Feriți-vă de minciunile rusești, nu de adevăr!

5
1173
Alecu Reniță

Tot ce se construiește pe minciună, violență, teroare, falsuri și semiadevăruri – se prăbușește! E o iluzie foarte periculoasă și costisitoare că poți ascunde adevărul pentru totdeauna. Drept dovadă pot servi investițiile uriașe, experimentele diabolice ale Rusiei imperiale timp de două secole și sacrificarea a milioane de oameni nevinovați pentru a fabrica națiunea moldovenească.

Ce monstruozități au ieșit din laboratoarele Moscovei, te ia groaza să le vezi și te apucă jalea să privești la fauna actuală șor-vor-dodonistă. Încet, dar sigur, șandramaua pe care Rusia a construit-o pe ambele maluri ale Nistrului a putrezit definitiv și, inevitabil, se va preface în praf și pulbere.

Problema e alta: de ce minciunile Rusiei despre originile adevărate ale moldovenilor sunt tolerate de autorități și populație? De ce falsurile Moscovei, care dezbină și învrăjbesc societatea, nu sunt demontate și aruncate la coșul de gunoi? Chiar să nu conștientizeze factorii de decizie că fără a spune adevărul până la capăt și a rezolva problema identitară, a recunoaște oficial caracterul românesc a ceea ce numim azi Republica Moldova, nu e posibilă nicio dezvoltare reală, nicio reformă esențială?

Este imoral și inuman să cunoști adevărul despre poporul tău și să-l ascunzi, să taci în condiții de libertate și democrație. E și mai odios să prelungești agonia minciunilor rusești și să experimentezi în continuare pe seama populației tale îmbătrânite, sărăcite și lipsită de orice perspectivă…

A mai trecut un 28 iunie fără ca instituțiile de stat de pe ambele maluri ale Prutului să rostească oficial adevărul despre dezmembrarea României și ocuparea Basarabiei, Bucovinei de Nord și Ținutului Herța, acum 83 de ani. De ce tac ca în anii ocupației rusești? Nu văd că, prin tăcerea lor, batjocoresc istoria națională, dezbină și învrăjbesc românii? Or, odraslele cominterniștilor de la Chișinău și București stabilesc doza de libertate, administrând din umbră teatrul de păpuși camuflat sub numele de clasă politică?

Repet ce am afirmat recent, pe 28 iunie: au trecut 32 de ani de la Declarația de Independență față de imperiul rus, însă marile adevăruri fixate în acel document epocal nu au ajuns parte integrantă din viața, demnitatea și gândirea autorităților și cetățenilor moldoveni. Chiar dacă în Declarație se condamnă fără echivoc „actele de dezmembrare a teritoriului naţional de la 1775 şi 1812 ca fiind în contradicţie cu dreptul istoric şi de neam”, chiar dacă se cere „lichidarea consecinţelor politico-juridice ale Pactului Molotov-Ribbentrop”, chiar dacă se precizează clar „fără consultarea populaţiei din Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa, ocupate prin forţă la 28 iunie 1940” de URSS, nimic esențial nu s-a schimbat în atitudinea autorităților și a populației îndoctrinate față de propria istorie și față de adevărul istoric.

Mentalitatea de sclav a demnitarilor moldoveni și comportamentul lor slugarnic față de stăpânul de la Kremlin se observă cel mai clar la datele istorice ca 16 mai 1812, 27 martie 1918, 1 decembrie 1918, 28 iunie 1940, 22 iunie 1941, 23-24 august 1944, 9 mai… Lașitățile guvernanților, mimarea patriotismului sau încercările morbide ale conducerilor de după 1994 de a amesteca adevărul cu minciuna, călăii cu victimele, eliberarea cu ocuparea – au creat confuzii generale, lipsind populația Republicii Moldova de șansa să se salveze prin reîntoarcerea Acasă, în România.

Zadarnic ascundeți minciunile rusești sub preșul națiunii civice moldovenești! Indiferent de mulțimea de ajutoare, totul se va duce de râpă dacă nu veți recunoaște oficial caracterul românesc al teritoriului și populației de la Est de Prut. Eminescu n-o să vă acuze de plagiat dacă o să spuneți sus și tare de la tribuna instituțiilor de bază ale R. Moldova – Suntem români și punctum!

DE ACELAȘI AUTOR:

* Atunci am păcălit cenzura sovietică! Lupta noastră pentru alfabetul latin, în imperiul limbii ruse

* Copilul de pe malul Prutului

* Cea mai gravă formă de corupție instituțională – incompetența!

* „Pacifiștii” lui Putler

Discursul Führer-ului de la Kremlin a dărâmat toate gardurile la Zoo

Cu durere, despre Afganistan și victimele războiului nedrept

Golgota Basarabiei: 5-6 iulie 1949. Cel mai mare val al deportărilor organizate de Rusia în teritoriile românești ocupate

Remember: 28 iunie, ziua sfâșierii României noastre

Cine ne apără de invazia pașnică?

Tricolorul lui Gheorghe Muruziuc

5 COMENTARII

 1. Excelent comentariu!!!
  Romanii trebuie sa-și cunoască istoria așa cum a fost ea și NU din propaganda rusească care a infectat de doua secole acest străvechi pământ dăruit de DUMNEZEU!!!
  Felicitări!

 2. Excelent comentariu!!!
  Romanii trebuie sa-și cunoască istoria așa cum a fost ea și NU din propaganda rusească care a infectat de doua secole acest străvechi pământ dăruit de DUMNEZEU!!!
  Felicitări!

 3. ”odraslele cominterniștilor de la Chișinău și București stabilesc doza de libertate, administrând din umbră teatrul de păpuși camuflat sub numele de clasă politică?”

  Corect. Asta e adevarul. Prin agentii lor, rusii inca controleaza Romania si Moldova. Daca Iliescu si Voican Voiculescu ar fi condamnati pentru crimele de la Revolutie ar fi semnalul ca am scapat de cizma ruseasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here