sâmbătă, decembrie 14, 2024
AcasăNewsSorin Ioniță: "Franţa şi Polonia îşi exprimă neîncrederea în serviciile româneşti de...

Sorin Ioniță: „Franţa şi Polonia îşi exprimă neîncrederea în serviciile româneşti de informaţii. Aşteaptă informaţii suplimentare privind criza alegerilor, fiindcă ce s-a prezentat până acum e neconvingător, inclusiv privind interferenţa Rusiei”

-

Aliații occidentali încep să-și pună întrebări legate de motivele reale ale anulării alegerilor prezidențiale din România, scrie analistul Sorin Ioniță, președintele Expert Forum. Acesta scrie că Franța și Polonia sunt primii parteneri din NATO care au anunțat că așteaptă informații suplimentare privind criza alegerilor, ceea ce înseamnă că dovezile prezentate până acum sunt neconvingătoare. Este o schimbare majoră în rău pentru România, care amintește de perioada dinaintea aderării la NATO, când se știa că țara noastră e infestată de agenți ai Rusiei, mai adaugă Sorin Ioniță.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din 8 decembrie a fost anulat cu doar două zile înainte de Curtea Constituțională, care a invocat rapoartele desecretizate ale serviciilor secrete prezentate în ședința CSAT din 28 noiembrie. Rapoartele respective prezentau niște teorii privind susținerea lui Călin Georgescu din partea unui actor statal străin, dar fără să se producă nicio probă.

Inițial, aliații occidentali au reacționat în susținerea României, vorbind despre războiul hibrid dus de Rusia contra Occidentului.

- Advertisement -

Între timp au trecut însă aproape două săptămâni și dovezile în sprijinul acestei teorii întârzie. Nici procurorii, nici serviciile secrete n-au reușit să justifice în niciun fel afirmațiile în baza cărora s-au anulat alegerile. Nu există arestați pentru înaltă trădare sau pentru spionaj, nu există probe și nici nu s-a înregistrat vreo demisie sau demitere la vârful structurilor care ar fi trebuit să asigure securitatea României.

În acest fel, vocile celor care au spus de la bun început că lovitura a fost dată de Iohannis, PSD și servicii cu scopul de a-și păstra puterea după ce Ciolacu a ratat intrarea în turul doi al alegerilor prezidențiale sunt tot mai luate în seamă.

Printre cei care și-au manifestat deschis scepticismul față de varianta oficială a autorităților se numără politologii Cristian Preda și Alexandru Gussi, istoricul Armand Goșu, profesorul Dumitru Borțun, expertul în politici de apărare Hari Bucur Marcu, expertul în politici publice Sorin Ioniță.

- Advertisement -

Toți cei de mai sus au folosit expresia „lovitură de stat“ pentru a descrie ce s-a întâmplat în 28 noiembrie, arătând că a fost o manevră prin care Sistemul și-a conservat astfel puterea eliminând elementul fundamental al democrației, dreptul cetățenilor de a-și alege singuri conducătorii.

Sorin Ioniță face trimitere la SIS (omologul SRI din Republica Moldova) pentru a exemplifica în ce fel trebuie să arate un raport adevărat, profesionist, cu date, nume, cifre, elemente concrete privind imixtiunea Rusiei în alegeri, spre deosebire de serviciile românești, care n-au furnizat absolut nimic de acest fel.

Mai jos, postarea lui Sorin Ioniță.

„Mă aştept ca zilele următoare pokemonii serviciilor din partide, TV-uri, universităţi şi institute de sondaj să iasă în public şi mai disperat decât azi ca să-şi apere şefii cu epoleţi“

„Franţa şi Polonia au spart gheaţa şi îşi exprimă neîncrederea în serviciile româneşti de informaţii, adică spun că aşteaptă informaţii suplimentare privind criza alegerilor din România, fiindcă ce s-a prezentat până acum e slab şi neconvingător, inclusiv privind interferenţa Rusiei. E o schimbare importantă din partea aliaţilor, prima de acest fel în zeci de ani, un flash-back la perioada dinainte de aderarea la NATO, când eram infiltraţi de KGB-işti. Mă aştept ca zilele următoare pokemonii serviciilor din partide, TV-uri, universităţi şi institute de sondaj să iasă în public şi mai disperat decât azi ca să-şi apere şefii cu epoleţi, ăştia care sunt ori incompetenţi, ori complici cu georgismul şi pe care Johannis nu are nici înclinaţia, nici curajul să-i concedieze.

P. S. Dacă vreţi să vedeţi cum arată un raport corect al unui serviciu secret, citiţi ce a publicat azi SIS din Moldova, adică unul care nu face şi desface partide deci are suficient timp pentru fişa postului, adică apărarea ţării.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE:

1 COMENTARIU

  1. Foarte corecta atitudine.Cei din servici in afara de a face averi enorme, de a calatori aiurea in intreaga lume si de a se bate ptr functii babane si pensii speciale la fel de babane nu fac absolut nimic. Cei din sunt prosti, analfabeti nefunctionali, inculti , extrem de puturosi dar extrem de aroganti si tupeisti. Majoritatea lor, in general sefimea este acolo adusa cu pile de la partid (in general PS dar si PNL), cumetrii infecte sau la cererea interlopilor sau..a rusilor sau chinezilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -