Tabăra Cîțu și-ar fi împărțit deja funcțiile din PNL. Raluca Turcan pierde poziția de prim-vicepreședinte! Ea și Mircea Hava vor fi înlocuiți cu Gheorghe Flutur și Lucian Bode

7
1865

Prim-vicepreședinții PNL vor fi Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode, în cazul în care premierul Florin Cîțu va câștiga funcția de președinte al partidului la Congresul din 25 septembrie, afirmă sursele News.ro. Conform aceluiași site de știri, și Daniel Buda – omul lui Emil Boc – ar vrea să obțină un loc de prim-vicepreședinte.

Comparativ cu actuala organigramă a PNL, ar fi vorba de două schimbări importante, Raluca Turcan și Mircea Hava urmând să fie scoși “din schemă”. În cazul europarlamentarului Hava, fost primar al municipiului Alba-Iulia, situația era previzibilă. El este un susținător al lui Ludovic Orban – contracandidatul lui Cîțu la președinția PNL – și la începutul lunii august a fost învins în filiala Alba de fostul său partener politic Ion Dumitrel, cum în tabăra premierului.

Surpriza vine în cazul Ralucăi Turcan. Aceasta e o fidelă a președintelui Klaus Iohannis, îl susține pe Florin Cîțu și ocupă postul de ministru al Muncii în actualul Guvern. Turcan e și prim-vicepreședinte al PNL în acest moment – post pe care ar urma să-l piardă.

Sursele News.ro mai afirmă că Raluca Turcan ar urma să fie “epurată” și din Guvern. Pentru postul său sunt vizați alți doi fideli ai lui Cîțu: deputatul Robert Sighiartău (actualul secretar general al PNL) sau Cătălin Boboc (în prezent, secretar de stat în același minister).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea nu mai e „grav bolnav”, cum spunea la tribunal. Acum „e apt de luptă” să-și ia partidul înapoi, anunță pajul său

* Orban, zdrobit în BPN al PNL, la vot, de „tabăra Cîțu”: 47-1. A fost singurul care s-a opus numirii lui Dan Vîlceanu în postul de ministru al Finanțelor

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

7 COMENTARII

 1. Ahahahaha…
  Turcan a luat țeapă.

  Sunt prea mulți „susținători” ai lui Cîțu și prea puține funcții pentru ei…

  Urmeaza epurari in PNL și un razboi crunt cu USR+.

 2. Hahaaa…, păiii…, să vezi PĂRUIALĂ (pe funcții, dar… NU NUMAI ÎN PARTID!!!), frateee…, înnnn… „ECHIPA-CÂȘTIGĂTOARE” (Sic!), până la Congresul P.N.L.!!!

  Ce-am mai râde să se ÎNTOARCĂ-ROATAA…, așaaa…, cuuu… 180 de grade, până atunci!!!

  Auziți dumneavoastrăăă…, DEZASTRUL de Bodeee…, PENIBILITATEA aia de AȘA-ZIS (!!!!!!!!!!!!!!!!) ministru (acum de Interne) să devină… PRIM-vicepreședinte al P.N.L.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  (Să fim bine înțeleși: NU că Raluca Turcan ar fi… mai-de-soi!!!)

  Nuuu…, că ăștia, „liberalii” (liderii/DECIDENȚII-NAȚIONALI, în frunte cuuu… IOHANNIS!!!)… AU-LUAT-O-RAZNA, DE-TOOOOT, parcă… „LE-A-LUAT-DUMNEZEU-MINȚILE” șiii… „AU-INTRAT-ÎN-ANUL-MORȚII”(-PARTIDULUI!!!), nu altaaaaaaa…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  TREZIȚI-VĂ, mă, PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU!!!

 3. ULTIMA ORĂ (!!!):

  Peee… SURSE (PROPRII, dar care… NICIODATĂ NU NE-AU DEZAMĂGIT!!!) din INTERIORUL P.N.L. Constanța (județ), liderul-județean Bogdan Huțucă (economist-finanțist, deputat la al doilea mandat, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera-Deputaților, PRIMA – !!! – dintre propunerile lui Ludovic Orban pentru șefia Ministerului Finanțelor, după demiterea altui om-de-al-lui-Orban, Alexandru Nazare, decisă de premierul Florin Cîțu!) ar fi votat… alături de Orban, ieri, în B.P,N.-ul național al P.N.L.!!!

  Pare a fi… SCANDAL-MARE, aici, la Constanța: Huțucă (vechi și credincios „orbanist”, care, ATENȚIE: încăăă –!!! –… NU s-a declarat OFICIAL – !!!!!!!! – de partea lui Cățu –, în ciuda… PRESIUNILOR-EXTRAOIRDINARE, din interiorul și exteriorul organizației, inclusiv din partea… PREȘEDINTELUI Klaus Iohannis, care l-a chemat, ca să-ll…l „prelucreze”, de vreo câteva ori, la Neptun, la vila-prezidențială!!!) ar fi… FOC-și-PARĂ, ENERVAT-la-CULME că votul său ar fi fost ANUNȚAT… „PE-DOS” (!!!), amenință căăă… DĂ TOTUL ÎN VILEAG, PUBLIC!!!

