Simona Halep – nervoasă, dar semifinalistă la Miami. A urcat pe locul 2 mondial, e la o victorie de locul 1!

0
2572
Simona Halep și antrenorul Daniel Dobre

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami (Florida, SUA), după o victorie spectaculoasă asupra chinezoaicei Qiang Wang (nr. 18 WTA): 6-4, 7-5.

Setul 2 a avut o desfășurare uluitoare: a început cu un break (1-0), a pierdut cinci ghemuri consecutive, ajungând la 1-5, se părea că se gândește deja la setul 3, dar a urmat o serie incredibilă: a câștigat șase ghemuri la rând, încheind setul cu 7-5!

La 5-4 pentru asiatică, aceasta a avut trei mingi de set consecutive (40-0 pe serviciul Simonei), dar din acel moment românca a câștigat tot.

Prin această victorie, coroborată cu înfrângerea Petrei Kvitova (6-7, 6-3, 2-6 cu australianca Ashleigh Barty), Simona Halep a revenit pe locul 2 mondial, făcând rocadă cu cehoaica.

Mai mult: dacă va câștiga și semifinala, în care va întâlni o altă tenismenă din Cehia (învingătoarea dintre Karolina Pliskova și Marketa Vondrousova), Simona va redeveni lider mondial. O victorie în finală ar distanța-o în fruntea ierarhiei WTA.

Conflict cu propriul staf tehnic

Daniel Dobre și Simona Halep

Simona a arătat multă nervozitate, mai ales pe parcursul setului 2. Ea și-a persiflat și chiar și-a certat antrenorul, Daniel Dobre, cerându-i să-i aplaude mai energic realizările! Aceeași cerință a avut-o față de tot staful său, aflat în tribună.
Paradoxal, în primul set Simona îl certase pe Dobre pentru că acesta o aplaudase chiar și atunci când ea pierdea puncte.

„Când greșesc sau face ea punct, nu mai aplaudați toți! Și când am nevoie, să fie un pic mai energici băietii ăia acolo”, i-a spus Halep lui Dobre.

Acesta a confirmat rapid că a înțeles și, dupa ce i-a oferit indicațiile tactice, a transmis încă o dată că și-a însușit criticile vedetei.

„Deci aplaudăm, clar, și îți dăm energie, da?”, s-a auzit replica lui Dobre.

Dialogul Simona Halep – Daniel Dobre

Halep: Să fie un pic mai energici băieții ăia, acolo, în tribună! Aplaudați mai tare când câștig!

Dobre: Ai planul bun, mingile înalte dau rezultate. La astea de departe, când ajungi departe, ai încercat să le dai prea drepte. Ea nu încearcă multe lucruri.

Halep: Simt că nu e bine.

Dobre: Acceptă lupta, ți-au ieșit mingi frumoase! Când ai posiblitatea să intri in teren, fă-o! Ai făcut foarte bine cross-cross. Aplaudăm și îți dăm energie. O ai și joci bine. Rămâi acolo, concentrată! Joci Foarte bine.

CITIȚI ȘI:

Simona Halep o spulberă pe Venus Williams, Bianca Andreescu e doborâtă de epuizare

Și Simona Halep e în „optimi” la Miami. Cu Bianca Andreescu s-ar putea întâlni doar în finală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.