Au prins „balena” teroristă! Namila ISIS cântărea 254 de kilograme şi a fost nevoie de o autoutilitară pentru transportul său la Poliţie

0
4673

Când auzi acum numele ISIS pare atât de domeniul trecutului îndepărtat încât nici n-ai zice că acum doi-trei ani îngrozea lumea imagini cu oameni decapitaţi în faţa unei camere video improvizate.

Între timp, coaliţia internaţională antitero a început să facă ordine în cloaca fundamentalistă creată de adepţii lui Ossama bin Laden, după uciderea liderului Al Qaeda de către forţele americane.

Aşa a început „vânătoarea” capilor „Daeş”, o altă denumire a temutului Stat Islamic. Pe lista neagră se afla şi un anume Abu Abdul Bari, după porecla sa de război, numele său de viaţă reală fiind acela de Shifa.

Acesta tocmai a fost arestat recent, la Mosul, în Irak, acolo unde jihadiştii ISIS au produs groază şi epurare religioasă, obligându-i pe creştinii irakieni să-şi părăsească locuinţele dacă nu se convertesc la islam şi nu plătesc taxă de protecţie.

„Balena” ISIS – căci liderul terorist cântăreşte 254 de kilograme! –  se ascunsese de mai bine de doi ani și devenise un fel de „cârtiţă”; trăia ascuns prin beciuri şi barăci, mai mult pe dedesubt decât la suprafaţa pământului.

Dar la cum arăta namila căreia i se atribuie mii de victime, transportarea pare să fi fost o operaţiune poate la fel de dificilă precum capturarea sa.

Forţele antiteroriste au trebuit să folosească o autoutilitară specială pentru transferul lui Shifa la secția de poliție, dezvăluie El Mundo.

Când unitatea de elită a poliției irakiene a intrat în catacomba unde liderul ISIS se ascundea, oamenii în uniformă l-au descoperit pe terorist întins şi practic imobil, abia dacă se putea mișca.

În ultimii doi ani și jumătate, cel mai obed şi mai periculos dintre capii terorismului jihadist ascuns în zona fostului Califat ISIS transformase o casă discretă din cartierul Al Mansur, la vest de Mosul, într-un buncăr perfect, ferit de priviri indiscrete și întrebări incomode.

Trupul lui Șhifa al Nima, alias Abu Abdul Bari, a cunoscut vremuri mai bune pe când Mosul devenise capitala Califatului, dar era logic să nu se poată îngrăşa câtă vreme lucra zi-lumină la cum să ia gâtul şi viaţa cetăţenilor occidentali.

Acum are timp să treacă la regim, pentru ca în cazul în care va ajunge la spânzurătoare să nu fie nevoie de altă autoutilitară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Brexit, emoție și lacrimi. Ultima zi pentru aleșii britanici în Parlamentul Europei. S-a strigat: „Împreună pentru totdeauna!”

* Anunț PNL: alegeri locale și anticipate, până în 28 iunie, la diferență de cel mult o săptămână

* VIDEO. Bătaie generală între pompieri și polițiști pe străzile Parisului. Motivul, vârsta de pensionare

*VIDEO. Wuhan, piața de animale vii. Nu întâmplător, aici s-a format virusul ucigaș. 10 imagini șocante

* Ciutacu sare în apărarea lui Tudor Gheorghe, numindu-i „năpârci” pe criticii rapsodului PSD-ist

* VIDEO. Chinezii au dat în folosință spitalul construit în 5 zile, special pentru epidemie. PSD, niciunul în 4 ani!

* Firea își mai bate un cui în coșciugul politic. Rapsodul PSD-ist Tudor Gheorghe, cetățean de onoare al Capitalei

* „Canalia talentată” Tudor Gheorghe, răspuns arogant pentru criticii săi. Stă la Techirghiol și face băi de nămol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.