SUA anunță azi cel mai mare pachet de ajutor militar pentru Ucraina: 3 miliarde de dolari! Va fi muniție „în cantități nemaivăzute până acum”

0
1760
SUA furnizează Ucrainei ajutor militar într-un ritm care, în curând, ar trebui să copleșească posibilitățile Rusiei de a-și alimenta propriile trupe

E de așteptat ca în cursul zilei de miercuri, 24 august, SUA să anunțe cel mai mare pachet de ajutor militar pentru Ucraina – în valoare de circa 3 miliarde de dolari, anunță publicația Defenseone.com și agenția Reuters. Ar fi vorba, în primul rând de „muniție în cantități nemaivăzute până acum”, a dezvăluit un înalt oficial de la Pentagon pentru publicația amintită.

Anunțul a fost gândit să vină exact în ziua aniversării a 31 de ani de la proclamarea independenței Ucrainei față de Kremlin, dar și la 6 luni de când Rusia a început cel mai mare conflict militar văzut de Europa după Al Doilea Război Mondial.

Ritmul în care SUA acordă sprijin concret Ucrainei s-a accelerat, începând într-adevăr să amintească lumii de celebrul program Lend-Lease prin care, între 1941 și 1945, americanii au inundat cu armament, echipamente, produse alimentare, petroliere și de multe alte feluri inamicii Axei (Germania-Japonia-Italia). Astă-primăvară, după ce Rusia a atacat nejustificat Ucraina, președintele american Joe Biden a reactivat Legea Lend-Lease, de data aceasta în favoarea Kievului.

Anunțul privind acordarea de armament în valoare de 3 miliarde de dolari, care se așteaptă să fie făcut miercuri, vine la numai 5 zile după eliberarea precedentei tranșe de ajutor, produsă vineri și estimată la 775 de milioane de dolari! Săptămâna trecută s-a anunțat livrarea de rachete avansate tehnologic, vehicule blindate, tunuri și muniție.

Marea noutate a noului pachet de 3 miliarde de dolari este că acesta nu va mai veni din stocurile existente deja ale armatei americane, ci va fi comandat industriei de armament. E vorba, în primul rând, de cantități „nemaivăzute până azi” de muniție de toate felurile, care va ajuta Ucraina să facă față agresiunii rusești.

Un al doilea înalt oficial de la Pentagon a asigurat jurnaliștii vinerea trecută că Armata americană „știe exact unde ajung toate ajutoarele și armele trimise în Ucraina”.

Într-unul din narativele pe care Kremlinul încearcă să le disipeze la nivelul opiniei publice internaționale cu ajutorul fermelor sale de troli și ale rețelelor de postaci din țările occidentale se pretinde că armele americane nu ajung pe front. Acestea, pretinde propaganda rusă, ar fi deturnate și vândute de oligarhii corupți de la Kiev.

Generalii americani spun însă că este exclus așa ceva, trasabilitatea echipamentelor fiind foarte clară și monitorizată îndeaproape de Pentagon: „Avem măsuri foarte detaliate pentru a ne asigura că urmărim de la momentul în care avem autorizația de a furniza o capabilitate până la momentul în care mutăm acea capabilitate prin intermediul Comandamentului de transport al SUA la destinația sa peste granița cu Ucraina. Apoi, lucrând cu ucrainenii, avem, de asemenea, informații despre modul în care aceștia desfășoară aceste capacități, cum le folosesc și cum consumă capacitățile pentru care au nevoie de reaprovizionare. Așadar, o urmărire foarte, foarte detaliată de către colegii mei militari, atât aici la Pentagon, cât și la Comandamentul European al SUA și acum, de asemenea, cu biroul nostru de atașat al Apărării, care a fost restabilit la Kiev“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FSB pretinde că a și găsit vinovatul pentru uciderea Dariei Dughina: Natalia Vovk, o ucraineancă de 43 de ani, membră a regimentului Azov, intrată în Rusia împreună cu fetița sa de 12 ani

* Cum ar fi fost fabricată „asasina” Dariei Dughina. „Rusia a încercat să netezească pixelii neuniformi din imagine și să insereze o altă fotografie în certificat”

* „Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* VIDEO. Principalul propagandist al lui Putin recunoaște, în premieră, că Rusia are mari probleme cu producția de armament și cu mobilizarea populației

* Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* De ce refuză coaliția PSD-PNL-UDMR să ia măsuri reale împotriva scumpirii energiei: Guvernul va încasa 8,6 miliarde de euro în plus de pe urma creșterii prețurilor

* Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here