitalul din Târgu Mureș, dar nu a mai fost posibil – starea sa se deteriora din moment în moment.

PS Gurie era internat la Spitalul din Deva pe 8 noiembrie, după ce fusese confirmat cu Covid. Medicii au reușit inițial să-l stabilizeze, iar în urmă cu 10 zile menționau că starea se îmbunătățise, pacientul fiind conștient și cooperant. Dar virusul i-a afectat apoi plămânii tot mai mult. Săptămâna trecută, episcopul a fost transferat la Terapie Intensivă și intubat.

În timp ce colegul său se stingea pe patul de spital, Episcopul Ambrozie tuna și fulgera în biserică, acuzându-i pe medici că le dau foc oamenilor și îndemnându-și enoriașii să nu se vaccineze

În acest timp, fără nicio remușcare sau empatie cu colegul său, Preasfințitul Ambrozie, Episcop ortodox de Giurgiu, se lansa într-o diatribă greu de descris în biserică, la slujba de Sfânta Parascheva. El însuși grav bolnav de Covid și recuperat cu greu anul trecut, PS Ambrozie a uitat totul, iar acum îi acuză pe medici că le dau foc oamenilor în spitale, îi îndeamnă pe enoriași să nu se vaccineze și să nu se ferească de Covid!

Retorica Episcopului Ambrozie a fost de o virulență nemaiîntâlnită: „(…) Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de Covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Câţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate. Îşi bat joc de români! Bată-i Dumnezeu să-i bată de duşmani (…). Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură!“.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a ieșit public cu două comunicate în care BOR dezavuează și chiar condamnă categoric derapaje ale unor prelați precum PS Ambrozie al Giurgiului.

Episcopul Ignatie al Hușilor, apel de bun-simț: „Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei. Să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor“

La scurt timp, un alt Episcop, Ignatie al Hușilor, a intervenit public cu o chemare de bun-simț adresată credincioșilor, care sunt invitați să țină cont de sfaturile medicilor și să nu plece urechea la conspiraționiști.

El însuși trecut prin boală în septembrie anul trecut, Episcopul Ignatie al Hușilor a făcut apelul alarmat, după cum chiar el menționează, de numărul mare al oamenilor care s-au îmbolnăvit în Episcopia sa.

PS Ignatie al Hușilor: „Am luat act, cu deosebită îngrijorare, de creşterea exponenţială a numărului persoanelor din cuprinsul judeţului Vaslui, şi din întreaga ţară, infectate cu noul coronavirus şi care suferă de forme grave, umplând până la refuz secţiile ATI ale spitalelor. Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei şi să înmulţim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie sanitară şi să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor şi specialiştilor din domeniul sănătăţii, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea   răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi revenirea la o viaţă spirituală, culturală, economică şi socială normală“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură în „echipa câștigătoare”: „Grupul de la Cluj” ia distanță de „Grupul oltenilor” și nu-l mai vrea pe Cîțu premier! Rareș Bogdan, suspectat că e „cârtiță”

* Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie!

* VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* Infectați cu Covid, Firea și Pandele n-au mai putut ține secretul: erau vaccinați cu trei doze! Acum îi dezamăgesc pe conspiraționiștii cărora le cântau în strună

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

4 COMENTARII

  1. Preasfintitul Gurie era vaccinat. Episcopia a pus la dispozitie certificatul sau. Preasfintitul Ambrozie nu a indemnat oamenii sa nu se vaccineze, presa a omis in mod intentionat anumite pasaje – vezi raspunsul episcopiei. Ma rog la Dumnezeu sa lumineze mintea ingusta a presei partinitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here