„Sora” lui Ciorbea apără hoţia pensiilor speciale: Renate Weber atacă legea la CCR, ignorând voinţa populaţiei

1
5911
Renate Weber este nelipsită din emisiunile Antenei 3, unde luptă pentru drepturile "poporului PSD"

Avocatul Poporului este o instituţie care toacă banii românilor pentru a le face rău românilor. A dovedit-o pe vremea lui Victor Ciorbea, când nu a apărat România de atacul mafiei penale prin ordonanţe, o dovedeşte şi acum când la butoane a rămas „sora” lui Ciorbea, Renate Weber, „fata” lui Tăriceanu de la ALDE.

Avocatul Poporului, instituție condusă de Renate Weber, a trimis joi Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra legii care desființează pensiile speciale, votată marți în Parlament, anunţă G4 Media.

Practic, prin această acţiune concertată pe filiera Avocatul Poporului-PSD-ALDE-CCR, Renate Weber face jocul acelor categorii sociale care au primit pensii speciale monstruoase – caz unic în lumea civilizată.

Patru rușini ALDE: C. A. C. P. Tăriceanu, Norica Nicolai, Daniel Barbu, Renate Weber

Nu e de mirare: Weber a servit „statul paralel” de tip Dragnea-Tăriceanu în momentul în care acesta a dat atacul la justiţie şi a demarat implicit operaţiunea de scoatere a României din UE.

Pentru meritele sale în operaţiunea de sabotaj democratic, Renate Weber a fost răsplătită cu leafă grasă la şefia Avocatului Poporului, instituţie creată totuşi pentru a proteja românii de rând, nu pe profitori, dar intrată pe mâna mafiei politice.

Cu acest „pedigree”, un personaj toxic precum Renate Weber nu putea sluji decât „sistemul” privilegiilor din care s-au hrănit ani la rând cei ca ea şi toţi ceilalţi beneficiari de drepturi fără egal în Europa.

Decizia lui Renate Weber de a ataca la CCR legea privind desfiinţarea pensiilor speciale pune în pericol voinţa majorităţii populaţiei – susţinută de PNL-USR-PMP – de a desfiinţa privilegiile pentru diverse categorii sociale.

O lege votată ca să închidă gura poporului

Parlamentarii au votat cu o largă majoritate legea prin care sunt eliminate pensiile speciale. Această victorie așteptată de opinia publică este una de scurtă durată pentru că e de așteptat ca judecătorii CCR să declare legea neconstituțională.

247 de parlamentari de la toate formațiunile politice au votat legea care prvede tăierea pensiilor speciale pentru următoarele categorii:

– parlamentari;

– magistrați (judecători și procurori);

– grefieri;

– funcționari publici cu statut special;

– funcționari publici în cadrul parlamentului;

– primari;

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat deja că va ataca această lege la CCR. Judecătorii constituționali s-au pronunțat de două ori în ca privește legalitatea unui salariu de serviciu a unor pensii speciale pentru magistrați.

Florin Roman

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a declarat că în cazul în care CCR va declara neconstituțională această lege, Guvernul Orban își va asuma răspunderea în fața parlamentului pe un nou proiect ce prevede tăierea pensiilor speciale.

„În cazul în care se vor constata că sunt lucruri care sunt neconstituţionale, sunt convins că guvernul liberal îşi va asuma răspunderea şi vom avea o asumare a răspunderii şi prin urmare aceste pensii speciale vor dispărea oricât s-ar supăra unii şi alţii”, a declarat deputatul Florin Roman.

Acesta a mai declarat că, de-a lungul timpului, toate proiectele de lege pentru acordarea de pensii speciale au fost depuse de PSD: „Au fost 10 în total, dintre care Florin Iordache a depus, numai el singur, patru dintre ele”.

PSD a folosit de-a lungul timpului metoda legiferării în domeniul pensiilor pentru „a cumpăra voturile” unor categorii sociale sau pentru a „cumpăra” bunăvoința magistraților.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mălin Bot s-a trezit cu Ludovic Orban în Piaţa Victoriei: „Nu mi-a venit să cred!”. Premierul promite îndepărtarea lui Cucoş de la şefia Jandarmeriei Bucureşti

* Enormităţile găsite de Dan Barna în textul moţiunii de cenzură şi ce se ascunde în spatele manevrei PSD

* VIDEO. Aţi văzut filmul „Brexit”? Merită! Veţi afla cum se poate distruge o ţară cu Facebook şi „fake news”. Plus: legătura dintre omul lui Trump şi campania pro-Brexit

* BREXIT. Îşi vor face românii bagajele? Primele reacţii după „marele divorţ” al Marii Britanii de UE

* Suferinţa Simonei Halep. Primul mesaj după eliminarea de la Australian Open: „Să pierzi aşa…”

* Reacţia surprinzătoare a lui CTP după eliminarea Simonei Halep de la Australian Open. „De aceea a rupt racheta de pământ”

* VIDEO. Brexit, emoție și lacrimi. Ultima zi pentru aleșii britanici în Parlamentul Europei. S-a strigat: „Împreună pentru totdeauna!”

* Au prins „balena” teroristă! Namila ISIS cântărea 254 de kilograme şi a fost nevoie de o autoutilitară pentru transportul său la Poliţie

* Anunț PNL: alegeri locale și anticipate, până în 28 iunie, la diferență de cel mult o săptămână

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here