Tăriceanu, SOMAT de liderul ALDE Europa: ori apăraţi statul de drept, ori afară din familia europeană!

0
15515

”România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În acelaşi timp, Guvernul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiţiei, a codului penal şi cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia şi să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris, joi, pe Facebook, liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt.

Acesta afirmă că aşteaptă de la ALDE România să-şi respecte promisiunile privind întărirea statului de drept, altfel nu au ce căuta în familia ALDE.

”Liberalii români au promis să urmeze această cale şi aşteptăm din partea lor să acţioneze ca atare. Dacă vor face acest lucru, vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a mai scris Guy Verhofstadt, citat de news.ro.

În noiembrie 2018, Guy Verhofstadt a făcut o vizită în România, mesajul său către guvernanţi fiind că România se află la o răscruce de drumuri: fie respectă şi apără principiile democratice, fie alege calea iliberală.

Mesajul liderului ALDE Europa are puţine şanse de a schimba atitudinea liderului ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta s-a declarat pe faţă, chiar în urmă cu două săptămâni, de acord cu operaţiunile privind salvarea corupţilor declanşate la ordinul lui Liviu Dragnea.

În discursul său de acum două săptămâni de la Consiliul Naţional al PSD, Tăriceanu a spus că „nu este nimic patriotic să lupți împotriva corupției încălcând legea”.

Deşi a vorbit oarecum codat, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea la guvernare a sugerat clar că este de acord cu celebra ordonanţă de amnistie şi graţiere.

„Trebuie să existe un moment zero, să tragem linie și să o luăm de la capăt”, a spus Tăriceanu pe 16 decembrie anul trecut, o declaraţie care nu este câtuşi de puţin pe aceeaşi lungime de undă cu poziţia exprimată de liderul ALDE Europa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here