joi, noiembrie 21, 2024
AcasăSportȘoc în fotbalul european: Germania - Macedonia de Nord 1-2!!! Cele 17...

Șoc în fotbalul european: Germania – Macedonia de Nord 1-2!!! Cele 17 surprize ale săptămânii în preliminariile World Cup 2022

-

Desfășurate în premieră în sistemul „3 etape în 7 zile”, preliminariile Campionatului Mondial din 2022 (Qatar) au adus numeroase surprize: 17 în 75 de meciuri, adică un procent de 22,7% (aproape un sfert). Cea mai mare dintre ele s-a înregistrat chiar în grupa noastră, aseară, la Duisburg: Germania – Macedonia de Nord 1-2!

Vom analiza cele 8 zile de fotbal (s-a jucat decalat, câte 5 grupe pe zi) trecând în revistă fiecare grupă, începând totuși cu cea din care facem parte noi.

Grupa J

  • Armenia – România 3-2. Spertsian (56), Haroian (86), Barseghian (89 – penalty) / Cicâldău (62, 72). În această grupă, surprizele au venit în etapa a treia. Și au început cu noi: am pierdut în premieră în fața Armeniei, pe care în minutul 86 o conduceam cu 2-1 la Erevan. Finalul halucinant l-a reconfirmat pe cel din urmă cu 6 zile, cu Macedonia de Nord, când, după minutul 80, de la 2-0 am ajuns la 3-2, trecând prin 2-2.
  • Germania – Macedonia de Nord 1-2. Gündogan (63 – din penalty) / Pandev (45+2), Elmas (85). Nu, așa ceva chiar pare de domeniul irealului! Tocmai văzuserăm la București și Macedonia de Nord (cu o apărare-șvaițer, căreia chiar și noi i-am dat 3 goluri), și Germania (care ne-a confiscat mingea de nu prea am ajuns la poarta lui Neuer). Și totuși, miercuri seară, la Duisburg, „apărarea-șvaițer” a primit un singur gol, iar barcelonezul Ter Stegen, înlocuitorul lui Neuer, a încasat două! Primul gol a fost marcar de Goran Pandev, veteranul de 37 de ani și 9 luni. Surpriza este enormă: Germania, țară cu 83 milioane de locuitori și cvadruplă campioană mondială la fotbal, a pierdut acasă în fața Macedoniei de Nord – 2 milioane de locuitori! Germania este țara cu cei mai mulți fotbaliști legitimați din lume: 6,3 milioane, de peste 3 ori mai mulți decât întreaga populație a Macedoniei de Nord, de 6 ori mai mulți decât întreaga populație masculină a micuței țări balcanice.

Grupa A

  • Irlanda – Luxemburg 0-1. Gerson Rodrigues (85). Autorul unicului gol este născut în Portugalia. De altfel, naționala Ducatului este dominată de fotbaliști de origine portugheză, majoritatea născuți însă în Luxemburg, copiii emigranților portughezi din anii ’70-’80 ai secolului trecut. De asemenea, pentru Luxemburg joacă și fotbaliști cu origine franceză sau din spațiul ex-iugoslav.

- Advertisement -

 

 

Grupa B

  • Spania – Grecia 1-1. Morata (33) / Bakasetas (56 – din penalty). Ibericii au început printr-un pas greșit, dar au revenit cu două victorii și s-au instalat la șefia grupei.
  • Grecia – Georgia 1-1. Kakabadze (76 – autogol) / Kvaratskhelia (78). Grecii au dat pe mere ce luaseră pe pere.

- Advertisement -

Grupa C

Fără surprize.

Grupa D

  • Franța – Ucraina 1-1. Griezmann (1) / Kimpembe (57 – autogol). S-a întâmplat la nici 6 luni de la amicalul Franța – Ucraina 7-1!
  • Ucraina – Finlanda 1-1. Junior Moraes (80) / Pukki (89 – din penalty). După numai trei zile, echipa legendarului Andrei Șevcenko nu reușește să confirme rezultatul de la Paris.
  • Ucraina – Kazahstan 1-1. Iaremciuk (20) / Mujikov (59). O surpriză și mai mare, în fața unei echipe central-asiatice pe care Ucraina o bătuse în toate cele 4 confruntări anterioare.

Grupa E

Fără surprize.

Grupa F

  • Austria – Danemarca 0-4. Olsen (58, 73), Maehle (63), Hojbjerg (67). Nu surprinde atât victoria oaspeților, cât dimensiunile scorului, realizat într-o singură repriză. De altfel, danezii au fost marii performeri ai acestei săptămâni, cu 9 puncte din 9 și un golaveraj de 14-0 (2-0 în Israel, 8-0 cu Moldova, 4-0 în Austria).

