Sovietizarea Crimeei ocupate de ruși: terenurile cetățenilor străini sunt scoase la licitație cu forța și trecute în proprietatea statului pe model bolșevic!

0
5607

În Crimeea anexată de ruși, în 2014, printr-un referendum contestat de Uniunea Europeană, de SUA și de toată lumea democratică, situația continuă să fie una dramatică. După ce camarila dictatorului Vladimir Putin a confiscat și naționalizat magazine, cafenele și mașini de la peste 18.000 de patroni ucraineni, transformându-le în colhozuri, acum își însușește și terenurile cetățenilor străini.

Jaful organizat de clica lui Putin are loc în ciuda faptului că terenurile au fost dobândite de cetățenii străini în mod legal, prin acte de vânzare-cumpărare oficializate la notariat, înainte ca Rusia să pună mâna pe Crimeea.

Despre jefuirea cetățenilor ucraineni, Ziaristii.com a scris pe larg în luna martie a acestui an.

Din 11.500 de hectare au mai rămas 6.500

Potrivit declarațiilor furnizate de șefa Comitetului de Înregistrare a Proprietăților de Stat, Inna Smal, în timpul ședinței Consiliului de Miniștri al Republicii Kazahstan, în primăvara anului trecut, străinii dețineau 11.500 de hectare de teren în Crimeea. Până în iulie 2021, această cifră ajunsese la doar 7.300 de hectare, iar în prezent au mai rămas 6.500 de hectare în posesia străinilor nerezidenți.

„Până la 20 martie 2021, proprietarii lor puteau, la propria discreție, să înstrăineze aceste terenuri prin vânzare, donație sau transfer în proprietatea statului sau municipalității. În curând, peste 6.500 de terenuri din teritoriile de frontieră ale Crimeei vor fi vândute forțat”, anunță RIA Novosti.

În scurt timp, administrațiile locale „vor face curățenie” în rândul nerezidenților din Federația Rusă. Goskomregister va trimite municipalităților informații actualizate despre proprietari, urmând ca apoi reprezentanții organelor de autoguvernare să informeze instanțele de judecată prin cereri asupra vânzării forțate a terenurilor.

Practic, ele vor trece din proprietatea străinilor în cea a statului rus, la fel cum s-a întâmplat după Revoluția Bolșevică din 1917.

Ordinul e pus în aplicare după un decret semnat anul trecut de Vladimir Putin

„Smal a amintit că, dacă o casă este situată pe terenul de graniță, proprietarul acesteia poate returna terenul în proprietatea municipalității și poate emite un contract de închiriere pentru el”, dezvăluie Crimeea.ria.ru.

Acest ordin e pus în aplicare la mai bine de un an de la Decretul nr. 201, semnat pe 20 martie 2020 de președintele Vladimir Putin. Documentul prevede că spațiul Crimeei e inclus pe lista teritoriilor de frontieră, în care cetățenii străini, apatrizii și persoanele juridice străine nu pot deține terenuri. Lista include 19 din 25 de municipalități.

„Timpul alocat prin document pentru desfășurarea independentă a tranzacțiilor imobiliare a expirat în martie 2021, dar având în vedere amploarea și specificul subiectului, de fapt, cetățenilor și companiilor străine li s-a acordat mai mult timp pentru o soluționare extrajudiciară a acestei probleme”, explică site-ul RIA Novosti Crimea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a băgat în lege, pe furiș, permisiunea interceptării mesajelor private pe WhatsApp

* Primul scandal major în coaliție. Rafila: Cîțu „a compromis campania de vaccinare. N-a făcut nimic!”

* Turism de lux pe bani publici: 7 senatori, printre care Gorghiu, Fenechiu, Bodog și Oprea, pleacă o săptămână în Dubai

* Ministrul Florin Roman și-a plagiat lucrarea de disertație la master. Va gestiona 1,8 miliarde de euro din PNRR, pentru digitalizarea României

* Decizie finală în procesul pe care Florin Cîțu i l-a intentat fratelui său

* Încă un parteneriat dubios al Universității din Craiova: după Rusia lui Putin, China comunistă! Suspiciuni de spionaj, vulnerabilități de securitate

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (20). „Ar trebui să vă pun în fața plutonului de execuție!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here