  Mai mult/GRAV, deputatul Bogdan Huțucă ar afirma și căăă… NU AR FI FOST EL… SINGURUL CARE AR FI VOTAT CU/CA ORBAN (adică ÎMPOTRIVA VALIDĂRII-POLITICE a ex-P.S.D.-istului Dan Vâlceanu pentru portofoliul Finanțelor!), deși scorul consemnat ar fi fost deee… 47-1, adică Ludovic Orban ar fi fost singurul care ar fi votat împotriva lui Dan Vâlceanu!!!

  Se spune că președintele Iohannis l-ar fi sunat pe Cîțu și că acesta l-ar fi asigurat pe Huțucă, telefonic, că Vâlceanu este doar ooo… „soluție-de-avarie” (!!!), INTERIMARĂ (!!!), și că laaa… următoarea/PRECONIZATA REORGANIZARE-GUVERNAMENTALĂ, de după congresele din această toamnă, ale celor trei partide din coaliția de centru-dreapta, parlamentar-guvernamentală, Bogdan Huțucă va fi, negreșit, NOUL ministru-al-Finanțelor!!!

  • SCUZE, corectăm (în rândurile doi, trei și patru ale celui de-al doilea paragraf!): „(…) CÎțu, (…) EXTRAORDINARE (…) și, respectiv, (…) să-lll… (…)”!!!

   • Ca să LĂMURIM, puțin, situația: tot… „pe-surse” (!!!), din cadrul P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S., s-a aflat, de ceva timp, de o înțelegere între liderii celor trei partide din coaliția de centru-dreapta guvernamental-parlamentară, ca după congresele partidelor lor, toate din această toamnă (adică dupăăă… „reașezările-tectonice” – Sic! – INTERIOARE, din aceste formațiuni-politice, cu oameni careee… „ies-în-față” și – implicit, logic și inevitabil!!! – alții careee… „fac-un-pas-în-spate”!), să se facă oooo… REORGANIZARE-guvernamentală, adică ceva mai mult decât o (simplă?!…) „REMANIERE” (DOAR… „post-pe-post”!), așadar și câteva (POSIBILE !!!) SCHIMBURI-de-MINISTERE!!!

    În mod concret, s-a auzit că P.N.L. dorește, chiar… APRIG (OAREEE… DE CEEEEEEEEEEEE???????!!!!!)… Justiția, pentru care ar fi în stare să dea „la-schimb” chiar… Finanțele sau Externele (chiar… Apărarea-Națională, la o adică, nemaivorbind de ministere mai… „mici” – Sic! –!!!

    U.S.R.-P.L.U.S. ar (PUTEA!!!), ACUM (!!!), ACCEPTA schimbarea-structurii Guvernului, fiind de acord să cedeze… NUMAI (!!!) Sănătatea (care, oricum, fusese DOAR obsesia P.L.U.S., pentru Vlad Voiculescu!!!), contra altceva „de-același-calibru”!!!
    Și-ar dori (MUUUULT!!!) EDUCAȚIA, dar… ÎN NICIUN CAZ NU VOR ACCEPTA părăsirea ministerelor JUSTIȚIEI (ÎN PRIMUL RÂND!!!), TRANSPORTURILOR și/sau ECONOMIEI!

    Această „REORGANIZARE” va include, bineînțeles și „REMANIERI” (adică schimbarea unor miniștri cu alții… DIN ACELAȘI PARTID!!!): TOATE (!!!) cele trei partide-guvernamentale vor dori asta, dupăăă… NOILE REALITĂȚI-INTERNE (!!!) de după congresele din această toamnă!!!

    • Inclusiv la U.D.M.R. s-ar vorbi despre niște înlocuiri-de-miniștri…

     Mai mult…, cică U.D.M.R.-iștii ar vrea să scape (la-schimb) de ministerul… Sportului (!!!), căci Eduard Novak, deși a pornit cu/pe o mare simpatie-populară, inclusiv din partea etnicilor… ROMÂNI (pentru rezultatele sale excelente la ciclism, de la Jocurile PARALIMPICE: ÎI URĂM SUCCES ȘI ACUM, la ediția de la Tokyo, care stă să înceapă, la care concurează în patru probe!), a ajuns acum ooo… PIATRĂ-de-MOARĂ (!!!), ca IMAGINE-PUBLICĂ (!!!), punându-i-se în cârcă… NOUA-RUȘINE de la J.O. din Japonia, în mod destul de… NEdrept, totuși, însă are și el vina sa, că s-aaa… „luat-în-gură”, cam… „aiurea-n-tramvai”, cu proaspăta vicecampioană-olimpică Anamaria Brânză-Popescu, chiar dacă și aceea a fost mai degrabă… incoerentă-în-discurs, deși fondul enervării sale era corect: SUBfinanțarea-CRONICĂ a SPORTULUI-ROMÂNESC!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here