„Sunt mândru să fiu desemnat secretarul general adjunct al NATO”. Mircea Geoană mulţumeşte pentru susţinerea „transpartinică” din România, care l-a ajutat să ajungă în funcţie

1
2632

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice.

Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

Jens Stoltenberg, la București
Jens Stoltenberg, șeful NATO, în vizită la București, alături de Klaus Iohannis

„Sunt bucuros să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO. Este un promotor puternic al relaţiilor transatlantice şi va aduce experienţa îndelungată de politician şi diplomat. Va fi primul român care deţine această poziţie înaltă”, a declarat Jens Stoltenberg, conform unui comunicat postat pe site-ul NATO.

Decizia de numire a adjunctului secretarului general e luată de aliați, împreună cu secretarul general.

Mircea Geoană a fost ambasador în SUA și ministru de Externe. El a condus PSD și a candidat la prezidențialele din 2009, când a pierdut în fața lui Traian Băsescu. După pierderea alegerilor pentru șefia PSD în fața lui Victor Ponta, el a fost exclus din partid și a înființat o nouă formațiune, PSRO.

Mircea Geoană ar fi primit susținere de la toate instituțiile de decizie din România, potrivit surselor G4Media.ro. De altfel, Dăncilă îl invitase în PSD încă din 29 mai, la două zile după condamnarea lui Liviu Dragnea. ”Și Mircea Geoană și alți colegi care vor să vină alături de noi vor avea porțile deschise”, a spus atunci premierul. Geoană a refuzat atunci revenirea în PSD, spunând că ”planurile mele imediate nu includ revenirea în politica militantă”.

Într-o postare de ultimă oră pe Facebook, Geoană mulţumeşte tuturor pentru susţinere:

„Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO. Apreciez, in mod deosebit, sustinerea politica si institutionala trans-partinice de care s-a bucurat candidatura mea.”

1 COMENTARIU

 1. Moartea e vers satanic
  Cu care copilul balcanic
  Facebook luntrea doar navă
  Mircea Geoană e o epavă.

  Drama lui Grigore e în ore
  Ciocăzanu rupea cazanu
  Ochii prea mici sunt voiți
  Ca mersul lui de voinic.

  Cartiene nu mai plânge
  Fizica e numai laringe
  Cunoscuții de vor plânge
  Iar femeile te vor linge.

  Bidescu era o bidibidinea
  Tu erai sigura Lla Strada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here