vineri, mai 24, 2024
AcasăAlegeri 2024Sondaj independent șocant pentru regim: PSD-PNL – doar 31,6% intenție de vot...

Sondaj independent șocant pentru regim: PSD-PNL – doar 31,6% intenție de vot la europarlamentare! Alianța Dreapta Unită are 24,6%, iar AUR – 19,9%

-

Rezultatele celui mai recent sondaj de opinie, realizat de compania internațională AtlasIntel la comanda Digi 24, sunt de-a dreptul șocante pentru regimul aflat la putere. Coaliția PSD-PNL este cotată, în acest moment, cu doar 31,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare! Scorul este dezarmant și poate constitui o explicație pentru ieșirea aproape isterică a lui Marcel Ciolacu, care a aruncat către Klaus Iohannis o sumedenie de acuzații după doi ani și jumătate de tăcere.

Rezultatul este șocant pentru că PSD și PNL controlează totul. Plătesc televiziunile și numeroase site-uri cu zeci de milioane de euro pe an, iar posturi precum Antena 3 și România TV duc sistematic campanii de linșaj mediatic împotriva adversarilor politici, simultan cu emisiuni-odă la adresa lui Ciolacu și a lui Ciucă.

Toată administrația și toate instituțiile de forță sunt în mâinile PSD și ale PNL, care practică un șantaj dur la adresa reprezentanților opoziției, inclusiv prin tăierea brutală a banilor pentru orașele unde populația n-a votat candidați ai Puterii.

Pe rețelele de socializare activează vaste rețele de troli și un amplu aparat de propagandă format din angajați PSD-PNL în administrație. În loc să-și facă treaba din fișa de post, acestea primesc misiunea să laude, de dimineața până seara, partidele aflate la guvernare și pe liderii acestora.

- Advertisement -

În acest climat, în care românilor li se repetă de peste doi ani că alianța PSD-PNL e făcută ca să aducă stabilitate, iar institutele sociologice controlate de partide și serviciile secrete livrează constant sondaje în care coaliția aflată la guvernare ia peste 50%, rezultatele venite de la institutul independent AtlasIntel sunt ca o găleată cu apă rece turnată în capul Puterii.

Alianța Dreapta Unită e la doar 6 procente în spatele coaliției PSD-PNL, pentru care se profilează o catastrofă electorală

Conform sondajului, intenția de vot la alegerile europarlamentare din 9 iunie este următoarea:

 • PSD-PNL – 31,6%
 • Alianța Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) – 24,6%
 • AUR – 19,9%
 • SOS România (Diana Șoșoacă) – 8%
 • UDMR – 4,9%
 • REPER (Dacian Cioloș) – 3,3%
 • Pro România (Victor Ponta) – 3%
 • PUSL (Dan Voiculescu) – 2,4%
 • PNȚCD – 0,8%
 • Alt partid – 1,5%.

Conform datelor demografice, cele trei formațiuni care vor lua grosul voturilor au susținători de tipuri diferite.

- Advertisement -

* PSD-PNL sunt votate de persoanele de peste 50 de ani.

* Dreapta Unită e preferată de persoanele cu vârsta de 40-49 de ani.

* AUR e votat preponderent de tinerii cu vârste de 18-29 de ani.

Românii sancționează devastator coaliția creată de Iohannis. Aproape 60% spun că politicile economice și fiscale au fost total greșite

Devastatoare pentru Ciolacu, Ciucă, Iohannis, ceilalți lideri ai PSD și PNL, plus generalii din servicii care-i susțin, este și sancțiunea primită din partea românilor, care în proporție de 53,6% spun că n-a fost o idee bună această coaliție. În schimb, doar 35% dintre români (scor foarte apropiat de cât au cele două partide și în intenția de vot) spun că alianța PSD-PNL a fost o idee bună. 11% dintre oameni nu știu dacă a fost bine ori rău.

Creșterile de taxe ale regimului PSD-PNL sunt văzute de români ca fiind cea mai mare greșeală comisă de guvernanți – 25,8%. Direct corelată cu această problemă este și a doua cea mai mare greșeală, creșterea prețurilor (inflația) – 19,9%. Așadar, 45,7% dintre români consideră că politicile fiscale ale PSD-PNL au fost total greșite. Dacă adăugăm și cei 11,5% care acuză creșterea împrumuturilor externe și a datoriei, rezultă că aproape 60% din populație cataloghează drept dezastruoasă guvernarea.

Un alt element care ar trebui să reprezinte un șoc pentru regimul PSD-PNL este acela că, la întrebarea „care a fost cea mai mare realizare a actualului guvern?“, 34,7% dintre români au răspuns „niciun punct pozitiv“! Așadar, peste o treime din populație spune că guvernarea Ciolacu-Ciucă, sub înaltul patronaj al lui Iohannis, n-a produs nimic!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Am ajuns în situația Greciei: cel mai mare deficit și cea mai mare inflație din UE! Ultimul trimestru din 2023 s-a terminat cu minus 6,9 miliarde de euro

Comisia Europeană a blocat și a treia tranșă din PNRR. 2,7 miliarde de euro sunr „în aer” din cauza refuzului Guvernului PSD-PNL de a face reforme

Șoc: regimul Iohannis-PSD le cere românilor să nu se îmbolnăvească în ultimele trei luni ale anului! Casa Națională de Asigurări de Sănătate are bani doar până în septembrie

Mârlanul Turcescu despre Clotilde Armand: „nenorocită”, „împuțită”, „mitomană”, „scârbă ordinară”

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Da??… stai să vezi în presa locală bistrițeană cum apar de nicăierea cantități mari de comentarii în favoarea socialiștilor și galbenii lui Simion în același ritm….
  Forma de a vedea lucrurile sunt în mare parte mentalitatea anilor 90′.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -