marți, mai 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaCutremur poltic la Moscova: Șoigu e înlocuit cu economistul Belousov la Apărare...

Cutremur poltic la Moscova: Șoigu e înlocuit cu economistul Belousov la Apărare și mutat șef al Consiliului de Securitate, de unde e demis durul spion Patrușev

-

În structurile de conducere ale Rusiei au loc schimbări absolut spectaculoase. Putin a anunțat duminică înlocuirea lui Serghei Șoigu din funcția de Ministru al Apărării și mutarea acestuia în poziția de șef al Consiliului de Securitate, de unde e demis durul Nikolai Patrușev, fostul șef al FSB (ex-KGB), scrie Reuters. Deocamdată, aceste mutări făcute de Putin sunt greu de interpretat.

Foarte interesant este că Șoigu, în funcție la Apărare din 2012, ar urma să fie înlocuit de un economist de 65 de ani, Andrei Belousov. Din noua poziție de secretar al Consiliului de Securitate, Șoigu va coordona complexul militar-industrial, anunță oficial Kremlinul. Despre înlocuirea lui Șoigu a fost informată și Camera superioară a Parlamentului Rusiei.

Aceste schimbări apar după ce Putin a depus săptămâna trecută jurământul la începutul celui de-al șaselea mandat ca președinte al Rusiei. Era de așteptat să se producă schimbări în Guvern, dar nu se știa care vor fi acestea. Deocamdată, se știe că Lavrov rămâne ministru de Externe, iar generalul Gherasimov rămâne șef al Statului Major General al Armatei ruse.

- Advertisement -

Într-o analiză la cald făcută de specialiștii think-tank-ului american Institutul pentru Studiul Războiului, schimbările de la Moscova sunt prezentate astfel: „Numirea lui Belousov în funcția de ministru rus al Apărării reprezintă o evoluție semnificativă în eforturile lui Putin de a crea toate condițiile economice pentru un război prelungit. Mandatul de aproape un deceniu al lui Belousov ca ministru al Economiei în Guvernul federal rus și implicarea sa mai recentă în gestionarea diverselor proiecte interne de inovare DIB (inovare în domeniul apărării – n. red.) și de drone îl pregătesc bine pentru a conduce aparatul aflat în dificultate al ministerului rus al Apărării. Înlocuirea lui Patrușev de către Șoigu în funcția de secretar al Consiliului de Securitate este în conformitate cu modelul general al lui Putin de a marginaliza discret oficialii de securitate de nivel înalt, acordându-le roluri periferice în cadrul sferei de securitate rusești, mai degrabă decât concediindu-i pur și simplu“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -