„Tabăra Cîțu” îl amenință pe Orban cu excluderea din PNL! Mișcarea e plănuită înaintea Congresului din 25 septembrie, la care actualul președinte candidează pentru un nou mandat

8
1192
Ludovic Orban - Florin Cîțu

„Tabăra Cîțu” din PNL pregătește o nouă armă în bătălia cu Ludovic Orban: va încerca să-l arunce pe acesta într-o procedură de excludere din partid chiar înaintea Congresului din 25 septembrie!

„Tabăra Cîțu” din PNL pregătește o decizie de forță: dacă se va ajunge la votarea moțiunii de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, senatorii și deputații PNL nu vor participa la vot, pentru a nu exista voturi liberale împotriva Guvernului Cîțu.

PNL-Cîțu a decis să ia o decizie radicală la nivelul conducerii partidului (unde are majoritate): le va interzice  senatorilor și deputaților PNL să participe la votul secret (și, deci, necontrolat) al moțiunii de cenzură, obligându-i să stea în bănci. Se va preciza expres că orice parlamentar PNL care va vota în respectiva ședință va fi exclus imediat din partid.

Decizia are două obiective: să evite voturi anti-Cîțu de la parlamentari PNL și să-i dea șah președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, contracandidatul lui Cîțu la Congresul din 25 septembrie.

Astfel, Orban va fi pus într-o situație complicată:

  • ori nu-și va exercita dreptul de vot la moțiunea de cenzură (și va părea fricos);
  • ori va vota (și va fi supus procedurii de excludere din partidul pe care-l conduce!).

Candidatura lui Ludovic Orban la președinția PNL nu va putea fi blocată, pentru că o eventuală declanșare a procedurii de excludere nu va putea fi finalizată înainte de 25 septembrie.

În schimb, s-ar putea ajunge la o situație halucinantă: ambii candidați să se afle în situații de paria: Florin Cîțu – demis din funcția de prim-ministru; Ludovic Orban – aflat în procedură de excludere din partid!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Golănia parlamentară continuă: PSD, PNL-Cîțu și UDMR au blocat și a patra oară moțiunea de cenzură! Cei 17 senatori și deputați care au lipsit de la ședința Birourilor Permanente Reunite

VIDEO. Toți miniștrii USR-PLUS și-au dat demisia din Guvernul Cîțu. Barna se întâlnește marți cu Klaus Iohannis

DOCUMENT. „Tabăra Cîțu” încearcă să blocheze două săptămâni moțiunea de cenzură, pentru a ajunge la vot după Congresul PNL

Orban, acuzații-șoc: „Un personaj foarte important din România a decretat ca Orban să nu mai fie președinte. Cîțu trebuia să devină guvernator BNR”

Consilierul premierului Cîțu: „Am informat Comisia Europeană, SUA, Israel și Germania despre planul USR-PLUS de a crea o nouă majoritate parlamentară cu un partid neofascist, antisemit”

Scrisoarea secretă a lui Cîțu către talibani

Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”. Despre Klaus Iohannis: „Plutește” / „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe, voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

A murit un om enorm: Ivan Patzaichin. Mare sportiv, uriaș caracter. Medaliat cu aur la 4 Olimpiade, campion mondial de 8 ori

Duminica neagră: a murit și actorul Ion Caramitru! În aceeași zi cu Ivan Patzaichin, și tot la Spitalul Elias

VIDEO. Meciul de fotbal Brazilia – Argentina a fost oprit de agenți sanitari care au luat de pe teren, în minutul 7, patru colegi ai lui Messi! Partida nu s-a mai jucat

8 COMENTARII

  1. Atitudine totalitara. Asta e mai rau decit Ceausescu. Eu unul chiar m-as bucura sa o faca. Astfel va vedea toata lumea ticalosia lui si nu va mai exista dubii. Cu cit face mai multe timpenii cu atit e mai ridicol.

  2. Ar fi o catastrofa pentru democratie,pentru „Romania normala” promisa de Iohannis!!Daca nu ii potoleste pe basistii astia turbati,inseamna ca e complice la distrugerea unui partid democrat si democratic ales ,prin votul celor care l-au ales si pe el!!TRADATOR,ASTA E ACUM IOHANNIS! Incearca sa forteze constitutia pentru eliminarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL,acceptant tacit tot ce fac basistii astia! Iar alt cap al rautatilor este si DRAGA STOLO,caci el se ocupa de alegerile din pnl…

      • „Pataki”, voi, „TALIBANII” care-ați pus mâna pe P.N.L. (un partid… LIBERAL!!!), îl… DISTRUGEȚI, dar și mai grav este că voi, împreună cu U.D.M.R., P.S.D. și (DIN PĂCATE!!!) Klaus Iohannis…. NE DISTRUGEȚI ȚARA!!!

    • „TALIBANILOR”, Ludovic Orban este un ADEVĂRAT LIBERAL (a DEMONSTRAT acest lucu, în cele trei decenii de carieră politică – apropo: NUMAI ÎN… P.N.L.!!! –): și în sens PARTINIC…, dar mai ales… IDEOLOGIC, SOCIAL-POLITIC și MORAL-SPIRITUAL!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here