SURPRIZĂ. Stolojan (PNL) îi ia apărarea lui Dacian Cioloş (PLUS), în scandalul cu Securitatea

3
8564

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, consideră demisia avocatului  Adrian Iordache din PLUS drept o eroare de judecată. Iordache este fiul unui fost maior de Securitate şi unul dintre cei membri fondatori ai PLUS. El a demisionat joi din partidul înființat pentru fostul premier Dacian Cioloș.

„Eu îl cunosc pe Dacian Cioloş mai bine din activitatea de comisar european pentru problemele de agricultură și pot să vă spun că a avut o misiune extrem de dificilă în a negocia un nou acord pentru politica agricolă comună din care și România a avut de câștigat. El și-a făcut datoria foarte bine. Dacă ne uităm la băiatul ăsta care și-a dat demisia și tatăl său a fost nu știu ce a fost prin Securitate… Acum ne apucăm să judecăm copiii, nu? Nu mi se pare totuși o chestiune care să stea în picioare. Părinții sunt părinți… Asemenea lucruri s-au petrecut în Uniunea Sovietică. Este o eroare de judecată”, a spus Theodor Stolojan în direct la postul de televiziune România TV, citat de stiripesurse.ro.

3 COMENTARII

 1. Reactia lui Stolojan este singulara, oricum el nu mai e luat in calcul de PNL pentru viitor.

  Dar reactia generala impotriva lui Ciolos si a noului partid PLUS este halucinanta!!
  Daca reactia A3 si Ghița TV nu este o surpriza (ei ataca orice nu e PSD/alde, coalitia de la putere), surprinde, cumva, reactia deșantata a celorlalte posturi tv.

  La B1 insusi patronul (ingălatul Paunescu) s-a prezentat duminica seara pentru a-l ataca grobian pe Ciolos, umilind-o pe moderatoarea (angajata lui!) emisiunii, prin felul cum vorbea. Jenant!

  La Realitatea, Gușă și Hoandră și-au continuat delirul , ba au venit si cu mizeria asocierii a tot felul de fapte cu fenomenul Pitești. Sunt tensiuni acolo, Rares Bogdan (caruia Gușă ii interzice tot mai mulți invitați) a incercat să demonteze mizeria lui Gușa (atribuindu-i-o lui Tariceanu ☺)prin prezentarea unui episod din oroarea de la Pitesti. Incet, incet Realitatea se transforma in Realitatea3.

 2. Aici sunt doua aspecte distincte, care merita putin dezbatute.
  Primul: Stolojan, PNL-ist ia apararea si il lauda pe Ciolos. Este un lucru foarte normal, daca Ciolos merita laudele. Din pacate, la noi, asa zisele interese de partid sunt puse deasupra adevarului. Atitudinea asta anormala ne-a facut mult rau. I-a ajutat pe ticalosi sa ajunga sus si sa distruga tara, a creat fenomenul lichelelor, a prostit electoratul.
  Al doilea. Securistii au facut un imens rau tarii in timpul comunismului. Dar oamenii trebuie judecati dupa fapte si nu dupa clasificari. Nu putem exclude ca or fi fost printre ei si unii care au nimerit acolo din intamplare pentru ca asa erau vremurile.
  Cea mai vicleana atitudine a securistilor, care a facut mult rau si dupa revolutie, a fost acest tratament in bloc: toti sunt vinovati, dar numai noi stim cine sunt astia, voi o sa-i aveti pe cei pe care vrem noi sa vi-i aratam noi.
  Astfel, si-au creat cea mai puternica arma: prin santajul, frica. Si-au fidelizat informatorii si i-au transformat in oastea lor secreta. Au santajat intelectuali, specialisti pe care-i aveau cu te miri ce la mana, si i-au inclus in gasca lor.
  Intamplarea cu partidul PLUS a fost tot o lucratura securista. Cu, sau fara intentie, acel partid a fost barca de salvare a grupului Ciolos, fiindca pe cale directa a fost sabotat. Acum, exploateaza exact aceasta intamplare, ca sa se loveasca in grupul de care se tem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here