News ALERT. Coldea este anchetat la „SS-Gestapo”. Motivul: dosarul-făcătură anti-Kovesi, pornit la comanda fugarului penal Sebastian Ghiţă

2
3168

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a ajuns luni la Secția specială de investigare a infracțiunilor din Justiției, pentru a fi audiat de procurori, informează B1 TV. Cel mai probabil, acesta a dat declarații în dosarul ce o vizează pe Laura Codruța Kovesi.

Fosta șefă a Direcţiei Naționale Anticorupţie este cercetată în dosarul aducerii în țară în 2011, din Indonezia, a fostului director al Fondului Național de Investiții, Nicolae Popa, o făcătură de anchetă pornită la comanda unui penal fugar (Sebastian Ghiţă).

Laura Codruța Kovesi era procuror general al României la acea vreme. Nicolae Popa fusese condamnat, definitiv, la peste 10 ani de detenţie în dosarul FNI. Poliția Română anunţa, la acel moment, că repatrierea lui Popa a fost făcută conform legislației și a prezentat chiar și facturile plătite de Ministerul de Interne, anunţă B1.ro.

PSD ameninţă DNA cu… „SS-Gestapo”!

Azi, opinia publică a putut descoperi o a doua probă că secţia „SS-Gestapo” este instrumentul clanurilor penale din PSD şi ALDE.

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat luni, la ieșirea din sediul DNA, că e posibil ca partidul să depună o plângere împotriva procurorilor anticoruţie la SIIJ, secţia Adinei Florea, denumită şi „SS” sau „Gestapo”. Aceasta a fost înfiinţată de clanurile penale pentru a sabota lupta anticorupţie din interior şi a-i timora pe magistraţii nesupuşi politic.

Codrin Ştefănescu a sosit la DNA împreună cu Mircea Drăghici, trezorierul partidului, urmărit penal pentru „sifonarea” banilor PSD în interes personal. Cei doi au depus o plângere față de verificările pe care le fac procurorii cu privire felul în care PSD a cheltuit din banii primiţi de la buget ca subvenţie electorală.

Codrin Ștefănescu a spus că este posibil să fie chemați la DNA, în legătură cu acest subiect, mai mulți lideri PSD.

2 COMENTARII

  1. Bine zis, SIIJ este creat pentru a timora procurorii si a sabota din interior lupta anticoruptie. In plus, este o arma care loveste in adversarii politici.
    Nu stiu daca acest domn Coldea este obligat sa raspunda la invitatie, el nu e din interiorul justitiei.
    Nici nu stiu de ce il considera toti pe Coldea capul rautatilor. Ca sa dea vina pe unuk si sa ne ofere un personaj si un scenariu care le convine?
    Gusa, Hoandra, chiar si pe la B1 il gasesc vinovat de toate. Asa o fi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here