Talibanii i-au dat foc unei femei pentru că nu le-a plăcut mâncarea făcută de ea. Judecătoarea Najla Ayoubi: „E un coșmar!”

4
1150
Talibanii au anunțat că vor respecta drepturile femeilor, dar numai așa cum sunt ele scrise în Șaria. Pentru anumite păcate, precum adulterul, ele vor fi lapidate (ucise cu pietre) în public. Până atunci, femeile care lucrau au dispărut de la locurile de muncă. FOTO: AFP

Între declarațiile de intenții ale noului regim taliban de la Kabul și situația de fapt din Afganistan se cască o prăpastie tot mai mare, evidențiată pe măsură ce oamenii depun mărturii asupra atrocităților din teren. Najla Ayoubi, fostă judecătoare, a relatat pentru Sk News că joia trecută, în nordul țării, o femeie a fost pur și simplu incendiată pentru că luptătorilor talibani care o forțaseră să le gătească nu le plăcuse mâncarea.

Poveștile sunt înfiorătoare. Ayoubi a declarat: “Talibanii îi forțează pe oameni să le dea mâncare sau să le gătească. O femeie a fost incendiată, fiind acuzată că a gătit prost pentru luptătorii talibani. Trăim un coșmar!”.

Fosta judecătoare a adăugat: “Familiile sunt forțate să-și căsătorească fiicele tinere cu luptători talibani. Nu are nicio legătură cu promisiunea că vor permite femeilor să aibă locuri de muncă“.

Între promisiunile noilor guvernanți și realitatea din teren. A început vânătoarea translatorilor și a funcționarilor fostului regim. Fete de 13 ani sunt luate de acasă ca să îi satisfacă sexual pe militanții talibani

Într-o postare difuzată pe 9Honey, o tânără care pare adolescentă spune, în timp ce plânge, că “nimănui nu-i pasă de noi, vom dispărea încet din istorie”.

După ocuparea Kabulului, discursul oficial al noului regim este acela că vor fi respectate drepturile femeilor, acestea vor fi obligate să poarte un costum care le acoperă corpul, dar nu și fața, că vor avea dreptul la muncă și că se va da o amnistie generală pentru foștii angajați ai regimului precedent și pentru colaboratorii forțelor coaliției internaționale.

Vorbe și fapte: talibanii promit amnistie, reconciliere și respectarea femeilor. Pe teren, au început însă represaliile

În acest timp, realitatea din teren contrazice aceste declarații de intenții. Talibanii au blocat accesul către aeroportul aflat încă sub controlul occidentalilor. S-a pornit vânătoarea foștilor translatori ai forțelor internaționale, dar și a judecătorilor și polițiștilor. Se raportează atrocități și abuzuri în special la adresa femeilor. Luptătorii intră cu forța în case, iar fete chiar și de 13 ani ca să devină sclave sexuale.

Relatările fostei judecătoare Ayoubi, la rândul ei nevoită să fugă pentru a se ascunde de răzbunarea talibanilor, nu sunt singulare. Săptămâna trecută, corespondentul BBC a transmis, într-o corespondență, că la hotelul său au apărut 18 talibani care au cerut să li se dea de-ale gurii. Au consumat toate alimentele fără să plătească, lăsând clienții fără mâncare. Muzica ambientală a fost oprită, iar toate femeile care lucrau la hotel (cameriste, recepționere, îngrijitoare etc) au dispărut brusc, șansele ca ele să mai revină la muncă fiind nule.

Pe străzi, posterele și pozele cu femei au fost fie acoperite cu vopsea, fie rupte. O jurnalistă care a semnalat acest lucru pe contul său de Twitter a fost rapid contrată de mii de bărbați arabi furioși, din numeroase alte țări, care salutau măsura talibanilor, acuzând-o că e de acord cu „sexualizarea femeii”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Salima Mazari, femeia-guvernator, a scăpat din ghearele talibanilor și se află „într-un loc sigur”! Ea a luptat cu arma în mână împotriva jihadiștilor

* 5 fotografii care au frânt inima planetei. „Ne dăm fiul peste gard, să aibă un viitor fără noi, chiar dacă murim de durere”

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

Firea va coordona campania PSD pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Antena 3 și România TV vor susține mediatic operațiunea

Agenția SUA pentru Medicamente: „Nu tratați Covid-19 cu ivermectină! Nu sunteți cai! Nu sunteți vaci!”. „Dr. Becali” și „dr. Șoșoacă” spuneau exact pe dos

Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

Comisarul-hârciog era și pofticios: ca polițist-șef peste două județe, lua șpagă în bani, mașini, terenuri, vacanțe, ceasuri, lucernă, dar pretindea și relații sexuale cu subalternele

Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

Un mare șef de la McDonald’s Brașov chema fete pentru angajare și le racola să se prostitueze. E însurat și are un copil

Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

4 COMENTARII

 1. BARBARI, ANIMALE (FIARE ÎNSETATE DE SÂNGE!!!), DEMENȚI!!!

  ĂȘTIA-s talibanii… „DEEE…-MODĂ-NOUĂ” (Sic!), „talibanii-ceiii…-buni” (Sic!), ai RUSKOILOR-PUTINIȘTI și ai CHINEZILOR-COMUNIȘTI!!!

   • Seriosss?!…

    1. Nisetrul și ceilalți STURIONI… NU pe „Litoralul-Românesc” SE PRIND, ci în… DELTA-DUNĂRII, pe canale!!!

    2. NU ANIMALELE DE TALIBANI trebuie să vină săăă… APLICE LEGEA(-din-ROMÂNIA!): așaaa…, mai bine s-ar duce laaa… RUSKOI (PRIETENII LOR!!!), că la ăia e un BRACONAJ ȘI-MAI-ȘI, daaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    3. Dacă a fost o (TENTATIVĂ de) GLUMĂ…, A FOST UNA… PROASTĂ (!!!): A.N.P.C.-ul, dacă NU… „ar-dormi-pe-ea” și NU ar fi… CORUPTĂ (!!!), numai prin aplicarea… „LA-SÂNGE” (!!!) a Legii-ROMÂNEȘTI ar fi stârpit, până-acum,… NESIMȚIREA-și-HOȚIA din restaurantele-românești, NU NUMAI de pe Litoral și din Deltă, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

    • Sincer… chiar…, NU ne așteptam tocmaui de la dumneavoastră, care gândiți LOGIC/CORECT, am observat!!!

     Probabil căăă… N-am „prins” noi ironia: scuze…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here