luni, martie 4, 2024
AcasăUtilCe sticlă de ceas ar trebui să alegi? Fă cunoștință cu cele...

Ce sticlă de ceas ar trebui să alegi? Fă cunoștință cu cele mai populare 3 tipuri!

-

Ce sticlă din ceas ar trebui să alegi? La urma urmei, ceasul perfect nu este doar despre design și aspectul unic. La urma urmei, îți dorești să fie cu adevărat durabil și să te servească mulți ani. Prin urmare, acordă atenție mecanismului și materialelor din care este realizat!

Dacă ai crede că sticla nu este la fel de importantă ca celelalte elemente – nimic mai departe de adevăr! Verifică prin ce diferă tipurile de sticle folosite la ceasuri și care va fi cel mai bun pentru tine!

Cum să cunoști sticla solidă? Sugestie: scara Mohs

Scara Mohs a fost stabilită încă din 1812, iar tatăl ei este mineralogul german Friedrich Mohs. Este folosită pentru a evalua rezistența mineralelor individuale pe o scară de la 1 la 10. Acest lucru înseamnă că mineralele sunt aranjate de la cele mai moi la cele mai dure. De unde știi dacă sticla din ceas este cu adevărat rezistentă?

Mineralele folosite la producerea sticlelor de ceasuri pot fi mai mult sau mai puțin rezistente la zgârieturi și deteriorare. Pentru a spune simplu – scala Mohs clasifică mineralele de la cele mai moi la cele mai dure. Deci: ce sticlă de ceas ar trebui să alegi pentru ceasuri damă rezistente? Mai jos poți afla despre caracteristicile celor mai populare sticle folosite la ceasuri și s-o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Sursa foto: guteksk7 / Shutterstock.com

Sticlă sintetică – de ce este atât de populară?

Sticla sintetică este fabricată din hesalit. Este extrem de populară datorită flexibilității sale – îi poți da orice formă. Cu toate acestea, este cel mai puțin rezistentă la zgârieturi și deteriorare. Duritatea sa Mohs este 1 – este, prin urmare, una dintre cele mai puțin durabile.

- Advertisement -

Cu toate acestea, sticla sintetică poate fi lustruită sau șlefuită cu ușurință, atâta timp cât zgârieturile și deteriorarea nu sunt prea mari. De asemenea, este foarte lizibilă, ceea ce, combinată cu o flexibilitate ridicată, o face să fie utilizată cu atâta ardoare de către producătorii de ceasuri.

Totul despre sticla minerală

Sticla minerală este fabricată din nisip, calcar și sodă și, prin urmare, este dură. De asemenea, este maleabilă în anumite condiții de temperatură si poate primi, de exemplu, o formă convexă. Pe scara Mohs, este de la 4 la 5 puncte – prin urmare, este cu siguranță mai durabilă decât sticla sintetică.

Sticla minerală este rezistentă la impact și zgârieturi. Duritatea ridicată reduce, de asemenea, șansele de deteriorare mecanică. În plus – un design atractiv și un cadran clar al ceasului. Ce ai putea dori mai mult?

- Advertisement -

Sticlă de safir – cea mai tare dintre cele mai dure

Sticla de safir nu prea are de-a face cu piatra prețioasă – safirul. De fapt, este făcută dintr-o varietate de corindon. În producția de ceasuri, este sticla cu cea mai mare duritate. Ajunge la 9 puncte pe scara Mohs de 10 puncte!

De asemenea, este 85% transparentă – ceasul este, prin urmare, extrem de lizibil și arată foarte bine. Dezavantajul este flexibilitatea sa redusă – cel mai adesea le vezi în forma lor clasică și este folosită cu ardoare în producția de ceasuri barbatesti moderne, de ultimă generație.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -