Golănia lui Tăriceanu cu limba engleză şi curtoazia lui Tusk. Şeful Consiliului European, mesaj FORTE către #Rezist: „Continuaţi!”

0
5558

„Celor care caută să ducă România în afara Europei, le spun clar: greşesc şi nu vor găsi sprijin la noi. Celor care susţin democraţia, statul de drept, justiţia şi valorile Europei, le spun la fel de clar: continuaţi! Veţi găsi sprijin la noi”.

Aceasta este cea mai importantă parte a discursului preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk. Mesajul său este adresat celor care susţin Europa în stradă, protestatarilor pro-justiţie, dar şi tuturor acelor oameni din statul român care trebuie să înţeleagă că UE vrea de la ei să se opună atacului la democraţie, nu să rămână absenţi şi implicit complici.

„Sunt toţi eroi ai imaginaţiei mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci şi ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să o apere în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

Donald Tusk şi-a menţinut curtoazia de a vorbi în limba ţării gazdă. A făcut-o şi cu alte ţări. În schimb, Călin Popescu Tăriceanu a şocat o Românie întreagă vorbind în…limba engleză, nu în limba ţării sale, în care se află şi în această seară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here