luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaȘoc pe axa Minsk - Moscova: Lukașenko s-ar fi lepădat de referendumurile...

Șoc pe axa Minsk – Moscova: Lukașenko s-ar fi lepădat de referendumurile lui Putin! Negociază, prin intermediari, cu conducerea SUA și a UE. Kremlinul i-ar fi promis un credit de 5 miliarde de dolari, dar nu l-a „întors”

-

La Soci, oraș din sud-vestul Federației Ruse, stațiune la Marea Neagră (în apropierea graniței cu Georgia), s-a produs o situație explozivă în urma întâlnirilor dintre dictatorii Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. Au fost două la număr. Prima, neoficială, pe 25 septembrie, iar a doua, desfășurată într-un cadrul protocolar, o zi mai târziu.

Tiranul din Belarus i-ar fi spus fostului colonel KGB, în spatele ușilor închise, că nu va recunoaște așa-zisele „referendumuri” organizate de Kremlin cu scopul de a anexa teritoriile ocupate până acum în Ucraina. Argumentul adus în discuție de Lukașenko vizează sancțiunile dure impuse țării sale de Uniunea Europeană și de Statele Unite ale Americii.

Mai mult, Lukașenko l-ar fi trădat deja pe Putin. El ar negocia intens cu conducerea UE și a SUA pentru ridicarea sancțiunilor. I-ar fi adresat lui Putin o întrebare neașteptată: „Volodea, spune-mi: cât vei trăi?!”.

Dezvăluirile șocante au apărut pe canalul SVR Telegram la data de 27 septembrie.

- Advertisement -

Putin i-ar fi promis lui Lukașenko un împrumut de 5 miliarde de dolari pentru acoperirea cheltuielilor din Belarus, dacă va sprijini „referendumurile” ilegale. Lukașenko i-ar fi răspuns că banii sunt vitali, dar să nu mai creeze presiune inutilă asupra lui. De asemenea, când a venit vorba despre o posibilă mobilizare a militarilor din Belarus pentru „operațiunea specială”, Lukașenko n-ar mai fi vrut să-l asculte pe omologul său rus.

Ziaristii.com vă prezintă dezvăluirile făcute de canalul SVR Telegram.

„Volodea, tu vezi câte probleme avem deja din cauza sancțiunilor. Vrei ca, după recunoașterea teritoriilor ocupate, să mă sugrume și pe mine cu sancțiunile, nu doar pe tine?”

  • „Ieri (26 septembrie – n. red.), președintele rus Vladimir Putin a deschis partea oficială a discuțiilor cu Lukașenko la Soci, în timp ce partea neoficială a avut loc cu o zi mai devreme (25 septembrie – n.red.).”
  • „Principalele teme de dezbatere au fost recunoașterea «referendumurilor» care au loc în aceste zile în teritoriile ocupate Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson din Ucraina și recunoașterea «noilor teritorii», după toate procedurile formale, ca parte a Federației Ruse.”
  • „Pe această problemă, după discuție, Lukașenko a promis că se va gândi acasă, dar era clar că decizia va fi negativă. Argumentul principal al lui Lukașenko a sunat astfel: «Volodea, tu vezi câte probleme avem deja din cauza sancțiunilor. Vrei ca, după recunoașterea teritoriilor ocupate, să mă sugrume și pe mine cu sancțiunile, nu doar pe tine? Rusia este mare, tu vei ieși din această situație, dar mie îmi va fi foarte greu».”
  • „Promisiunile lui Putin de a aloca un împrumut de 5 miliarde de dolari pentru a acoperi cheltuielile Republicii Belarus nu au ajutat deloc pentru a-l convinge în această problemă. Lukașenko a spus că împrumutul este vital, dar i-a cerut lui Putin să nu-l preseze.”

„În mod clar, Lukașenko nu intenționează să lupte cu întreaga lume de dragul prieteniei cu Putin”

  • „În ceea ce privește problema mobilizării în Republica Belarus, aici Lukașenko a luat categoric atitudine și nici nu a vrut să asculte argumentele președintelui rus.”
  • „Adevărat, Lukașenko a fost de acord să ajute Rusia cu armament din depozitele militare ale Belarusului, iar Belarusul ar trebui să primească o comandă urgentă destul de mare pentru croirea uniformelor pentru armata rusă mobilizată. Acestea sunt practic toate acordurile.”
  • „În timpul prânzului, Lukașenko, în prezența mai multor persoane, i-a adresat președintelui rus o întrebare neașteptată: «Volodea, spune-mi, cât vei trăi?!». Uluit, Putin i-ar fi replicat întrebându-l, la rândul său, de ce i-a pus o asemenea întrebare. Lukașenko i-a răspuns că zdrăngănirea armelor nucleare este bună când este o cacealma, iar dacă nu este o cacealma, atunci este sinucidere curată. Putin a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre asta și a schimbat subiectul.”
  • „Spre deosebire de Putin, Lukașenko nu va muri în viitorul apropiat nici din cauza cancerului, nici din cauza unei catastrofe nucleare, el are planuri mari pentru viitor.”
  • „De câteva săptămâni, Lukașenko negociază prin intermediari cu conducerea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a mai multor țări europene separat. Mai mult, s-au înregistrat progrese serioase în aceste negocieri și, în mod clar, Lukașenko nu intenționează să lupte cu întreaga lume de dragul prieteniei cu Putin.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* VIDEO. Nebunie în Rusia: șeful unui centru de recrutare – ucis de un tânăr care refuza să meargă pe front! Recruții se bat cu polițiștii și-i cheamă să meargă cu ei la moarte. În Moscova sunt arestate și femeile din stațiile de autobuz

* VIDEO. Referendumul lui Putin: comisarii merg din ușă-n ușă, însoțiți de ceceni cu mitralierele pregătite. De frică, mulți locuitori nu deschid ușa

* Lista rușinii: cele 8 țări care s-au angajat să-l ajute pe Putin să anexeze 4 regiuni, în urma unor pseudo-referendumuri

* VIDEO. Klaus Iohannis, recital de ipocrizie și minciuni la aniversarea DNA. În timp ce ține în brațe coaliția PSD-PNL, proclamă că lupta împotriva corupției rămâne marele său obiectiv!

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

* Cea mai amară victorie: 4-1 cu Bosnia, dar România retrogradează în Liga C (locurile 33-48 în Europa, din 55 de echipe)

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -