Șmen scandalos la TVR. „Cațavencul” PSD-ist a fost plătit să nu facă nimic!

1
3328
Patrick Andre de Hillerin

Într-un text publicat pe blogul său, jurnalistul Adelin Petrișor dezvăluie un șmen clasic al conducerii PSD-iste a TVR. Unul dintre ziariștii aflați în solda „ciumei roșii”, Patrick André de Hillerin, a fost plătit de televiziunea publică, în 2017-2018, ca să nu facă nimic.

Oficial, contractul prevedea că Hillerin, om de bază al clientelei PSD, trebuie să presteze ceva servicii pentru banii încasați. Concret, era încadrat la „România 9”, emisiunea lui Ionuț Cristache-„Sărmăluță”, propagandistul împrumutat de TVR de la Antena 3, și trebuia să se ocupe în fiecare seară de: „intro prezentator, titluri și întrebări moderator pentru fiecare ediție, inclusiv ediții speciale”.

Numai că, pentru a presta aceste servicii, „cațavencul” cel lacom (la fel ca șefii săi de la revistă, Mircea Dinescu și Doru Bușcu, îmbogățiți prin generozitatea PSD și mai ales a lui Dragnea) trebuia să fie prezent la emisiune, seară de seară. Or, el locuiește la Tulcea, unde conduce – în calitate de director – ziarul local al PSD. Iar TVR-iști vechi, precum Adelin Petrișor, nu l-au văzut călcând prin televiziunea publică.

Șmenul TVR-Hillerin nu e pe nasturi, ne informează Adelin Petrișor, ci pe bani frumoși. „Cațavencul” de la Tulcea a încasat „aproape două salarii de reporter bunicel pe lună”. Adică vreo 7-8.000 de lei pe lună (în jur de 1.500 de euro), căci un „reporter bunicel” nu ia sub 3.500 de lei.

„Cațavencul” PSD-ist e promovat și de Antena 3, pentru că servesc aceeași cauză

Conform contractului, Ionuț Cristache nu e în stare să-și facă singur un „intro de prezentator”, să pună „titluri” și să formuleze „întrebări „pentru invitați, era nevoie să vină PSD-istul de la Tulcea să i le scrie pe hârtie, ca unui veritabil „Viorica Dăncilă cu nădragi”!

Textul lui Adelin Petrișor

„Nu știu dacă vă mai amintiți de băiatul care nu avea loc de mine pe net: că nu merg atât de des pe cât ar vrea el în zone de război, că-s influencer (eu, fiind din Buzău, nici nu-s prea sigur că înțeleg englezismul) și, băi nene, că mă duc pe pârtie și mai pun și poze de acolo. Sigur îl țineți minte, omu’ e un star al breslei și-l mai și are pe «du-te-ncolo». Eee, am aflat că băiatul ăla mi-a fost coleg și-n 2017, și-n 2018, deși cei din TVR se jură că nu l-au văzut călcând prin curtea televiziunii publice. Bine, oamenii sunt și răi, iar jurnalistu’ o fi fost și el mai discret și nu a venit cu mare tam-tam, așa cum venim noi, ăia obligați să semnăm condica.

Potrivit contractelor de drepturi de autor, personajul a lucrat pentru emisiunea «Romania 9» și s-a ocupat de – și acum e un citat din documetele semnate inclusiv de ăi mai mari șefi ai TVR – «intro prezentator, titluri și întrebări moderator pentru fiecare ediție, inclusiv ediții speciale». Aha, deci de câte ori l-ați văzut pe Cristache, băiatul a lucrat și el. Da’ oare cum a pus el în timp real burtiere și titluri în fiecare emisiune de la domiciliul său aflat la peste 200 de kilometri de TVR? O avea televiziunea un «divais» special, ce naiba, doar suntem în secolul XXI. Sau poate omul a făcut naveta în fiecare noapte. Sau poate le-a pus unul dintre angajații TVR și el doar a luat banii.

Nu, ultima variantă chiar nu o cred. Această Ioana d’Arc a presei mioritice, farul deontologiei jurnalistice din spațiul carpato-danubiano-pontic, nu se preta la sifonarea de bani publici. Nu, asta chiar nu cred. Da’ cum adică asigura «întrebări moderator»? Îi spunea el în cască întrebările lui Ionuț Cristache? Nici asta nu stă în picioare. Nu cred că ditamai omul de prime-time al televiziunii publice ar fi avut nevoie de așa ceva.

În fine, destul de ciudat e și că jurnalistul nu apărea niciodată pe generic. Aici sunt mai multe variante. Poate i-a fost rușine sau poate e doar o chestiune de protecția datelor personale. Cine mai știe? Sincer, eu rămân la părerea că acele contracte din contabilitatea TVR sunt niște falsuri. Un om «sever, dar drept» nu se mânjește pentru aproape două salarii de reporter bunicel pe lună. Clar, documentele nu sunt reale. Probabil că la concluzia aceasta vor ajunge și angajații Curții de Conturi. Tot zicea Gigel Știrbu, preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, că inspectorii vor veni la TVR zilele acestea.

Oricum, interesant cât de atent cu banii publici cheltuiți de altul este un om care lucrează cu statul doar în acte. Una vorbim și alta fumăm, cum bine zicea Arghezi.”

Adelin Petrișor

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.