Grupa G

  • Turcia – Olanda 4-2. Burak Yilmaz (15, 34 – din penalty, 81), Çalhanoglu (46) / Klaassen (75), De Jong (76). Turcii au condus chiar cu 3-0.
  • Norvegia – Turcia 0-3. Tufan (4, 58), Söyüncü (28). Surprinzătoare sunt mai ales dimensiunile scorului, în condițiile în care de la gazde nu a lipsit „taifunul din Dortmund”, Haaland.
  • Turcia – Letonia 3-3. Karaman (2), Çalhanoglu (33), Burak Yilmaz (52 – din penalty) / Savaļnieks (35), Uldriķis (58), Ikaunieks (79). După 4-2 cu cu Olanda și 3-0 în Norvegia, turcii au făcut-o lată: 3-3 la Istanbul cu modesta Letonia, pe care au condus-o cu 3-1! De remarcat, totuși, că „otomanii” au înscris cel puțin 3 goluri în fiecare meci.

Grupa H

  • Slovenia – Croația 1-0. Lovrici (15). Finalista mondială din 2018 a pierdut neașteptat în micuța țară vecină, deși a fost condusă din teren de Luka Modrici de la Real Madrid.
  • Cipru – Slovacia 0-0. Oaspeții au pierdut puncte importante.
  • Slovacia – Malta 2-2. Strelec (49), Skriniar (53) / Gambin (16), Satariano (19). Al doilea „naufragiu” al slovacilor în fața unei insule din Mediterana! La pauză, maltezii conduceau chiar cu 2-0.
  • Slovacia – Rusia 2-1. Skriniar (38), Mak (74) / Fernandes (71). Slovacii n-au reușit să câștige nici cu Cipru, nici cu Malta, dar au învins Rusia!
  • Cipru – Slovenia 1-0. Pittas (42). Slovenii au bătut Croația, dar s-au scufundat în Cipru…

Grupa I

Fără surprize.

Cele mai mari scoruri în această săptămână

  • Danemarca – Rep. Moldova 8-0
  • Belgia – Belarus 8-0
  • Gibraltar – Olanda 0-7
  • Anglia – San Marino 5-0
  • Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0
  • Estonia – Cehia 2-6

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A fentat cutremurul din 1977, l-a răpus Covidul în 2021. Destinul miraculos și tragic al legendarului baschetbalist Anton Netolitzchi

„Sferturi” de gală în Liga Campionilor: Bayern München – PSG și Real Madrid – Liverpool

7 COMENTARII

  1. Ținând cont de toboganul pe care se scurge „naționala”-de-seniori a României în ultimii ani (cu AȘA-ZIȘI „antrenori”, de fapt… simple IMPROVIZAȚII!) și, în contrast, de ascensiunea constantă a Armeniei (care, SPRE DEOSEBIRE DE NOI – !!! –, chiar… ARE ANTRENOR, pe acel spaniol!), NU am considera că ULTIMA (!) noastră înfrângere ar putea fi considerată o… „surpriză”: DIMPOTRIVĂ, dacă băteam noi era surprinzător, iar dacă scoteam un egal ar fi fost o realizare pentru noi (și, implicit, un… punct-pierdut pentru ei!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  2. Ultimul banc, cuuu… „Radio-EREVAN” (!):
    ” – Un ascultător întreabă:
    Care a fost cel mai bun om al Armeniei, în meciul câștigat cu România?
    – Radio-Erevan răspunde:
    Fără-îndoilă,… Mirel RădoIAN! „

    • RădoIAN (Sic!) se pare că n-a mai cedat, până la urmă, primului-impuls despre care ne vorbea imediat după meciul pierdut la Erevan (acela deee… a-și înainta DEMISIA!), așadar… LUPTĂM, de-acum, cuuu… Liechtensteinu’, pentruuu… EVITAREA-RETROGRADĂRII!!!!!!

      • Deocamdatăăă… (ÎNCĂ!!!!!) „stăm-binișor”: după primele trei etape, ne-am instalat „confortabil” (Sic!) pe locul…-NOSTRU (adică:…MERITAT!), cel de-al… PATRULEA (!) din grupa-de-calificare, peste Islanda cu… un gol la golaveraj și peste Liechtenstein cu 3 puncte!

        Daaa’… staiii…, că încă n-am jucat cu astea două din urma noastră, daaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -