„Taxa pe lăcomie” – mostră de prostie. Prin Ordonanța 114, Guvernul PSD-ALDE a încălcat regulile europene

0
2576
Banca Centrală Europeană i-a trimis ministrului român de Finanțe, Eugen Teodorovici, o scrisoare plină de reproșuri, în legătură cu adoptarea Ordonanței de urgență nr. 114, cea prin care a fost impusă infama „taxă pe lăcomie”.
* „Banca Centrală Europeană ar fi trebuit consultată «într-o etapă adecvată», care să permită autorității care inițiază proiectul legislativ să ia în considerare avizul BCE înainte de a lua o decizie cu privire la fond. BCE nu a fost consultată de Guvernul României înainte de adoptarea și intrarea în vigoare a OUG nr. 114/2018″.
* „Mai mult, OUG nr. 114/2018 nu a fost însoțită de nicio evaluare a impactului care să arate efectele impozitului asupra sectorului bancar”.
* „În absența unei astfel de evaluări a impactului, riscul ca impozitul să aibă un impact semnificativ asupra stabilității sistemului bancar nu poate fi exclus. BCE consideră că această neconsultare este un caz de nerespectare de către autoritățile române a obligației de a consulta BCE cu privire la proiectul de legislație națională”.
* „În viitor, BCE ar aprecia dacă Guvernul român, acordând atenția cuvenită observațiilor de mai sus, își va îndeplini obligația de a consulta BCE cu privire la proiectul de lege”.

CITIȚI ȘI:

„O trăsnaie. O ordonanţă pe care nici nu ştii de unde s-o apuci”. Isarescu dă de pământ cu „taxa pe lăcomie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here