miercuri, februarie 28, 2024
AcasăOpinii"Șoșoacele europene" și confiscarea patriotismului. Despre naționalism, șovinism, rasism și nazism

„Șoșoacele europene” și confiscarea patriotismului. Despre naționalism, șovinism, rasism și nazism

-

Din păcate, țările europene (excepție, statele baltice și Polonia) nu înțeleg perfidia Rusiei, tehnicile ei profund-psihologice de a submina și dezagrega instituțiile democratice, de a corupe total partidele și mass-media din țările civilizate, de a exploata la maximum grupările teroriste și religioase.

Democrațiile europene nu înțeleg, de asemenea, priceperea Rusiei de a confrunta și manipula contingentele uriașe de trântori și paraziți din societățile dezvoltate, de a eroda modelul democratic din orice țară prosperă și a semăna neîncredere, dispreț și ură între oameni, de a promova mediocritățile, hoții și tâmpiții în nucleul instituțiilor de stat, de a goli cuvintele de conținutul lor real și a crea un haos total în capetele mulțimilor dornice de scandaluri și circuri politice, mulțimi electorale, șmechere, certate cu munca și ordinea, dar asistate social.

Rusia șovină încurajează și alimentează faliile din interiorul țărilor democratice, întreține nemulțumirile grupurilor etnice, cultivă xenofobia și rasismul, transformă bisericile pravoslavnice în centre și rețele de rusofilie, separatism și de propagare a „lumii ruse”.

Dacă Europa nu va înțelege esența Rusiei șovine și imperiale, atunci, în prima fază, corupția, mafia, haosul, anarhia și ura vor penetra masiv în țările UE, care în scurt timp își vor pierde prosperitatea, normalitatea și capacitatea de a reacționa adecvat provocărilor complexe susținute neîntrerupt de Rusia șovină.

- Advertisement -

În țările UE se cere de a fi scos cât mai urgent naționalismul firesc, lipsit de orice forme de extremism și exclusivism, de la partidele finanțate de Rusia, fiindcă a lăsa mai departe pe seama „șoșoacelor” patriotismul normal e diversiune, capitulare și trădare curată.

Industria propagandistică a Kremlinului are o capacitate fenomenală de a tulbura mințile nu doar ale indivizilor, dar și ale unor popoare întregi, care își disprețuiesc originea, înaintașii, istoria și cultura.

Rusia cunoaște în profunzime viciile și slăbiciunile fiecărui popor european, îndeosebi ale popoarelor ortodoxe, pe când majoritatea absolută a țărilor UE habar nu au ce meniu zilnic le oferă Putler și propaganda rașistă.

- Advertisement -

Repet: nu goliți cuvintele de conținutul lor real, nu falsificați și nu modelați termenii conform narativelor propagandistice de stânga sau de dreapta! Pentru ca naționalismul firesc să nu fie confiscat de partidele rusofile din UE și transformat în forme distructive de extremism, xenofobie și ură interetnică, să nu ajungă la faza de șovinism și rasism, e mai mult decât necesar ca patriotismul curat și sincer să fie luat de la „șoșoace” și restituit oamenilor normali, care nu ar trebui să fie marcați de complexele de inferioritate, fiindu-le rușine de originea, neamul și țara lor.

Deocamdată, naționalismul firesc – sau patriotismul normal – nu e nici rasism, nici șovinism, nici nazism, dar lăsat pe seama rusofililor putleriști și a neomarxiștilor din țările UE, a mafiei transnaționale corupte, a serviciilor secrete și a mercenarilor finanțați de Kremlin, la sigur poate deveni bomba cu efect întârziat, pusă de descreierați la temeliile edificiului UE, a democrației și prosperității Europei de mâine.

P. S. Doar reamintesc noțiunile, conform DEX online.

ȘOVINISM – Ideologie și politică de ațâțare a urii și dușmăniei între națiuni și popoare, de propagare a ideii superiorității unei națiuni asupra altora, de promovare a exclusivismului și intoleranței naționale; naționalism extremist. (Din fr. chauvinisme). Sursa: DEX ’09 (2009)

RASISM – Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane. (Din fr. racisme; cf. rus. rasizm). Sursa: DEX ’09 (2009)

NAZISM – Doctrină politică a fascismului german, profund antiumană, care, susținând superioritatea rasei ariene, încerca să justifice violența, genocidul, războaiele de cotropire; național-socialism. (Din fr. nazisme; germ. nazismus). Sursa: MDN ’00 (2000)

NAȚIONALISM (1) – Ideologie și politică derivate din conceptul de națiune, care a contribuit în sec. XVIII-XX la cristalizarea conștiinței naționale și la formarea națiunilor și statelor naționale. (Din fr. nationalisme). Sursa: DEX ’09 (2009)

NAȚIONALISM (2) – 1. Sentiment de dragoste față de specificul și tradițiile propriei națiuni. 2. Doctrină politică bazată pe apărarea uneori exagerată a drepturilor și aspirațiilor naționale. 3. Tendință de a aprecia exclusiv și exagerat tot ceea ce aparține propriei națiuni. (Din fr. nationalisme). Sursa: MDA2 (2010)

DE ACELAȘI AUTOR:

* Primul și ultimul… Despre lepre și lingușitori, la moartea lui Mircea Snegur

* Dronele lui Putler și hoardele de oportuniști de la București

* Ce-a mai rămas din cei aproape 300 de milioane de homo sovieticus?!

* Feriți-vă de minciunile rusești, nu de adevăr!

* Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Omul Adevărului

* Copilul de pe malul Prutului

Cu durere, despre Afganistan și victimele războiului nedrept

Golgota Basarabiei: 5-6 iulie 1949. Cel mai mare val al deportărilor organizate de Rusia în teritoriile românești ocupate

Remember: 28 iunie, ziua sfâșierii României noastre

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Foarte corect. Patriotismul este un sentiment normal, natural, uman, A-l elimina din interese politice, materiale sau din prostie si snobism, conduce la varianta exagerata, agresiva, nociva. Adica, șoșocism.
    Nu cred ca este in folosul UE renuntarea la patriotismul bine inteles. Eventual, poate fi una dintre erorile care ii dauneaza si pe care trebuie sa le corecteze pentru a deveni perfecta, asa cum ne dorim.
    Si va fi perfecta, in ciuda unor erori si a malversatiunior rusesti, atat de exact descrise aici. Cu conditia sa i se spuna, sa inteleaga si sa se preocupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -