marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaȘeful Pentagonului: "Ucraina are șanse foarte mari" de reușită în ofensiva care...

Șeful Pentagonului: „Ucraina are șanse foarte mari” de reușită în ofensiva care urmează. „Le-au epuizat rușilor rezervele blindate așa cum nimeni nu și-ar fi putut imagina vreodată”

-

Într-o audiere în fața Comisiei pentru Apărare din Senatul SUA, secretarul de stat Lloyd Austin a afirmat marți că Ucraina „are șanse foarte mari“ să înregistreze o ofensivă de succes în această primăvară, pe fondul degradării masive a armatei ruse. Șeful Pentagonului a menționat că Ucraina deține în acest moment „un avantaj semnificativ“.

Lloyd Austin le-a spus senatorilor americani că nimeni nu se aștepta ca rușii să înregistreze atâtea pierderi. Până luni, 27 martie, se primise confirmarea vizuală a 9.863 de vehicule blindate rusești pierdute de la începutul invaziei și până acum. Dintre acestea, 1.900 sunt tancuri (1.147 distruse, 100 avariate, 101 abandonate, 552 capturate).

Secretarul de Stat al Apărării a afirmat, în fața comisiei senatoriale: „Ucrainenii le-au provocat pierderi grele rușilor și au epuizat rezervele de blindate ale acestora într-un mod pe care nimeni nu și l-ar fi putut imagina vreodată. Iar acum vedem că Rusia scoate din rezervă tancurile T-54 și T-55 din cauza pierderilor pe care le-au provocat ucrainenii. Resursele Rusiei se epuizează, aceasta se confruntă din ce în ce mai mult cu o lipsă de artilerie, muniție și alte lucruri și este nevoită să apeleze la Iran și Coreea de Nord pentru ajutor. Așadar, vom asista la o intensificare a luptelor în primăvară, pe măsură ce condițiile de manevră se vor îmbunătăți și pe baza a ceea ce am făcut deja și vom continua să facem. Cred că Ucraina va avea șanse perfecte de reușită“.

- Advertisement -

Nu numai pierderile suferite de ruși vor conta, ci și masivul ajutor militar primit de Ucraina de la occidentali. În țară au început să ajungă tancuri de fabricație vestică, laolaltă cu sute de vehicule blindate, sisteme antiaeriene și de artilerie.

Ucrainenii își propun în ofensiva din primăvară să elibereze teritoriile ocupate de ruși. O țintă deosebită este Crimeea, care ar putea face obiectul unei operațiuni separate.

După un an de război în care Rusia și-a pierdut flota de tancuri moderne și a înregistrat sute de mii de victime la nivel uman, o înfrângere și expulzarea armatei sale din Ucraina ar genera, foarte probabil, probleme mari pentru Putin la Kremlin.

- Advertisement -

Istoricul român Armand Goșu a explicat că este exclus, la stadiul în care a ajuns acum societatea din Rusia, să vedem proteste de stradă masive ori înlăturarea lui Putin printr-o revoltă populară. În schimb, e foarte probabil ca eșecul să-l vulnerabilizeze pe liderul de la Kremlin în fața elitelor sale. O lovitură de stat dată de apropiați de-ai săi ori de serviciile secrete este posibilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

* Liberală din preajma lui Rareș Bogdan, atacuri violente la UE și propagandă rusească delirantă. „De ce nu mai sunt bani de pensii? Că se fac politici de diminuare a populației? Că se aruncă banii în farma și armament?”

* Șoșoacă, scelerată: „Am devenit ținta numărul 1 a criminalilor ucraineni. Vor să mă elimine fizic”. Putinista a fost declarată „amenințare la adresa securității naționale” a Ucrainei și supusă unui regim de sancțiuni

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -