Teodor Meleșcanu vrea banii europeni și în lipsa statului de drept, plasând România alături de Ungaria și Polonia

0
2262

Teodor Meleșcanu, într-un interviu pentru France Presse, citat de Mediafax, anunță, din postura de reprezentant al Guvernului Dăncilă, că se opune accesării fondurilor europene în funcție de situația statului de drept. Teodor Meleșcanu vrea banii europeni și în lipsa statului de drept.

În urmă cu câteva zile, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care, începând cu anul 2021, prevede posibilitatea suspendării sau a reducerii plăților pentru programele europene în cazul în care guvernele statelor care beneficiază de aceste sume nu combat eficient eventualele fraude sau fapte de corupție.

Ministru de Externe cere criterii. Teodor Melescanu vrea bani europeni în lipsa statului de drept

„Dacă cineva îmi spune care sunt criteriile care definesc statul de drept, aş fi pregătit să descut despre acest lucru”, a declarat Teodor Meleșcanu, adăugând că „funcţionarea justiţiei este apanajul fiecărei ţări”.

Trebuie precizat că atitudinea ministrului de Externe este cea dictată de coaliția PSD-ALDE care a pornit un război deschis cu sistemul de justiție din România, reușind să stopeze acțiunile procurorilor anticorupție.

Trebui e să reamintim faptul că Teodor Meleșcanu a fost eroul unui interviu pentru BBC Newsnight în care a fost pus în dificultate de jurnalista britanică tot pe subiectul corupției din România și a încercărilor repetate ale coaliției PSD-ALDE de a legaliza corupția.

Același punct de vedere împotriva rezoluției votate de Parlamentul European au avut și reprezentanții Ungariei și Poloniei, două state membre conduse de lideri autoritari și care au, de asemenea, probleme cu corupția. România a intrat într-un club select.

Citiți și

Plecările lui Tudose și Țuțuianu vor provoca 10 efecte devastatoare pentru Liviu Dragnea

„Corupţia subminează democraţia. Instituţiile devin slabe şi nu mai ţin fenomenul sub control”. România urcă în clasamentul mondial al corupţiei

Venezuela, în pragul războiului civil, din cauza confruntării dintre SUA și Rusia pe tema recunoașterii noului președinte interimar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here