luni, februarie 26, 2024
AcasăNewsȘedință PSD cu fantoma ordonanței pentru amnistie și grațiere

Ședință PSD cu fantoma ordonanței pentru amnistie și grațiere

-

Astăzi – duminică, 16 decembrie -, de la ora 16.00, se va reuni Consiliul Național al PSD, la Palatul Parlamentului. Oficial, rostul acestei ședințe este să-l aleagă pe Mihai Fifor ca președinte al Consiliului Național. Există însă multe voci în PSD care vorbesc despre ordonanța de urgență pentru amnistie și grațiere. Mai exact, despre o decizie politică în acest sens.

Jocul de-a ordonanța e regizat de Liviu Dragnea. Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Cătălin Rădulescu, Marian Oprișan, Daniel Tudorache și ceilalți promotori ai amnisteiei și grațierii nu vorbesc de capul lor. Ei sunt doar portavocile lui Dragnea, cel care a dat tonul pe această temă. Dragnea testează piața politică și opinia publică, să vadă care e reacția. În funcție de asta va decide dacă atacă frontal, impunând amnistia și grațierea în câteva zile, înainte de Crăciun, sau dacă așteaptă un moment mai favorabil.
În PSD, vocile pro-ordonanță sunt tot mai active, militând fără paravan pentru „eliminarea abuzurilor justiției”; de fapt, pentru scoaterea corupților din orice dosar penal.
Codrin Ștefănescu, secretar general interimar al PSD, anunță pe toate televiziunile, de mai multe zile, că vor da „și amnistie, și grațiere, și multe alte legi pentru îndreptarea nedreptăților făcute de statul paralel”.
Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a zis recent că „trebuie clarificată această treabă cu amnistia şi graţierea”. „O să discutăm, vom supune la vot. A fost propunerea mea, eu am solicitat. Ar trebui să fie pusă pe ordinea de zi, eu am discutat cu domnul Codrin Ştefănescu, secretarul general, să pună această propunere a mea pe ordinea de zi. E vorba de ordonanţă, categoric, nu lege, pentru că legea durează foarte mult”, a precizat Tudorache.

Ședința de astăzi confirmă că deciziile politice majore din statul român s-au mutat la conducerea PSD. Și că adevăratul prim-ministru e Liviu Dragnea. Așa arată partidul-stat, cel de care credeam că am scăpat acum 29 de ani.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Da, asa arata, si este de o nerusinare absolut criminala totul! Daca in urma cu 29 de ani trageau cu gloate adevarate si ucideau romanii fizic, la 29 de ani stau tot cu glont pe teava impotriva Romaniei! Iar in 10 august au stat cu bastonul si gazele impotriva romanilor! Sunt monstruosi, si-asta numai pentru ca atunci in ’89, n-am reusit sa scapam de comunism cu-adevarat! Am pierdut atat de multi ani, ca sa ne confruntam tot cu flagelul CIUMEI ROSII! Est un fapt incontestabil ce arata ca daca nu invatam din greselile criminale ale istoriei, ele se vor face din nou!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -