S-ar părea că planurile Ocultei mondiale, vânturate cu atâta entuziasm în pandemie de conspiraționiști, au eșuat lamentabil: populația Pământului nu doar că nu s-a redus, ci dimpotrivă, a continuat să crească. ONU estimează că planeta va depăși 8 miliarde de locuitori chiar în acest an, în jurul datei de 15 noiembrie! În același timp, anul viitor e așteptată o premieră de importanță majoră: India va depăși China la acest capitol!
Ritmul creșterii demografice este cel mai lent din 1950 încoace, conform raportului Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU publicat luni și citat de France24.com. Însă, chiar și așa, viteza cu care omenirea se înmulțește rămâne mare. Previziunile indică faptul că vom fi 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în 2080.
După această dată, până în jurul anului 2100, se estimează că va urma o stagnare.
Pe măsură ce se dezvoltă și ajung la un anumit nivel de trai al populației, țările își încetinesc creșterea demografică. Peste 50% din sporul populației mondiale e asigurat de doar 8 țări subdezvoltate
Există multe tendințe care contribuie la această evoluție. Pe măsură ce țările se dezvoltă și ajung la un anumit nivel de trai, rata natalității se reduce. Un caz special e China, unde natalitatea a frânat, în cele din urmă, din cauza politicilor pe termen lung ale guvernelor comuniste. Acum, puterea din Beijing încearcă să reîncurajeze natalitatea, dar după atâtea decenii în care a dus politici opuse e greu să obțină rezultate imediate.
În următoarele decenii, anunță ONU, peste 50% din creșterea demografică mondială va fi concentrată în doar 8 țări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare: Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania.
Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a emis un comunicat în care menționează că „așteptăm nașterea locuitorului cu numărul 8 miliarde al Pământului”, ceea ce ar fi „un memento al responsabilității noastre comune de a avea grijă de planeta noastră și un moment de reflecție asupra domeniilor în care încă nu reușim să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am luat unii față de alții”.
Guterres arată că această creștere a populației este rezultatul avansului științei și al creșterii nivelului de îngrijire medicală: „Este o oportunitate de a ne sărbători diversitatea, de a ne recunoaște umanitatea comună și de a ne minuna de progresele în domeniul sănătății care au prelungit durata de viață și au redus dramatic ratele mortalității materne și infantile“.
Pentru prima oară în istorie, indienii vor fi mai mulți decât chinezii anul viitor. Iar diferența se va mări în următoarele decenii
În ceea ce privește detronarea Chinei de către India la numărul populației, aceasta este o premieră și în următoarele decenii ONU se așteaptă ca diferența să continue să crească în favoarea indienilor.
India a recuperat în ultimii 3 ani o diferență de 75.000.000 de locuitori în favoarea Chinei, mult mai repede decât se așteptau statisticienii. Acum 3 ani, ONU evalua că India va depăși China ca populație abia în 2027, dar acest moment vine cu 4 ani mai devreme. Conform site-ului de statistici Worldometers.info, India are în acest moment o populație de aproape 1.408.000.000 de locuitori. China are aproape 1.451.000.000 de locuitori. Avansul va fi anulat până la sfârșitul anului viitor, conform ONU!
Asta se întâmplă pentru că, în China, rata creșterii populației a scăzut de la 2,82% pe an în 1968 la doar 0,39% pe an în 2020. În India, rata creșterii a încetinit de asemenea, de la 2,35% pe an în 1983 la 1,02% în 2019 (ultimul an pentru care există date), dar rămâne de aproape 3 ori mai mare decât cea din China.
Primitivii se inmultesc ca iepurii. Planeta se sufoca. Sunt prea multi. Solutia de reducere a populatiei e o usoara natalitate negativa, iar lucrurile se rezolva de la sine. Nu sa dai cu arme biologice sa omori la gramada. Unii se gindesc si la asta. Sunt tari in Africa unde sunt medii de 5-7 copii de fiecare femeie. Daca se tripleaza populatia la fiecare 20 de ani cine le da de mincare? Creste agricultura si economia de 3 ori in 20 de ani. Daca ai scula la ce iti mai trebuie creier sa gindesti?